Δ. Χαριτου: Με ευθυνη της κυβερνησης καθυστερει η εκδοση συνταξεων

Τις καταγγελίες συνταξιούχων θέτουν υπόψιν του υπουργού βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σε αδιέξοδο έχει οδηγηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης η έκδοση των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ με επιπτώσεις στους δικαιούχους σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία, τονίζουν σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανάμεσά τους ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου. Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι εκκρεμεί από τα μέσα του 2020 η έκδοση κύριων συντάξεων. Ενώ οι λεγόμενες συντάξεις «εμπιστοσύνης» που διαφήμιζε η κυβέρνηση ως fast track διαδικασία δεν επιτάχυνε την έκδοση τους.

Οι βουλευτές μεταφέρουν τις καταγγελίες συνταξιούχων περί αδιαφάνειας σε σχέση με την σειρά προτεραιότητας εξέτασης των αιτήσεων συνταξιοδότησης, αλλά και κωλυσιεργίες με τις συντάξεις “εμπιστοσύνης”. Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται ότι ακόμα αναμένουν την έκδοση κύριας σύνταξης συνταξιούχοι του δημοσίου με αίτηση πρωτοκολλημένη μέσα στο 2020, ενώ την ίδια στιγμή καμία επιτάχυνση της διαδικασίας δεν φαίνεται να έχει προκύψει με τις συντάξεις “εμπιστοσύνης”, οι οποίες υποτίθεται ότι θα εκδίδονταν, σύμφωνα με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, με διαδικασίες “fast track”. Ακόμα δεν παραλείπουν να σημειώσουν πως μεγαλύτερο αδιέξοδο αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι με διαδοχική ασφάλιση, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολυετή εξουθενωτική αναμονή.

Οι βουλευτές ζητούν από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημέρωση για τον συνολικό αριθμό των εκκρεμών κύριων συντάξεων καθώς και τον αριθμό των συντάξεων «εμπιστοσύνης» που έχουν μέχρι εκδοθεί μέχρι σήμερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.