Δ. Χαριτου: «Κοροιδια η νομοθετικη ρυθμιση της κυβερνησης για τα καλλιτεχνικα επαγγελματα»

Με καλλιτέχνες του τόπου συναντήθηκε ο βουλευτής Ροδόπης

Με ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού του τόπου μας συναντήθηκε την Κυριακή ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου, μαζί με την υπεύθυνη πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης κ. Ελένη Καλλίτση.  Αφορμή αποτέλεσε η νομοθετική ρύθμιση και οι κινητοποιήσεις με αίτημα την απόσυρση των ειδικοτήτων των καλλιτεχνών από το ΠΔ 85/2022 και επαναφορά των επαγγελμάτων τους στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).

«Η νομοθετική ρύθμιση κοροϊδία που πρόσφατα ψηφίστηκε υποβιβάζει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών στο επίπεδο του Λυκείου. Μια κυβερνητική επιλογή που έχει προκαλέσει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού. Αποτελούν στην πραγματικότητα κραυγή αγωνίας των ανθρώπων αυτών, που φέρνει στην επιφάνεια την βαθύτερη απαξίωση του πολιτισμού. Αξίζει να σκύψει και να τους ακούσει κανείς με πολλή προσοχή» επεσήμανε σε δήλωσή του ο βουλευτής.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε θερμά για τη γόνιμη συζήτηση και τις σκέψεις που μοιράστηκαν μαζί του, τους Φωτεινή Κουτλογεωργίου,  Θανάση Γκαϊφύλλια,  Χρύσα Ιωαννίδου, Μυρσίνη Λαντζουράκη, Κώστα Μαυρίδη, Άννυ Μαχαιροπούλου, Άρη Ασσαριωτάκη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.