Δ. Χαριτου: Ισορροπα επενδυτικα κινητρα για ολους τους νομους της Θρακης

Νέα παρέμβαση του βουλευτή Ροδόπης για τη διάσπαση των κινήτρων που προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου με νέα παρέμβασή του αυτή τη φορά στη Βουλή ζητά από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να δώσει απαντήσεις με βάση ποια κριτήρια έγινε η διάσπαση των ενιαίων κινήτρων που δινόταν, μέχρι σήμερα, μέσω των Αναπτυξιακών Νόμων για όλες της ΠΕ της Θράκης.

Αφορμή η κοινή επιστολή των προέδρων των Επιμελητηρίων Ροδόπης και Ξάνθης την οποία ο βουλευτής κατέθεσε στη Βουλή ως αναφορά προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την οποία ζητούν να δοθούν εξηγήσεις για αυτή την απόφαση. Σημειώνοντας μάλιστα ότι για πρώτη φορά γίνεται διαφοροποίηση των αναπτυξιακών κινήτρων αφού η Θράκη αντιμετωπιζόταν ως ενιαίο σώμα. Ενώ κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί και ούτε περιλαμβάνεται στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη.

Ο βουλευτής σημειώνει πως η παροχή των επενδυτικών κινήτρων οφείλει να είναι  ισόρροπη στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Θράκης, όπως άλλωστε ζητούν και τα Επιμελητήρια της Ροδόπης και της Ξάνθης. Ο βουλευτής καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφαση της λαμβάνοντας υπόψη την ανησυχία και τις προτάσεις των Επιμελητηρίων. Σε διαφορετική περίπτωση είναι υπαρκτός ο κίνδυνος οι νομοί της Θράκης να αναπτύσσονται με διαφορετικές ταχύτητες, γεγονός που θα έχει συνέπειες στις τοπικές οικονομίες και η ευθύνη για αυτό θα ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.