Δ. Χαριτου: «Η σχολικη χρονια στη Ροδοπη ξεκινησε με ελλειψεις»

«Να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών και να στηριχτεί ουσιαστικά το ολοήμερο πρόγραμμα» ζητά ο βουλευτής από την υπ. Παιδείας

Την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών και την ουσιαστική στήριξη του ολοήμερου προγράμματος στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης ζητά ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου από την υπουργό Παιδείας. Ενώ σημειώνει ότι με ευθύνη του υπουργείου τα σχολεία άνοιξαν χωρίς την αναγκαία προετοιμασία μπροστά στην συνεχιζόμενη πανδημική κρίση.

Ο βουλευτής Ροδόπης σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και συνυπογράφουν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι η σχολική χρονιά στη Ροδόπη ξεκίνησε με ελλείψεις, αφού υπάρχουν κενά δασκάλων και νηπιαγωγών τα οποία «μεταφράζονται» σε χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες, όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης υπάρχουν τουλάχιστον 47 κενά δασκάλων και νηπιαγωγών τα οποία «μεταφράζονται» σε χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες.   Αναλυτικά τα κενά:

  • ΠΕ 70 δασκάλων τμημάτων τάξεων και ολοήμερου: 15 , ΠΕ60 νηπιαγωγών: 4
  • ΠΕ70 δασκάλων τμημάτων Υποδοχής ΖΕΠ: 18 ,  ΠΕ06: Αγγλικής Γλώσσας: 2
  • ΠΕ 08 Εικαστικών: 3, ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής: 3 ,ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής: 2
  • ΠΕ79 Μουσικής: 1

Σύνολο: 47 

Δηλαδή 1128 (47*24) χαμένες διδακτικές ώρες τις πρώτες ημέρες λειτουργίας των σχολείων χωρίς να υπολογίζονται τα κενά σε παράλληλες (τουλάχιστον 10).

Συγχρόνως ο βουλευτής τονίζει πως σοβαρά ερωτήματα γεννά και η εφαρμογή του διευρυμένου ολοήμερου προγράμματος στα δέκα (10) δημοτικά σχολεία στην πόλη της Κομοτηνής, χωρίς να έχουν προβλεφθεί οι αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό που απαιτούνται για την κάλυψη του διευρυμένου ωραρίου. «Η θέσπιση στις σχολικές μονάδες των εκπαιδευτικών ομίλων  των διευρυμένων ωρών δεν προβλέπεται να αντιστοιχούν σε εκπαιδευτικό ωράριο» εξηγεί ο βουλευτής και εκφράζει φόβους πως «αν μάλιστα δεν υπάρξουν εκπαιδευτικοί που εθελοντικά και αμισθί θα παραμείνουν στα σχολεία για να λειτουργήσει το διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα είναι φανερό ότι τα παιδιά θα παραμένουν στις τάξεις χωρίς καμία εκπαιδευτική ή άλλη δραστηριότητα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.