Δ. Χαριτου: Η κυβερνηση αρνειται να προκηρυξει νεες θεσεις για την καλυψη των σοβαρων ελλειψεων σε προσωπικο στην Αστυνομικη Διευθυνση Ροδοπης

«Η αιτιολογία του υπουργού δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» τονίζει ο βουλευτής

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου με παρέμβασή του στη Βουλή είχε ζητήσει από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Π. Θεοδωρικάκο να προχωρήσει στην προκήρυξη νέων θέσεων για την ενίσχυση με προσωπικό της υποστελεχωμένης Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, όπως ζήτησε και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης. 

Ο υπουργός κος Θεοδωρικάκος απαντώντας στις 11 Οκτωβρίου 2022 στην ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης αναφέρει ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ισόρροπης κατανομής της συνολικής δύναμης των αστυνομικών δυνάμεων δεν υφίσταται λόγος να γίνουν νέες μεταθέσεις, ισχυριζόμενος ότι κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους έχουν καλυφθεί στο σύνολο τους οι θέσεις για την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης. Μάλιστα δικαιολογεί την άρνηση στελέχωσης και τη μη προκήρυξη νέων θέσεων λέγοντας ότι προκηρύχθηκαν μόνο οι θέσεις που δεν καλύφθηκαν λόγω αίτησης ακύρωσης στις μεταθέσεις του τρέχοντος έτους.

Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού ο κ. Χαρίτου εξηγεί πως «η αιτιολογία του υπουργού δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα γιατί του ζητήθηκε προκήρυξη νέων θέσεων για να καλυφθούν τα πολλά κενά προσωπικού, όπως σημειώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, κενά που ανέρχονται σχεδόν σε 130 σε σύνολο 527 θέσεων».

«Ουσιαστικά» συμπλήρωσε ο βουλευτής «η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός με την άρνησή τους να προχωρήσουν στην προκήρυξη νέων θέσεων για την στελέχωση με προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης αναλαμβάνουν μεγάλη πολιτική ευθύνη για την υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων αστυνομικών, αλλά κυρίως για την υποβάθμιση στην αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών και των σοβαρών προβλημάτων που ανακύπτουν στην προστασία και ασφάλεια των πολιτών της Ροδόπης».

Ο βουλευτής Ροδόπης κλείνοντας το σχόλιο του διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ένωση των αστυνομικών προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.