Δ.Χαριτου: «Η Διακομματικη Επιτροπη δεν υφισταται εδω και μηνες· ακομψο απο τους βουλευτες της ΝΔ να ανταλλασσουν αβροφροσυνες»

Προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών του κυβερνώντος κόμματος για την υφιστάμενη πραγματικότητα των Ελλήνων είδε στο περιεχόμενο της επίσκεψης της Ντόρας Μπακογιάννη ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ως προσπάθεια συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης για τα όσα δραματικά όπως τα χαρακτήρισε βιώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες, χαρακτήρισε την επίκληση της Διακομματικής Επιτροπής ως βασικό πλαίσιο της περιοδείας της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στην Κομοτηνή, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου.

Σε παρέμβασή του στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ.Χαρίτου έσπευσε να υπογραμμίσει πως «η Διακομματική Επιτροπή δεν υφίσταται εδώ και παρά πολλούς μήνες και είναι τουλάχιστον άκομψο οι βουλευτές της ΝΔ να ανταλλάσσουν αβροφροσύνες, την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία της κοινωνίας νιώθει τις συνέπειες από τις ασκούμενες πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ».

«Οι αναφορές ότι δήθεν υλοποιούνται από την κυβέρνηση τα πορίσματα της Διακομματικής Επιτροπής, με την επίκληση μάλιστα των αποζημιώσεων που δόθηκαν σε πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς, κερασοπαραγωγούς  κα., αποτελούν  κοροϊδία αφού ο ΕΛΓΑ πάντα αποζημίωνε τους πληγέντες παραγωγούς και πριν την Διακομματική και βέβαια θα συνεχίσει και μετά την ύπαρξή της» ανέφερε τονίζοντας πως «το ίδιο βεβαίως ισχύει και με τις ενισχύσεις μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής που έλαβαν επιχειρήσεις στην περιοχή και αφορά προφανώς επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα». «Η λαθροχειρία  μάλιστα που  επιχειρήθηκε στο όνομα  της Διακομματικής  να οικειοποιηθούν μεγάλα  έργα στον χώρο της ενεργείας  που επιτάχυνε  την υλοποίηση τους και ορισμένα εγκαινιαστήκαν  επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο  ΤΑΠ ο ελληνοβουλγαρικός  αγωγός  IGB κα, ξεπερνά δυστυχώς κάθε όριο» πρόσθεσε.

Ο κ. Χαρίτου αναγνώρισε στην Διακομματική Επιτροπή την επίλυση του 12% του μισθολογικού κόστους, επισημαίνοντας ωστόσο πως παρά το γεγονός ότι χρειάστηκαν τρεις νόμοι και επτά υπουργικές αποφάσεις, δεν έχει ακόμη αποζημιωθεί η πλειοψηφία της επιχειρηματικότητας, χρεώνοντας όμως «βαρύτατες ευθύνες για την αδικία που υπέστη η Ροδόπη στα επενδυτικά κίνητρα του αναπτυξιακού νομού που ψήφισε η ΝΔ αφού διασπώνται για πρώτη φορά τα ενιαία κίνητρα που υπήρχαν μεταξύ των νομών της Θράκης».

Το φράγμα Κομψάτου ζητήθηκε καθολικά ωστόσο δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση

«Η περιοχή μας σήμερα έχει ανάγκη από επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να υπάρξει μία δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Όπως επίσης και από την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής που θα αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα της» ανέφερε τονίζοντας πως η Ροδόπη τελικά αδικήθηκε με τα επενδυτικά κίνητρα του νόμου της ΝΔ και μάλιστα στο όνομα της Διακομματικής Επιτροπής.

Επεσήμανε δε ότι το βασικό έργο υποδομής που ζητήθηκε καθολικά από τους φορείς της περιοχής, το Φράγμα Κομψάτου στον Ιάσμου, «δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης», αφού τελικά δεν εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης ή σε κάποιο άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο.

«Το πόρισμα που κατέθεσε και τελικά ψήφισε μόνο η ΝΔ στη Διακομματική Επιτροπή θα διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες στη Θράκη» ανέφερε ο ίδιος υπογραμμίζοντας πως «ο κατάλογος των  έργων  που καταγράφει δεν αποτελεί σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής, αλλά εξυπηρετεί κυρίως τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τους φίλους της κυβέρνησης.  Ακόμη και στα θεσμικά ζητήματα κυρίως της μουσουλμανικής μειονότητας που υπήρχε διάθεση από πολλές δυνάμεις να διαμορφωθεί μία ενιαία εθνική στάση, η ΝΔ έκανε πίσω και ακύρωσε όλο το πόρισμα της ειδικής επιτροπής κάτω από το βάρος των εσωτερικών της αντιδράσεων».

Εν αντιθέσει όπως κατέληξε με τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ο οποίος «κατέθεσε στη Διακομματική Επιτροπή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θεωρούμε ότι ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της Θράκης γιατί αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που αυτή διαθέτει, στοχεύοντας σε μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους».

Αρνητική εξέλιξη που δεν οδηγεί πουθενά η «εκλογή» ψευδομουφτή στην Ξάνθη

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε και στις χθεσινές διαδικασίες «εκλογής» ψευδομουφτήδων στην Ξάνθη κάνοντας λόγο για «αρνητική εξέλιξη που δεν οδηγεί πουθενά».

Υπενθύμισε πως ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «δηλώσαμε με σαφήνεια, τόσο στη Διακομματική Επιτροπή όσο και στην πρόσφατη ψήφιση Νόμου στη Βουλή για τις Μουφτείες για την ανάδειξη μουφτή, ότι είμαστε αντίθετοι με την εκλογή μουφτή απευθείας από τον κόσμο, γιατί ο μουφτής δεν είναι μόνο θρησκευτικός λειτουργός αλλά έχει και δικαστικές, δικαιοδοτικές αρμοδιότητες και βέβαια έχουμε καταθέσει την πρόταση μας για τον τρόπο ανάδειξης του Μουφτή μέσα από διάλογο και εξασφάλιση συναινέσεων».

«Η ψήφιση ενός ελλιπούς νομού για το Μουφτειακό δε μπορεί  να αποτελεί κατά την γνώμη μου το άλλοθι για να προωθείται μια παράλληλη διαδικασία δήθεν εκλογής μουφτή, που είναι εκτός νομοθετικής πραγματικότητας» ανέφερε τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει πάρει σαφείς αποστάσεις από αυτήν την διαδικασία και η ηγεσία του κόμματός έχει καλέσει τους βουλευτές και τα μέλη μας στη μειονότητα να μη λάβουν μέρος σε αυτήν.

«Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε σε ανοιχτό ειλικρινή  διάλογο με τους πολίτες της μειονότητας που θέλουν να υπάρξουν δημοκρατικές αλλαγές και λύσεις στο πλαίσιο της χώρας μας» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.