Δ. Χαριτου: «Εκλεχτηκαν με το συνθημα κανενας νεος φορος και επιβαλλουν οριζοντια νεο κεφαλικο φορο»

«Η ήδη εξουθενωμένη μικρή επιχειρηματικότητα δεν αντέχει άλλο»

Καυστικό είναι το σχόλιο του πρώην βουλευτή Ροδόπης κ. Δημήτρη Χαρίτου, για να νέα φορολογικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Ο κ. Χαρίτου χαρακτηρίζει «κεφαλικό» τον νέο φόρο που θα κληθούν να καταβάλουν ελεύθεροι επαγγελματίες, σε περίπτωση που εφαρμοστούν οι εξαγγελίες, επισημαίνοντας σε όλους τους τόνους πως η «η ήδη εξουθενωμένη μικρή επιχειρηματικότητα από τις συνεχείς κρίσεις, δεν αντέχει άλλο».

Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Χαρίτου:

«Εκλέχτηκαν με το σύνθημα κανένας νέος φόρος. Επιβάλλουν οριζόντια νέο κεφαλικό φόρο ύψους 1.444 ευρώ σε 473.000 ελεύθερους επαγγελματίες, με πρόσχημα τη «δίκαιη φορολόγηση»!

Η ήδη εξουθενωμένη μικρή επιχειρηματικότητα από τις συνεχείς κρίσεις, δεν αντέχει άλλο.

Ασφυκτιά από την πίεση των μεγάλων αλυσίδων, χωρίς πρόσβαση σε τραπεζική ρευστότητα και αποκλεισμένη από τους ευρωπαϊκούς πόρους. Με αυξημένα τα λειτουργικά κόστη και μειωμένους τους τζίρους λόγω μείωσης της αγοραστικής δύναμης!

Για να επιβιώσουν χρειάζονται στοχευμένες πολιτικές στήριξης και όχι στοχοποίησης και αφαίμαξης. Αφορολόγητο έως τα 10.000 ευρώ, πρόσβαση σε δανεισμό, ρυθμίσεις για αποπληρωμή χρεών στο δημόσιο και τα ταμεία και βέβαια ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.