Δ. Χαριτου: Αδικος αποκλεισμος απο το επιδομα θερμανσης χιλιαδων κατοικων στη Ροδοπη, που χρησιμοποιουν καυσοξυλα η πελετ

Να αναθεωρηθεί η υπουργική απόφαση ώστε να λάβουν περισσότεροι δικαιούχοι το επίδομα ζητά ο βουλευτής Ροδόπης

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου αναδεικνύει με παρέμβασή του στη Βουλή τον άδικο αποκλεισμό από το επίδομα θέρμανσης χιλιάδων κατοίκων στη Ροδόπη και τη Β. Ελλάδα, που χρησιμοποιούν καυσόξυλα ή πέλετ ως μέσο θέρμανσης και ανήκουν σε μεγάλη πλειοψηφία σε ευάλωτες οικονομικά ομάδες.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Οικονομικών και συνυπογράφουν 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι στην υπουργική απόφαση για την χορήγηση του επιδόματος στους καταναλωτές καυσόξυλων και πέλετ τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 10.000 κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8. Με την απόφαση αυτή αυτόματα οι χιλιάδες καταναλωτές που κατοικούν σε πόλεις όπως η Κομοτηνή (65.107 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2021), αποκλείονται από το επίδομα της θέρμανσης.

Ο βουλευτής Ροδόπης τονίζει την υποκρισία της κυβέρνησης που ενώ παρέχει επιδοτήσεις για άλλα μέσα θέρμανσης σε άλλες περιοχές της χώρας με σαφώς ηπιότερες θερμοκρασίες σε σχέση με τη Ροδόπη, την ίδια στιγμή αποκλείει από το επίδομα χιλιάδες καταναλωτές της περιοχής μας. Επιπλέον η κυβερνητική επιλογή να μην υπάρχουν ουσιαστικοί έλεγχοι στην αγορά τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια εις βάρος των καταναλωτών και όσων χρησιμοποιούν καυσόξυλα και πέλετ, με τη τιμή ενός τόνου καυσόξυλα να διαμορφώνεται στα 250 ευρώ, όταν στο πρόσφατο παρελθόν δεν ξεπερνούσε τα 120-150 ευρώ.

Ο βουλευτής καλεί τον υπουργό να αναθεωρήσει την υπουργική απόφαση χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης ώστε να συμπεριλάβει και όσους χρησιμοποιούν καυσόξυλα η πέλετ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.