Δ. Χαριτου: Αδικαιολογητη καθυστερηση στη διανομη σχολικων γευματων στην Π.Ε. Ροδοπης

Να ενταχθούν στο πρόγραμμα και σχολεία του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου ζητά από την αρμόδια υπουργό στη Βουλή εξηγήσεις για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην διανομή σχολικών γευμάτων και στην Π.Ε. Ροδόπης. Όπως σημειώνει ο βουλευτής σε ερώτηση που κατέθεσε την Τετάρτη, οι δημόσιες δηλώσεις της υπουργού για έναρξη του προγράμματος στις 17 Οκτωβρίου διαψεύστηκαν, αφού τα σχολικά γεύματα με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχουν ξεκινήσει στα σχολεία της περιοχής, που λειτουργούν εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

Επιπρόσθετα ο βουλευτής στη ερώτηση του τονίζει ότι πολλά σχολεία της περιοχής δεν περιλαμβάνονται στις ωφελούμενες μονάδες του Προγράμματος, όπως αυτά του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών, παρά το γεγονός ότι αφορούν φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές, με υψηλούς δείκτες ανεργίας, με οικογένειες που δυσκολεύονται να παρέχουν στα παιδιά τους καθημερινή ποιοτική σίτιση. 

Ο βουλευτής Ροδόπης με άλλους 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά από την κυβέρνηση την άμεση έναρξη της διανομής των σχολικών γευμάτων και στα σχολεία της Ροδόπης καθώς και την επέκταση τους σε περισσότερες σχολικές μονάδες. Υπενθυμίζοντας ότι το πρόγραμμα είχε  σχεδιαστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 2015 και είχε εφαρμοστεί με επιτυχία όλα τα προηγούμενα χρόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.