Χριστοδουλος Τοψιδης: «Παρουσα στις εκλογες του Οκτωβριου η Περιφερειακη Συνθεση· θα ειναι αυτη που θα κοψει πρωτη το νημα»

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί» η απάντηση του επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» στο πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ροδόπης Γιάννη Τζαμπάζη

Ως μια πολιτική «φιέστα» με στόχο να παρουσιάσουν τον κ. Χρήστο Μέτιο ως Περιφερειάρχη ώστε να μπορεί να υποστηριχτεί από τα μέλη της χαρακτήρισε το πρωί της Τετάρτης, 1 Φεβρουαρίου, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» την εκδήλωση της ΔΕΕΠ Ροδόπης ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» κ.Χριστόδουλος Τοψίδης, υπογραμμίζοντας ότι τίποτα αντίστοιχο δεν έγινε στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις στον Έβρο και την Καβάλα.

Θέλοντας να απαντήσει στα λεγόμενα του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ.Χρήστου Μέτιου όσο και του προέδρου της ΔΕΕΠ Ροδόπης κ.Γιάννη Τζαμπάζη, σε συνέχεια και της σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη, ο κ.Τοψίδης ξεκίνησε την τοποθέτηση του από τα λεγόμενα του δεύτερου, υπογραμμίζοντας ότι «σε επίπεδο επαγγελματικό σέβομαι τον κ.Τζαμπάζη ο οποίος είναι ένας αξιόλογος επιχειρηματίας, τον χώρο του οποίου έχω επισκεφτεί, ωστόσο σε επίπεδο πολιτικό, της πολιτικής του σκέψης και σταδιοδρομίας ο δρόμος που επέλεξε θεωρώ ότι είναι λάθος».

«Αυτό που έχω να πω λοιπόν στον κ.Τζαμπάζη είναι ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οικογενειακό πρόσωπο του κ.Τζαμπάζη υπηρετεί σε έναν άλλο χώρο, συγκεκριμένα στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, και μάλιστα με το χρίσμα του ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ.  Δεύτερον θα καλέσω τον κ. Τζαμπάζη να δει ποιον έχει εκτελεστικό γραμματέα ο Περιφερειάρχης, ο οποίος πριν έναν χρόνο και κάτι μήνες, επέλεξε κάποιον ο οποίος διετέλεσε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, έτρεξε τις εσωκομματικές εκλογές του, εξελέγη ο Νίκος Ανδρουλάκης ως πρόεδρος και έπειτα ήρθε ως εκτελεστικός γραμματέας, δεύτερος σε τάξη στο περιφερειακό συμβούλιο» ανέφερε διερωτώμενος  «πώς ακριβώς αυτοί οι άνθρωποι μεταφέρουν την άποψη της κεντρικής πολιτικής σκηνής και μιλούν για “αντάρτες”,  όταν οι ίδιοι έχουν κάνει αντάρτες μέσα στο ψηφοδέλτιο;».

Ως προς τα λεγόμενα του Περιφερειάρχη περί αδυναμίας σύστασης ψηφοδελτίου από πλευράς του ο επικεφαλής της «Περιφερειακής  Σύνθεσης» έσπευσε να υπενθυμίσει πως στην εκλογική αναμέτρηση του 2019 ήταν η πρώτη παράταξη που κατέθεσε συνδυασμό αποτελούμενο από 77 τότε άτομα, γεγονός που θα επαναληφθεί όπως εξήγησε και στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με 104 άτομα, την ώρα που όπως τόνισε «στην περίπτωση του Περιφερειάρχη ήρθε τρεις φορές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή για να του κάνει ψηφοδέλτιο και πάλι έκανε την τελευταία στιγμή».

«Ας κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη» δήλωσε ο κ.Τοψίδης χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τον Χρήστο Μέτιο για να τονίσει πως «το τι κάνουμε στην δική μας παράταξη, δεν το γνωρίζει και θα το μάθει την ώρα που πρέπει».

Εμμένοντας στα περί «γαλάζιων ανταρτών» ο ίδιος θέλησε να επισημάνει πως «η Περιφερειακή Σύνθεση και την προηγούμενη φορά κατέβηκε ως ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, πλαισιωμένο από μια σειρά ανθρώπων απ’ όλες τις παρατάξεις». «Δεν είπαμε ποτέ, ούτε και εγώ προσωπικά, ότι η παράταξή και το ψηφοδέλτιό μας, είναι της Νέας  Δημοκρατίας» ξεκαθάρισε και συνέχισε κάνοντας σαφές πως «ως επικεφαλής, όπως το είπα και σε όλες μου τις συνεντεύξεις, ιδεολογικά ανήκω στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, από εκεί και πέρα αν κάποιοι δεν το επιθυμούν και δεν το θέλουν, είναι άλλο κεφάλαιο που θα αξιολογηθεί την ώρα που πρέπει».

«Αυτήν την ώρα τίποτα δεν σταματά την ορμή της Περιφερειακής Σύνθεσης, το αγκάλιασμα του κόσμου, την υποστήριξη από τους υποψηφίους και γενικότερα από την κοινωνία της περιφέρειάς μας» ανέφερε κάνοντας σαφές πως «η Περιφερειακή Σύνθεση δηλώνει παρούσα στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και θα είναι αυτή που θα κόψει πρώτη το νήμα».

Μετά τις εκλογές οι συνολικές ανακοινώσεις για το ψηφοδέλτιο – Έπονται εκπλήξεις

Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της προετοιμασίας του ψηφοδελτίου της παράταξης ο κ. Τοψίδης γνωστοποίησε πως είναι κατά ποσοστό 70-80% έτοιμο και μετά τις εθνικές εκλογές θα «κλείσει». Πρόκειται όπως τόνισε για ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό με εκπροσώπους απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους και πρόσωπα που θα μπορούν να πλαισιώνουν και να αποδεχτούν τις αρχές της παράταξης. «Μέχρι τότε συνεχίζουμε τις επαφές και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις τις οποίες και θα αξιολογήσετε» ανέφερε, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις φήμες για νέες «εισόδους» σε επίπεδο παρατάξεων αλλά και προσώπων στην μάχη των περιφερειακών εκλογών ο ίδιος απέφυγε να τις σχολιάσει, όπως εξήγησε εν είδει σεβασμού στα πρόσωπα αυτά, για να τονίσει ωστόσο πως «είναι αξιόλογοι άνθρωποι και καλώς να μπουν στον στίβο της μάχης για να μετρηθούμε όλοι με ίσους όρους όπως ορίζει και η δημοκρατία μας».

Επανερχόμενος στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιου ο κ. Τοψίδης αντέστρεψε τα λεγόμενά του τονίζοντας πως «ο Περιφερειάρχης είναι αυτός που δυσκολεύεται να κάνει ψηφοδέλτιο, γεγονός που βλέπω και εγώ γιατί του γυρνάν πολλοί την πλάτη, με αποτέλεσμα το μοναδικό έργο που έχε να αναδείξει μέχρι στιγμής στην Περιφέρεια να είναι το έργο της κυβέρνησης, η οποία πολύ σωστά κάνει το έργο της στη χώρα μας και γι’ αυτό θα κριθεί και η ίδια στις εθνικές εκλογές», διερωτώμενος τέλος αν «ο κ. Περιφερειάρχης έχει να επιδείξει κάποιο δικό του έργο;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.