Χρ. Χατζηπεμου: «Πρεπει να βρεθει λυση για το εγκαταλειμμενο κτηριο στην εισοδο του λιμανιου στο Φαναρι»

«Η αναμονή πρωτοβουλιών από έναν σύλλογο ανενεργό για 19 χρόνια δεν είναι αρκετή»

Στο θέμα του εγκαταλειμμένου κτηρίου στην είσοδο του λιμανιού Φαναρίου επανέρχεται ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Χρήστος Χατζηπέμου. Να θυμίσουμε ότι το θέμα συζητήθηκε στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη να σημειώνει πως η αξιοποίηση του κτηρίου επαφίεται στην επαναλειτουργία του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Ροδόπης.

Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη δεν ικανοποίησε τον κ. Χατζηπέμου που με ανακοίνωσή του θίγει ξανά το θέμα υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να βρεθεί λύση για το εγκαταλειμμένο κτήριο στην είσοδο του λιμανιού στο Φανάρι».

Διαπιστώνοντας ότι το ενδιαφέρον της Περιφέρειας εστιάζεται στην… αναμονή προτάσεων από το ΝΑΟΡ που δεν έχει καν αιρετή Διοίκηση τα τελευταία 19 χρόνια, ο κ. Χατζηπέμου επιγραμματικά τονίζει τα εξής:

  1. Η παραχώρηση χρήσης από την μεριά της ΕΤΑΔ προς την Νομαρχία (και νυν Περιφέρεια ΑΜΘ) έχει ήδη λήξει. Άρα αν δεν θέλουμε το ακίνητο να έχει την τύχη είτε των άλλοτε εγκαταστάσεων του ΕΟΤ στο Φανάρι δίπλα στο κάμπιγκ ή αν δεν θέλουμε να μετατραπεί σε μπαράκι κατόπιν δημοπρασίας πρέπει να συνεχίσει τη χρήση του να την έχει η Περιφέρεια ΑΜΘ για την προώθηση των σκοπών του ναυταθλητισμού. Συνεπώς πρέπει εκ νέου να αναζητηθεί η παραχώρηση.
  2. Η προώθηση του ναυταθλητισμού στη Ροδόπη αποτέλεσε τη βάση της παραχώρησης της χρήσης του στην Νομαρχία και της περαιτέρω παραχώρησης αυτής στο ΝΑΟΡ. Σήμερα, με την συνδρομή του προγράμματος Leader, η αξία του ακινήτου περιλαμβάνει και αυτήν του διώροφου κτίσματος, έχοντας ουσιαστικά αυξηθεί.
  3. Ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα στην ΠΑΜΘ εφόσον εκ νέου παραχωρηθεί είτε σε αυτή είτε σε οποιοδήποτε συλλογικό φορέα του  ναυταθλητισμού να αναλάβει την ολοκλήρωση όλων των εργασιών που απαιτούνται για την λειτουργία του κτηρίου και του περιβάλλοντα αυτού χώρο.
  4. Η λειτουργία του κτηρίου μπορεί να επιτευχθεί, είτε μέσω του ΝΑΟΡ ξεπερνώντας τα όποια νομικά προβλήματα (πχ με την παραχώρηση της χρήσης του εξοπλισμού από τρίτον),  είτε μέσω άλλου συλλογικού φορέα προώθησης του ναυταθλητισμού, είτε ακόμη και μέσω του ΔΠΘ και του ΤΕΦΑΑ.

«Αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση της ουσιαστικής αξιοποίησής του» αναφέρει με νόημα κλείνοντας ο κ. Χατζηπέμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.