Χωρις τη συμπεριληψη του Τμηματος Εργοθεραπειας ψηφιστηκε η τροπολογια για ιδρυση Τμηματος Ψυχολογιας στο Διδυμοτειχο

Δ. Χαρίτου: «Εμπαιγμός και κατάφωρη αδικία για τη Ροδόπη»

Χωρίς τη συμπερίληψη της ίδρυσης και λειτουργίας του Τμήματος Εργoθεραπείας στη ΣΕΦΑΑ της Κομοτηνής, ψηφίστηκε στη βουλή η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση και λειτουργία από το 2023-2024 του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο.

Το γεγονός κατακρίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου, κάνοντας λόγο για διάψευση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης και του Υφυπουργού Α. Συρίγου, που από τον Μάιο του 2021 δήλωνε ότι θα προχωρήσει ταυτόχρονα η ίδρυση των δύο τμημάτων στο Δ.Π.Θ., την ίδια στιγμή που οι πρυτανικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι το Δημοκρίτειο είναι έτοιμο και διαθέτει τις υποδομές για να υποδεχθεί την ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή.

« Η Κυβέρνηση  όχι μόνο ανέτρεψε τον αρχικό σχεδιασμό  της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ  για την ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας στην Κομοτηνή, μεταφέροντάς το στο Διδυμότειχο, αλλά με την τροπολογία της μεταθέτει ακόμα και την  ίδρυση του Τμήματος Εργοθεραπείας στο απροσδιόριστο μέλλον, γεγονός που αποτελεί κατάφωρη αδικία και εμπαιγμό για τους πολίτες και τη Ροδόπη. Σήμερα οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια  της κυβέρνησης για την ενίσχυση και την ανάπτυξη του Δ.Π.Θ δεν έχουν καμία απολύτως αξία» τονίζει ο κ. Χαρίτου στη δήλωσή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.