Χωρις Συμπαραστατη του Δημοτη ο Δημος Κομοτηνης

Ούτε αυτή τη φορά βγήκε «λευκός καπνός» αναφορικά με την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Κομοτηνής από το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής.

Ούτε αυτή τη φορά βγήκε «λευκός καπνός» αναφορικά με την εκλογή του  Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Κομοτηνής από το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής.
 
Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε κανένας από τους τρεις υποψηφίους, καθώς η κ. Ευγενία Παρτσόγλου και ο Γιώργος Μήλιογλου απέσυραν τις υποψηφιότητές τους, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα 2/3 του συνόλου των δημοτικών συμβούλων. 
 
Συγκεκριμένα μετά και την απόσυρση των προαναφερθέντων, υποψήφιες για την θέση, ήταν οι κκ. Έλενα Δημοσθένους, Ξανθίππη Ρίζου, οι οποίες ήταν και παρούσες στην διαδικασία και η κ. Κυριακή Παυλίδου, η οποία απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους.
 
Σε σύνολο 41 συμβούλων ψήφισαν 37, ενώ η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απείχε καταθέτοντας την διαφωνία της με τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη.

Η κ. Δημοσθένους έφτασε κοντά στην πηγή,  δίχως ωστόσο «να πιεί νερό», καθώς συγκέντρωσε 23 ψήφους (χρειαζόταν 27 για την εκλογή της), με την κ. Παυλίδου να λαμβάνει 7 ψήφους και την κ. Ρίζου 4, ενώ υπήρχε και ένα λευκό.
 
Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία δεν προβλέπεται τρίτη ψηφοφορία και έτσι ο Δήμος Κομοτηνής θα παραμείνει χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.