Χωρις γιατρο, αντιπλημμυρικα εργα, δικτυο ομβριων, ελλειψεις σε σχολειο και σε καδους απορριμματων η Κοινοτητα Πασσου

«Καταγγέλλουν» στο ελληνικό κοινοβούλιο οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου στηριγμένοι στα όσα κατέγραψε «επί τόπου» η Ελπίδα Παντελάκη

Στην κατάθεση ερώτησης προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υγείας, Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου, μετά τις καταγγελίες που έκανε η κ. Ελπίδα Παντελάκη, γενική γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης και μέλος του ΚΚΕ κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Τοπική Κοινότητα Πάσσου του Δήμου Αρριανών. Γνωστοποιώντας λοιπόν οι βουλευτές του ΚΚΕ στους αρμόδιους υπουργούς την κατάσταση που επικρατεί στον Πάσσο Ροδόπης σχετικά με την ανυπαρξία αγροτικού ιατρού, την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και αποχετευτικού συστήματος ομβρίων υδάτων, όπως και την κάκιστη κατάσταση στην οποία βρίσκονται το εσωτερικό οδικό δίκτυο και το σχολείο της κοινότητας, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. 

Η ερώτηση αναλυτικά έχει ως κάτωθι:

«Οι περίπου 700 κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Πάσσου του Δήμου Αρριανών στην Π.Ε. Ροδόπης, που κύρια πηγή εισοδημάτων τους έχουν τη γεωργία, την παραγωγή καπνού και την κτηνοτροφία, αντιμετωπίζουν καθημερινά σοβαρά προβλήματα, με τις συνθήκες διαβίωσής τους να γίνονται όλο και πιο δύσκολες και την Υγεία και την Παιδεία να είναι γενικότερα υποβαθμισμένες.
 
Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι παρόλο που υπάρχει αγροτικό ιατρείο δεν υπάρχει γιατρός για περισσότερο από ένα χρόνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της. Μάλιστα χώρος του ιατρείου, που αξιοποιούνταν για συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου παραμένει κλειστός αφού η Διοίκηση του Δήμου έχει πάρει τα κλειδιά με αποτέλεσμα το Τοπικό Συμβούλιο να μην έχει χώρο για να πραγματοποιεί τις συνεδριάσεις του.
 
Με την πρώτη βροχή, οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με πλημμύρες καθώς υπάρχουν προβλήματα στην αντιπλημμυρική προστασία, ενώ επιπλέον υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο αποχετευτικό ομβρίων.
 
Το εσωτερικό οδικό δίκτυο της τοπικής κοινότητας είναι σε κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνο για τους κατοίκους, ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στη διαχείριση των απορριμμάτων μιας και οι κάδοι απορριμμάτων δεν επαρκούν.
 
Προβλήματα υπάρχουν επίσης και στο δημοτικό σχολείο της Τοπικής Κοινότητας, με σοβαρές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή και την πρόσοψη του κτιρίου να χρίζει άμεσης επισκευής.
 
Τέλος, το κόστος του νερού για τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Πάσσου, είναι δυσανάλογα υψηλό σε σχέση με το κόστος του στο σύνολο του Δήμου Αρριανών.
 
Να σημειώσουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο με ομόφωνες αποφάσεις και με σύμφωνη γνώμη των κατοίκων, έχει καταθέσει γραπτές αναφορές για όλα αυτά τα προβλήματα, προς την Διοίκηση του Δήμου, όμως ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια για την επίλυσή τους, εκτός από αόριστες υποσχέσεις.
 
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την επίλυση όλων των παραπάνω έντονων και καθημερινών προβλημάτων των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Πάσσου, του Δήμου Αρριανών.» 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.