Χωρις εμβολιαστικο κεντρο ο Δημος Αρριανων

Κάνουν χιλιόμετρα οι δημότες του για την ανοσία

Την ανυπαρξία εμβολιαστικών κέντρων στην επικράτεια του δήμου Αρριανών θίγει μέσω επιστολής του προς τον πρωθυπουργό ο Δήμαρχος κ. Αμέτ Ριτβάν. Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος η εν λόγω παράλειψη δημιουργεί δυσχέρειες στους δημότες που αναγκάζονται να κάνουν χιλιόμετρα προκειμένου να εμβολιαστούν.

«Στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών – Επιχείρηση “Ελευθερία” για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού για την COVID-19 δεν έχει προβλεφθεί κάποιο εμβολιαστικό κέντρο ανάμεσα στα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου Αρριανών. Η επιλογή αυτή δυσχεραίνει σημαντικά την προσπάθεια των δημοτών μας για εμβολιαστική κάλυψη καθώς με δεδομένο τις πολύ μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις καθίσταται δύσκολη η μετακίνησή τους» σημειώνει συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Δήμαρχος για να υπογραμμίσει πως «στην προσπάθεια όλων μας για να πετύχουμε το συντομότερο δυνατό ανοσία στον γενικό πληθυσμό και να επιταχύνουμε τους ρυθμούς εμβολιασμού μεταξύ των δημοτών μας, κρίνουμε σκόπιμο να δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα στην περιοχή μας».

Για τον λόγο αυτό ζητά να επανεξεταστεί σοβαρά η επιλογή των εμβολιαστικών κέντρων στην περιοχή του Δ. Αρριανών ώστε να επιλεγεί η καλύτερη δυνατή λύση για την εξυπηρέτηση των πολιτών και εν τέλη την προστασία της δημόσιας υγείας.

Να θυμίσουμε ότι στον αρχικό σχεδιασμό για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού απέναντι στον COVID-19, προβλεπόταν ανάμεσα στα πρώτα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και τα περιφερειακά ιατρεία Φιλλύρας και Κέχρου του Δήμου Αρριανών της Π.Ε. Ροδόπης με τον δήμαρχο τότε να ζητά τη δημιουργία δύο επιπλέον σε Αρριανά και Οργάνη.

Όπως απέδειξε βέβαια η πραγματικότητα, τόσο ο αρχικός σχεδιασμός όσο και η πρόταση του δημάρχου έμειναν σε κάποιο συρτάρι.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι την νέα επιστολή του κ. Αμέτ Ριτβάν προώθησαν κοινοβουλευτικά και οι δυο βουλευτές Ροδόπης της αντιπολίτευσης, ο μεν κ. Δημήτρης Χαρίτου μέσω αναφοράς, ο δε κ. Ιλχάν Αχμέτ μέσω επίκαιρης ερώτησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.