Χωρις εκπληξεις τα ψηφοδελτια της Ροδοπης

Στο δρόμο για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

Μόλις δώδεκα ημέρες απέμειναν πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου και οι συνδυασμοί που πρόκειται να κατέλθουν στον εκλογικό «στίβο» έχουν ήδη υποβάλει τα ψηφοδέλτιά τους, τα οποία ανακοινώνονται και δημοσίως. Κι ενώ την προηγούμενη εβδομάδα στα κομματικά στρατόπεδα της Ροδόπης διέρρεαν μόνο φήμες για τα ονόματα αλλά και τη σειρά των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια, το τοπίο ξεκαθάρισε μέσα στο σαββατοκύριακο, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις των κομμάτων.
 
Παρά την έντονη φημολογία των προηγούμενων εικοσιτετραώρων, ελάχιστες ήταν τελικά οι «εκπλήξεις» στο νομό, με τα κομματικά επιτελεία που είναι υπεύθυνα για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων κάθε κόμματος να δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στους  υποψηφίους που «συμμετείχαν» στις εκλογές του Ιανουαρίου.
 
Στο στρατόπεδο του, μέχρι πρότινος, κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύθηκαν οι φήμες που ήθελαν τη δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο να καταλαμβάνει χριστιανός υποψήφιος με την τοποθέτηση τελικά του Αϊχάν Καρά Γιουσούφ στην αμέσως επόμενη θέση από το Μουσταφά Μουσταφά. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο, μετά την αποχώρηση του Αλέξανδρου Σπανού, την πέμπτη θέση καταλαμβάνει η κ. Ειρήνη Αραμπατζή.
Στην απέναντι όχθη της ΝΔ, ήταν ήδη γνωστό –αλλά και εξ αρχής αναμενόμενο- ότι την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο θα είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με το «νέο πρόσωπο» στο ψηφοδέλτιο της Ροδόπης για τη ΝΔ να είναι αυτό του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών ΑΜ-Θ Μουσταφά Κατραντζή, στη δεύτερη θέση.
 
Η «έκπληξη» ίσως ήρθε από το ΠΟΤΑΜΙ, που ενώ αναμένονταν να συμμετάσχει στις εκλογές με τρεις υποψηφίους, τελικά θα συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του τον πρωτοεμφανιζόμενο στην πολιτική σκηνή της περιοχής Άγγελο Μαστραγγελή και μάλιστα στη δεύτερη θέση.
 
Το ψηφοδέλτιό της ανακοίνωσε και η Λαϊκή Ενότητα, ένα ψηφοδέλτιο με πέντε νέους ανθρώπους και μάλιστα επικεφαλής το γνωστό δημοσιογράφο Μουσταφά Τσολάκ. Στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξαν εκπλήξεις, καθώς όπως ήταν αναμενόμενο η πρώτη θέση δόθηκε στο Γιώργο Μανανά. Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ τα πράγματα έμειναν ως είχαν με επικεφαλής τον Νίκο Φακιρίδη και μόνη διαφορά την εμφάνιση  του Αναστάσιου Γκλαβάνη στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου. Εντός των επομένων ωρών αναμένεται να ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων, η οποία θα κατέβει με υποψηφίους σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. 

Αναλυτικά τα ψηφοδέλτια των μεγαλύτερων σε εκλογική δύναμη κομμάτων είναι:

ΣΥΡΙΖΑ
1. Μουσταφά Μουσταφά
2. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ
3. Δημήτρης Χαρίτου
4. Αγγελική Κουγιουμτζόγλου
5. Ειρήνη Αραμπατζή

ΝΔ
1. Ευριπίδης Στυλιανίδης
2. Μουσταφά Κατραντζή
3. Βούλα Ελευθεριάδου
4. Αχμέτ Ιδρίς
5. Μαρία Λιακάκη- Μανίτσα

ΠΟΤΑΜΙ
1. Ιλχάν Αχμέτ
2. Άγγελος Μαστραγγελής
3. Άγγελος Τσολακίδης
4. Μαρίνα Ψάλτου

ΠΑΣΟΚ
1. Γιώργος Μανανάς
2. Κιασήφ Τουργκάη
3. Μουμίν Τζαχήτ
4. Σκινίδου Πωλίνα

ΚΚΕ
1. Νίκος Φακιρίδης
2. Χασάν Χουσεΐν Καλές
3. Παναγιώτης Σπορίκης
4. Σόνια Κακουλίδου
5. Αναστάσιος Γκλαβάνης

ΛΑΕ
1. Αλή Μουσταφά Τσολάκ
2. Ελένη Τσατσαρίδου
3. Τουργκάι Χασάν
4. Χρήστος Καλαμπούκας
5. Λαμπρινή Ευσταθοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.