Χασαν Χασαν: «Τριτοκοσμικες» συνθηκες στην περιοχη της Φιλιππουπολεως

Αναμενόμενη η απάντηση του Δήμου… όλο «θα» επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος της Σύμπραξης Προοπτικής

«Τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κομοτηνής σε γειτονιές της πόλης, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Φιλιππουπόλεως. Οι εικόνες εγκατάλειψης μαρτυρούν την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Γκαράνη, που θυμούνται την συγκεκριμένη περιοχή μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους» Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Σύμπραξη Προοπτικής».

Η παράταξη με επικεφαλής τον Αντώνη Γραβάνη μεταφέρει πως «για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια ο Δημοτικός Σύμβουλος Χασάν Χασάν υπέβαλε τα αιτήματα των κατοίκων στη Δημοτική Αρχή» για να υπογραμμίσει πως «η απάντηση του Δήμου Κομοτηνής ήταν η αναμενόμενη, αφού ενημέρωσαν ότι «θα» εξετάσουν πάλι τα χρόνια προβλήματα της περιοχής και πιθανόν «θα» τα εντάξουν στο επόμενο Τεχνικό πρόγραμμα».

Παράλληλα η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «εικόνες ντροπής για μία σύγχρονη πόλη» τονίζοντας πως «σε συνδυασμό με τα προβλήματα καθημερινότητας όπως σκουπίδια, ανεπαρκής φωτισμός, έλλειψη παιδικής χαράς αναδεικνύουν την αδυναμία της Διοίκησης Γκαράνη να βελτιώσει την κάκιστη εικόνα στις «παρατημένες» γειτονιές της πόλης».

Τα προβλήματα που καταγράφει ο δημοτικός σύμβουλος

Όσο για την κατάσταση που επικρατεί στις εν λόγω γειτονιές σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επιστολή του προς τον Δήμο Κομοτηνής ο κ. Χασάν Χασάν, συνοπτικά αναφέρονται προβλήματα κακών κατασκευών όπως στη διασταύρωση των οδών Αρσινόης – Μεσημβρίας λόγω ύπαρξης ακατάλληλης κλίσης, για τη ροή των  όμβριων νερών και σχηματισμού λακκουβών στο ύψος  της οδού Αρσινόης, στις οποίες έχουν δημιουργηθεί σημεία, που όλες τις ημέρες του χρόνου συγκεντρώνουν  νερό  και είναι απροσπέλαστα από κατοίκους και αυτοκίνητα. Ενώ οι φθορές του οδοστρώματος αποτελούν αιτίες ατυχημάτων και ζημιών που προκαλούνται στα οχήματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην οδό Λαβυρίνθου αποτελεί η κατασκευή του δικτύου για τη ροή των όμβριων, στη μέση του δρόμου ανοιχτές και κατεστραμμένες σχάρες, αποτελούν εστία μόλυνσης και κινδύνου στους διερχόμενους πεζούς και για τα μικρά παιδιά. Η κατάσταση τους θερινούς μήνες αφόρητη καθώς προκαλείται έντονη δυσοσμία στις γειτονιές.

Επιτακτική είναι η ανάγκη για τοιχώματα στήριξης των ριζών των πλατάνων, τα οποία βρίσκονται στην οδό Φιλιππουπόλεως, τα οποία  έχουν καταστραφεί και δημιουργούν κινδύνους στους διερχόμενους , για ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Αίμου και Τυρολοής, βελτίωση του οδοφωτισμού και τοποθέτηση υδροστομίων πυρόσβεσης στην οδό Λαβυρίνθου και αδιέξοδο Μηδείας.

Τα καταστρεμμένα πεζοδρόμια στην οδό Φιλιππουπόλεως  δημιουργούν κινδύνους στους διερχόμενους, καθώς, λόγω της ύπαρξης τεμένους, η πλειοψηφία των διερχομένων είναι ηλικιωμένοι  με μειωμένη κινητικότητα και ορατότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.