Χασαν Χασαν: «Ψεματα η ανεπαρκεια; 236 εργα εγκριθηκαν στο «Αντωνης Τριτσης», ΚΑΝΕΝΑ του Δημου Κομοτηνης»

Νέο πεδίο κριτικής από τη Σύμπραξη Προοπτικής προς τη δημοτική αρχή με αφορμή δηλώσεις του Δ. Καρασταύρου

Συνεχίζει το κρεσέντο κριτικής των τελευταίων ημερών η παράταξη της Σύμπραξης Προοπτικής. Αυτή τη φορά η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Κομοτηνής κατηγορεί ως «ανάξια της εμπιστοσύνης των πολιτών» τη δημοτική αρχή με αφορμή τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Έργων κ. Δημήτρη Καρασταύρου σύμφωνα με τις οποίες «στο Αντώνης Τρίτσης και το Φιλόδημος “[…]δεν υπάρχει ούτε μία ένταξη σε επίπεδο χώρας”».

Όπως τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης κ. Χασάν Χασάν «Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ) ώστε να διαπιστώσει κανείς πως έως και σήμερα έχουν ενταχθεί στο εν λόγω πρόγραμμα 236 συνολικά έργα απ’ όλη την Ελλάδα, 18 εκ των οποίων αφορούν σε έργα Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Δια του λόγου το αληθές η λίστα των εγκεκριμένων έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου παρατίθεται στον εξής σύνδεσμο https://eyde.ypes.gr/tritsis/projects».

«Το συμπέρασμα» τονίζει ο κ. Χασάν «είναι πως είτε η δημοτική αρχή και οι εκπρόσωποί της διακατέχονται από παντελή άγνοια για την πορεία εφαρμογής του εν λόγω και λοιπών αντίστοιχων προγραμμάτων, είτε συνειδητά ψεύδονται  δημοσίως για να καλύψουν την δική της ανεπάρκεια και τα δικά τους λάθη.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις η δημοτική αρχή κρίνεται ως επικίνδυνη και σε κάθε περίπτωση ανάξια της εμπιστοσύνης των πολιτών».

Το παράδειγμα της παλιάς Νομικής

Παράλληλα ο δημοτικός σύμβουλος θυμίζει απευθυνόμενος στους κ.κ. Γκαράνη και Καρασταύρου πως:

«α) Ο Δήμος Κομοτηνής παρόλο που ξόδεψε σε απευθείας αναθέσεις δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την υποβολή προτάσεων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σε αντίθεση με την πλειοψηφία των Δήμων, κατάφερε να υποβάλλει προτάσεις στο τέλος της προθεσμίας και μετά από αρκετές παρατάσεις.

β) Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δώσει τόσες παρατάσεις, δυσαρεστώντας Δήμους που είχαν κάνει ορθό προγραμματισμό, εξαιτίας αδυναμίας και ανικανότητας Δημοτικών αρχών όπως της Κομοτηνής.

γ) Η κυβέρνηση αποφάσισε το πρόγραμμα να μην είναι ανταγωνιστικό, να μην  εγκριθούν δηλαδή οι καλύτερες προτάσεις, αλλά για κάθε Δήμο να εγκριθεί  συγκεκριμένο ποσό, εξυπηρετώντας έτσι δήμους όπως της Κομοτηνής που αποδεδειγμένα δεν διαθέτουν καμία ετοιμότητα και ποιότητα. Επομένως χάρη στην απόφαση αυτή της κυβέρνησης θα έχουμε και εγκρίσεις προκαθορισμένου ύψους. Ορθή η απόφαση λοιπόν, της κυβέρνησης, να μην “τιμωρήσει” δήμους και δημότες για ανάξιες διοικήσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων των παραπάνω το “θέατρο” της Δημοτικής Αρχής στην συνεδρίαση για την παραχώρηση των κτιρίων της παλιάς Νομικής, όπου αφού έδωσαν ρεσιτάλ αλαζονείας και δεν το παραχώρησαν, άλλαξαν σε μία “νύχτα” την απόφασή τους».

Κλείνοντας ο κ. Χασάν Χασάν δεν αφήνει ασχολίαστη και την προ ημερών απάντηση του δημάρχου προς τον κ. Γραβάνη υπογραμμίζοντας, ότι «δεν χρειαζόταν η δήλωση του Δημάρχου, που αποτελεί ξεκάθαρη παραδοχή πολιτικής αποτυχίας, ότι δεν έχουν την δυνατότητα και το ειδικό βάρος να διεκδικήσουν για την Κομοτηνή, επομένως χρειάζονται την στήριξη του κ. Γραβάνη Aντώνη, επικεφαλής της παράταξης μας, καθώς αυτή προσφέρθηκε από το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.