Χασαν Χασαν: «Κομμενος» στα δυο και παρατημενος ο Καλχας, με ευθυνη της Δημοτικης Αρχης Γκαρανη

Για «εικόνες ντροπής» και «παρατημένους οικισμούς» κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της Σύμπραξης Προοπτικής

«Την πλήρη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Γκαράνη αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Κάλχα για ακόμη μία χρονιά. Οι τριτοκοσμικές συνθήκες και οι εικόνες εγκατάλειψης αποδεικνύουν ότι ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του, θυμούνται τον οικισμό μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους». Αυτό επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο δημοτικός σύμβουλος της Σύμπραξης Προοπτικής κ. Χασάν Χασάν, ασκώντας κριτική για την κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό.

Όπως μεταφέρει ο δημοτικός σύμβουλος η γέφυρα στον οικισμό είναι κλειστή για μήνες, καθώς απαιτείται συντήρηση η οποία δεν έχει γίνει από τη Δημοτική Αρχή, με αποτέλεσμα ο οικισμός να είναι σχεδόν  «κομμένος» στα δύο. Επιπλέον οι δρόμοι είναι σε τραγική κατάσταση έως επικίνδυνοι για ανθρώπους και οχήματα. Το  οδόστρωμα είναι  κατεστραμμένο στην είσοδο του χωριού, με δεκάδες λακκούβες και κατεστραμμένες σχάρες. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην εσωτερική οδοποιία. 

«Οι κάτοικοι εξοργισμένοι αναρωτιούνται πότε σκοπεύει ο Δήμαρχος να πράξει τα αυτονόητα και να δώσει λύσεις και όχι “ευχές” και αν ποτέ ασχοληθεί σοβαρά με την βελτίωση της άρδευσης, καθώς αποτελεί άλλο ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα» επισημαίνει ο κ. Χασάν σπεύδοντας να συμπληρώσει ακόμα πως «θα είχε σημασία να μάθουμε τι πρωτοβουλίες ανέλαβαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Γκαράνη σχετικά με την κατάσταση στον οικισμό τα τελευταία χρόνια, καθώς,  εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχουν επιδείξει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον παρά μόνο υποσχέσεις».

«Οι εικόνες ντροπής για έναν οικισμό, σε συνδυασμό με τα προβλήματα καθημερινότητας όπως σκουπίδια και ανεπαρκής φωτισμός αναδεικνύουν την αδυναμία της Διοίκησης Γκαράνη να βελτιώσει την κάκιστη εικόνα στον Κάλχα και  στους “παρατημένους” οικισμούς  της πόλης» τονίζει κλείνοντας ο δημοτικός σύμβουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.