Χ. Αθανασιου: Ναι στις υποκλοπες για λογους εθνικης ασφαλειας – Το παραδειγμα με τον «μουσουλμανο βουλευτη»

Την αποπομπή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-Έντονη αντίδραση και από τον Ιλχάν Αχμέτ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της βουλής κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος σχολιάζοντας το ζήτημα των παρακολουθήσεων σε τοπικό κανάλι υποστήριξε ότι «εφόσον συντρέχει ζήτημα εθνικής ασφάλειας είναι θεμιτό να παρακολουθούνται οι βουλευτές». Προκειμένου ο αντιπρόεδρος της βουλής να κάνει διαυγέστερη τη θέση του έφερε σαν παράδειγμα έναν υποτιθέμενο Έλληνα μουσουλμάνο βουλευτή ο οποίος δίνει πληροφορίες στη γείτονα χώρα. Να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο αντιπρόεδρος και βουλευτής Λέσβου με δηλώσεις του προκαλεί αντιδράσεις για τον τρόπο που αναπαράγει και τοποθετείται για τη μουσουλμανική μειονότητα. Το 2019 αναφερόμενος στο πρόβλημα με το μεταναστευτικό στο νησί της Λέσβου έκανε λόγο για «νέα Ροδόπη» κάτι που και τότε ξεσήκωσε αντιδράσεις.

Η νέα αυτή τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σε ανακοίνωσή της ζητά από τον πρωθυπουργό την αποπομπή του. 

Όπως υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «διαφορετικά θα αποδείξει ότι είναι ο ίδιος ο υποβολέας τέτοιων απαράδεκτων δηλώσεων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο βουλευτής της ΝΔ, αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, σε ένα κρεσέντο μισαλλοδοξίας δήλωσε σε συνέντευξη του ότι δικαιολογούνται οι παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο κ Αθανασίου όφειλε να γνωρίζει ότι η «εθνική ασφάλεια» αφορά την παρέμβαση τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας ή τη συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες. Δεν αφορά και δεν μπορεί να αφορά το θρήσκευμα των Ελλήνων πολιτών ή βουλευτών. Ο κύριος Αθανασίου ισχυρίζεται στην ουσία ότι όσοι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι εθνικά επικίνδυνοι. 

Στην πραγματικότητα ο κύριος Αθανασίου δήλωσε απερίφραστα όσα υπαινίχθηκε ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα του, επιχειρώντας να καλύψει τις επικίνδυνες ενέργειες της Κυβέρνησής του με αναφορές στην εθνική ασφάλεια και “σκοτεινές δυνάμεις”.

Στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει επαναφέρουν θεωρίες «εσωτερικών εχθρών» από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ελληνικής Ιστορίας.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Αθανασίου. Διαφορετικά θα αποδείξει ότι είναι ο ίδιος ο υποβολέας τέτοιων απαράδεκτων δηλώσεων».

Ποια ήταν η δήλωση Αθανασίου που προκάλεσε σάλο

Μιλώντας σε συνέντευξη για το Predator και τις παρακολουθήσεις, ο κ. Αθανασίου έφερε, το παράδειγμα των Μουσουλμάνων βουλευτών, λέγοντας: «Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξου. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή- προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια».

«Αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει βεβαίως και σας αναφέρω μάλιστα. Σας αναφέρω μάλιστα επειδή το έχω σημειώσει, την περίμενα αυτή την ερώτηση, σας διαβάζω τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος, τι λέει το Σύνταγμά μας στο άρθρο 19. Λέει επί λέξει: Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας», απάντησε όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε ευθέως αν μπορούν να παρακολουθούνται μέλη του Κοινοβουλίου.

Το σχετικό απόσπασμα

Αντίδραση από τον Ιλχάν Αχμέτ

Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έβαλλε με σκληρό τρόπο κατά του αντιπροέδρου της Βουλής, κάνοντας λόγο για μισαλλόδοξη δήλωση «που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών».

Συγκεκριμένα έγραψε στο Twitter:

«Καταδικάζω απερίφραστα τη δημόσια τοποθέτηση -δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει τη θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών. Η δήλωση αυτή, πέρα από το πνεύμα μισαλλοδοξίας που κομίζει στα δημόσια ήθη, καθιστά τον βουλευτή της Μειονότητας ύποπτο τέλεσης πράξεων εθνικής μειοδοσίας και για τον λόγο αυτό άξιο παρακολούθησης. Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών και να μην διαχωρίζει τους ίδιους τους βουλευτές ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Μετά την υπόθεση του προέδρου του Κινήματος μας Νίκου Ανδρουλάκη, βρισκόμαστε προ ενός νέου θεσμικού ολισθήματος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.