Μπορει να αποτελεσει εναυσμα αυξησης επισκεπτων στην Κομοτηνη η ελευση της Παναγιας του Αξιον Εστιν;

Αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος

Σε διαφωνία για την αποτελεσματικότητα των εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηνής κατέληξε μια αποστροφή του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νίκου Παπακωνσταντίνου στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία απένειμε τα εύσημα στην Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής για την έλευση της εικόνας της Παναγίας του Άξιον Εστίν στην πόλη.

Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, σημείωσε, ήταν να ακουστεί η πόλη, αλλά και να έχουμε πολλούς τουρίστες σε αυτή, τονίζοντας την ανάγκη να ενισχύσει ο Δήμος Κομοτηνής τον προσκυνηματικό και τον θρησκευτικό τουρισμό.

Αντιδρώντας ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης επισήμανε πως η έλευση της εικόνας αποτελούσε μεν πρωτοβουλία του Μητροπολίτη, συνέβαλαν όμως σημαντικά τόσο ο Δήμος Κομοτηνής όσο και η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Ειδικά στην Κομοτηνή, τα συνεργεία του Δήμου δούλεψαν για ενάμιση μήνα ώστε να είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή, αλλά και για την παραμονή της εικόνας στην πόλη για μια εβδομάδα. «Καλώς ήρθε η εικόνα, και όσοι πέρασαν από την πόλη είδαν μια πόλη τακτοποιημένη και καθαρή».

Το γεγονός, τόνισε, ήταν ιστορικό, αλλά προσπαθούν όλη τη χρονιά να κάνουν εκδηλώσεις για να βοηθήσουν τους επαγγελματίες, κάτι που θεωρεί πως, παρά την αμφισβήτηση από τον κ. Παπακωνσταντίνου, τα καταφέρνουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.