«Μπλοκαρουν» την Περιφερεια οι δαπανες

Λόγω της άμεσης έναρξης ισχύος του νόμου 4412/2016 - Επιστολή Χρήστου Μέτιου προς την ΕΝ.ΠΕ. για την επίλυση του προβλήματος

Την άμεση διευθέτηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των πράξεων με απευθείας αναθέσεις, που έχουν διενεργηθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου 4412/2016, τον περασμένο Αύγουστο έως και σήμερα καθώς και όλων των λοιπών φορέων κατ΄ αναλογία απαιτεί η Περιφέρεια ΑΜΘ, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται προμηθευτές.
 
Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, μετά την ψήφιση του νόμου 4412/2016, η ισχύς του οποίου ξεκίνησε από τη δημοσίευσή του, ήτοι στις 8 Αυγούστου, δημιουργήθηκαν προβλήματα και δαπάνες που δεν έχουν πληρωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν προμηθευτές που δεν έχουν πάρει τα χρήματά τους, χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη.
 
Και αυτό γιατί όπως εξήγησε ο ίδιος με την ψήφιση του νόμου, δεν υπήρξε κανένα μεταβατικό διάστημα, ώστε να προσαρμοστούν οι υπηρεσίες στα όσα προβλέπει.
 
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, γνωστοποίησε στο σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜ-Θ την πρόθεσή του να θέσει επί τάπητος το θέμα αυτό στην προσεχή συνάντηση που θα έχει η Ένωση Περιφερειών, και οι Περιφερειάρχες, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου με τον νέο υπουργό Εσωτερικών με στόχο τη γρηγορότερη δυνατή επίλυσή του, ενώ όπως τόνισε έχει ήδη αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών κ. Κώστα Αγοραστό, με την οποία επισημαίνει το θέμα και προτείνει τη λύση που μπορεί να δοθεί για το θέμα.
 
Ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή συνεδρίαση έδωσε τη λύση για τις δαπάνες που θα γίνουν από εδώ και πέρα, όμως για τις εκκρεμείς δαπάνες ο κ. Μέτιος προέκρινε τη λύση της νομοθετικής ρύθμισης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.