«Μπαζει» νερα το 1ο ΕΠΑΛ∙ διεκοπησαν μαθηματα

Κ. Μάινας: «Δυστυχώς η δημοτική αρχή του κ. Γκαράνη αποδεικνύεται συνεχώς κατώτερη των περιστάσεων»

Προβλήματα και στις σχολικές υποδομές της Ροδόπης φαίνεται πως δημιούργησαν οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις. Το 1ο ΕΠΑΛ αναγκάστηκε χθες να διακόψει μέρος των μαθημάτων, καθώς αίθουσες του σχολείου έπαιρναν νερό. Το θέμα ανέδειξε η Σύμπραξη Προοπτικής μέσω του δημοτικού συμβούλου της και μέλους της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστα Μάινα ο οποίος σε δήλωσή του επισημαίνει αρχικά πως «η ανέγερση νέων σχολικών μονάδων και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων έχει αποτελέσει για την παράταξη μας «Σύμπραξη Προοπτικής» μέγιστη προτεραιότητα δημοτικής πολιτικής. Ωστόσο παρά τις όποιες προσπάθειες και παρεμβάσεις μας, εξακολουθεί να υφίσταται μείζον πρόβλημα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Έλλειψη σχολικής στέγης, η παντελής απουσία προγραμματισμού για την ανέγερση νέων, κακώς συντηρημένα κτίρια και τραγικές συνθήκες λειτουργίας, συνθέτουν την  σημερινή σχολική πραγματικότητα του Δήμου Κομοτηνής».

Ασκώντας κριτική ο κ. Μάινας επισημαίνει ότι «δυστυχώς η δημοτική αρχή του κ. Γκαράνη αποδεικνύεται συνεχώς κατώτερη των περιστάσεων και ανίκανη να διαχειριστεί για ακόμη μια χρονιά τα προβλήματα που η δική της απραξία δημιούργησε».

Όσο για το 1ο ΕΠΑΛ ο δημοτικός σύμβουλος της Σύμπραξης Προοπτικής παραθέτει πως «επικοινώνησα με την διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ, για να ενημερωθώ για τους λόγους που διεκόπησαν μαθήματα λόγω της βροχής, την ώρα που μετρούμε μόλις λίγους μήνες από την ολοκλήρωση, και παραλαβή, από την Δημοτική Αρχή, έργου για την μόνωση και την στεγανοποίηση της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.

Οι πρώτες βροχοπτώσεις οδήγησαν στην διακοπή των μαθημάτων λόγω εισροής υδάτων με κίνδυνο και για τον εξοπλισμό του σχολείου, ενώ όλοι οι χώροι των εργαστηρίων παραμένουν κλειστοί».

«Με το παράδειγμα του 1ου ΕΠΑΛ να αποδεικνύει ότι οι απαραίτητοι έλεγχοι δεν γίνονται ή δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής, καλούμε τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή, να προβούν άμεσα σε αυτούς, ώστε να προλάβουμε παρόμοια περιστατικά ενόψει του χειμώνα» τονίζει ο κ. Μάινας για να συμπληρώσει πως «μπορεί να επαναλαμβανόμαστε στο αίτημα προς την δημοτική αρχή σε ό,τι αφορά την ανάληψη των ευθυνών της απέναντι στους πολίτες σε μείζονα για την καθημερινότητά τους προβλήματα, δεν γίνεται όμως να πράξουμε διαφορετικά και να μείνουμε αμέτοχοι, στην επανάληψη των ίδιων προβλημάτων που εμφανίζονται, δεν επιλύονται και αντιμετωπίζονται, αν αντιμετωπίζονται, με λύσεις επιπόλαιες και παροδικές».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.