Μπαινουν κανονες στον διορισμο Διοικητων στα Νοσοκομεια

Το Νοέμβριο αναμένεται το σχετικό νομοσχέδιο

Στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τον οποίο η κυβέρνηση θέτει ως στόχο να διορίσει Διοικητές Νοσοκομείων με αντικειμενικά κριτήρια.

Η διαδικασία της προκήρυξης θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ, ενώ με βάση τα κριτήρια που θα οριστούν θα προκύψουν shortlist. Θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις από επιτροπές αξιολόγησης, ενώ την τελική επιλογή θα κάνει ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών οι διοικητές και οι προϊστάμενοι του δημοσίου θα αξιολογούνται διαρκώς καθώς με την ανάληψη των καθηκόντων τους θα υπογράφουν συμβόλαια απόδοσης που θα συνδέονται άμεσα με τα ετήσια σχέδια δράσης των υπουργείων.

Όπως προβλέπεται από το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, θα αξιολογούνται δύο φορές, μια στο μέσον της θητείας τους και μία στο τέλος.

Στην περίπτωση που οι τιθέμενοι στόχοι επιτυγχάνονται τότε θα προβλεφθεί η δυνατότητα καταβολής μπόνους παραγωγικότητας. Εάν όμως η απόδοση δεν είναι ικανοποιητική, ο αρμόδιος υπουργός θα εισηγείται την άμεση παύση του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι νέοι Διοικητές θα έχουν τετραετή θητεία και όχι τριετή και η επιλογή τους θα γίνεται με βάση αντικειμενικά προσόντα, δηλαδή πτυχίο ΑΕΙ, συνάφεια πτυχίου, 5ετης επαγγελματική εμπειρία, ξένη γλώσσα.

Επίσης οι υποψήφιοι θα υποβάλλονται σε τεστ δεξιοτήτων και στη συνέχεια όσοι θα έχουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα περνούν από συνέντευξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.