Αθανασιος Ιωακειμιδης: «Η ΝΙΚΗ απαρτιζεται απο χριστιανους ανθρωπους που θελουν να προβαλουν τις αξιες της πατριδας και της πιστης μας»

«Πρέπει να χτίσουμε μια Ελλάδα που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας»

Το κόμμα ΝΙΚΗ είναι ένα από εκείνα τα κόμματα που έκανε σχετικά πρόσφατα την εμφάνισή του στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Στις κάλπες τις 21 Μαΐου δεν κατάφερε οριακά να περάσει το κατώφλι του 3% και να κερδίσει την είσοδό του στη βουλή, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως στις ερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου θα καταφέρει τελικά να κερδίσει την είσοδό του στη βουλή. Στη Ροδόπη, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος είναι ο κ. Αθανάσιος Ιωακειμίδης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο Ράδιο Παρατηρητής, μιλώντας για τις θέσεις του κόμματος. «Η ΝΙΚΗ δεν έχει σχέση με την εκκλησία, αλλά απαρτίζεται από χριστιανούς ανθρώπους» εξήγησε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωακειμίδης απαντώντας στους επικριτές του κόμματος, ενώ ανέλυσε και το πρόταγμα «θέλουμε παιδεία και παιδιά» που συχνά επικαλείται ο πρόεδρος του κόμματος κ. Νατσιός.

Αθανάσιος Ιωακειμίδης όμως αναλυτικά…

ΠτΘ: Γιατί με την ΝΙΚΗ  κατέρχεστε υποψήφιος κ. Ιακειμίδη; Τι είναι αυτό το οποίο σας έκανε να συνοδοιπορήσετε με τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξης;

Α.Ι.: Έχουμε μεγάλη χαρά για την απήχηση της ΝΙΚΗΣ από τον κόσμο. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Εγώ ξεκίνησα επειδή οι αρχές μου ταυτίζονται με το κίνημα της ΝΙΚΗΣ. Δεν είναι κόμμα η ΝΙΚΗ, είναι ένα κίνημα που προβάλλει μια αλλαγή στον τρόπο ζωής των πολιτών, των πολιτικών, των πάντων μέσα στην ελληνική επικράτεια.

«Η ΝΙΚΗ δεν έχει σχέση με την εκκλησία»

ΠτΘ: Πώς αξιολογήσατε εσείς το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου και πού θεωρείτε ότι οφείλεται;

Α.Ι.:  Όλο ο  κόσμος, όλοι οι συμπολίτες μας, όλοι οι Έλληνες και στην  Ελλάδα μας και στο εξωτερικό, πονούν για την πολιτική κατάντια στην πατρίδα μας. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη στενοχώρια γιατί βλέπετε τι μεγάλα κακά τρέχουν αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος πεινάει, έχει ακρίβεια, η παιδεία πάει πολύ  πίσω, διότι είναι αντίθετη με τα χρηστά ήθη. Γι’ αυτό το λόγο πιστεύω ότι ο κόσμος κουράστηκε με την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση και στράφηκε στη ΝΙΚΗ. Γι’ αυτό θέλει κάποια αλλαγή. Καταλαβαίνει ότι είμαστε, δυστυχώς το λέω, ενώ έχουμε δημοκρατία, δυστυχώς δεν ελευθερωθήκαμε ακόμα. Είμαστε υπόδουλοι στα ξένα συμφέροντα. Γιατί να μην αξιοποιήσουμε όλη τη δύναμη, το δυναμικό έστω το λίγο που έμεινε στην Ελλάδα και όχι να υπακούμε σε ό,τι κακό μας πει το εξωτερικό συμφέρον; Γι’  αυτό το λόγο στράφηκε ο κόσμος στη ΝΙΚΗ. Γιατί η ΝΙΚΗ θέλει κάτι διαφορετικό. Γιατί πολεμούν τη ΝΙΚΗ; Γιατί την φοβούνται; Φοβάσαι κάτι όταν είναι καλό. Φοβούνται μην ξυπνήσει ο κυρίαρχος λαός. Γιατί αν ξυπνήσει με 5-7% αυτή τη στιγμή που έχει η ΝΙΚΗ και θα μπει στη βουλή, του χρόνου θα είναι 15% και σε λίγο καιρό θα είναι 35%. Το πιστεύω ακράδαντα αυτό. Θυμηθείτε μόνο τα 3 εκατ. υπογραφών που συγκεντρώθηκαν για τις νέες ταυτότητες που είχε κάνει τότε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Γιατί πρέσβευε κάτι καλό.

Η ΝΙΚΗ δεν είναι χριστιανικό κόμμα. Η ΝΙΚΗ δεν έχει σχέση με την εκκλησία. Απαρτίζεται από χριστιανούς ανθρώπους που θέλουν να προβάλουν τις αξίες της πατρίδας μας, της πίστης μας, γιατί οι τρεις αρχές της ΝΙΚΗΣ είναι: η πρώτη αρχή είναι η πίστη στον Χριστό, η δεύτερη αρχή μας είναι η φιλοπατρία, η τρίτη μας αρχή είναι η στήριξη του ιερού θεσμού της οικογένειας. Αυτά τα πράγματα τα έχουμε απαράβατα σαν θεμέλια και στην πολιτική που θα ασκήσει μια συγκροτημένη κοινοβουλευτική ομάδα στη βουλή όταν θα μπούμε, αυτά θα τα έχει σαν βάση στο τι θα κάνει αργότερα.

«Υπάρχει μεγάλη υποκρισία για αυτούς που λένε ότι είναι οι σωστοί χριστιανοί και οι άλλοι είναι οι «ντεμέκ» χριστιανοί»

ΠτΘ: Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «ντεμέκ» πιστούς. Τι απαντάτε εσείς στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε όποιους έχουν καταφερθεί κατά πολιτικών σχηματικών όπως η ΝΙΚΗ;

Α.Ι.: Βλέπουμε όλοι ότι τον τελευταίο καιρό από τότε που ακούστηκε η ΝΙΚΗ και πήρε αυτό το 2,92% από την πρώτη Κυριακή, ότι υπάρχει κατάπληξη του πόσοι  έπεσαν πάνω στην ΝΙΚΗ. Κανένας δεν υπέστη τέτοιο bulling, τέτοια σφοδρά επίθεση όσο το κόμμα της ΝΙΚΗΣ. Αλλά ταυτόχρονα όλες οι κατηγορίες είναι αντιφατικές και δεν υπάρχει καμιά απόδειξη, παρά μόνο λάσπες. Αν ασκούσαν όλοι οι προαναφερθέντες αυτοί κατήγοροι συντονισμένα και με τόση σφοδρότητα, κριτική στα κόμματα που μας κατέστρεψαν, κανένα από αυτά δεν θα υπήρχε τώρα. Ούτε θα ήταν στο 40% ενισχυμένα ειδικά από περιοχές που επλήγησαν από την πολιτική, βλέπε Τέμπη, βλέπε Σέρρες.

Αν  υπήρχαν όντως  χριστιανοί στα άλλα κόμματα,  τότε πέστε μου εσείς πώς εξηγούνται τόσα αντιχριστιανικά και αντικοινωνικά νομοσχέδια, όπως η δια νόμου αρπαγή υπερχρεωμένων ακινήτων από τα ξένα fund; Πρώτη κατοικία την παίρνουν. Παίρνουν τα σπίτια του κόσμου. Πώς εξηγείται η ακρίβεια στα βασικά είδη διαβίωσης, που υπάρχει στη χώρα μας;  Υπάρχει μια κοινωνική εξαθλίωση. Πώς εξηγείται η διάλυση της δημόσιας υγείας; Γιατί ένα χριστιανικό κόμμα επέτρεψε τη διάλυση της δημόσιας υγείας; Πώς επέτρεψε ένα χριστιανικό κόμμα να υπάρχει επιείκεια των τραπεζών και των οργανισμών κοινωνικής ωφέλειας στα χρέη των κομμάτων. Πώς επέτρεψε ένας χριστιανός που λέει ότι πιστεύει στον νόμο του Ευαγγελίου, να στηρίξει τα νομοσχέδια για τις αμβλώσεις. Πώς επέτρεψε ένας χριστιανικός τα χυδαία να υπάρχουν στην  εκπαίδευση των παιδιών μας. Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από τα νήπια. Πώς επέτρεψε την αλλαγή και τη θεσμοθέτηση, για ένα παιδί 15 χρονών χωρίς τη συναίνεση του γονιού του, ενώ δίπλωμα οδήγησης δίνεται μετά τα 18; Και πόσα άλλα. Όλα αυτά είναι αντίθετα με τον νόμο του Ευαγγελίου. Γι’  αυτό υπάρχει μεγάλη υποκρισία για αυτούς που λένε ότι είναι οι σωστοί χριστιανοί και οι άλλοι είναι οι «ντεμέκ» χριστιανοί. Ο κόσμος το καταλαβαίνει.

ΠτΘ: Η ΝΙΚΗ εφόσον εισέλθει στη βουλή, δεν  αναμένεται να συνεργαστεί και με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Νατσιός δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση.

Α.Ι.: Βεβαίως και δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Μακάρι οι πολιτικοί μας να ήταν ενωμένοι όλοι και να ψηφίζαμε έναν και να πήγαινε καλά η χώρα. Σας θυμίζω τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον Ιωάννη Βατάτζη, αυτοκράτορες, πρωθυπουργούς, τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Αυτοί είχαν μια άλλη παιδεία. Αυτή την παιδεία που θέλει η ΝΙΚΗ να φέρει στους σημερινούς πολιτικούς, στους σημερινούς πολίτες, γι’ αυτό λέει να αλλάξουμε τους πολίτες, να τους κάνουμε όπως ήταν οι πολίτες σε εκείνη την εποχή. Δεν γυρίζουμε στον Μεσαίωνα, δεν είναι Μεσαίωνας αυτό. Υπήρχε κοινωνική δικαιοσύνη. Υπήρχαν πολλά καλά τότε.

«Η ΝΙΚΗ θέλει να αλλάξει τα πράγματα όσον αφορά την προστασία της οικογένειας»

ΠτΘ: Ποιες είναι οι θέσεις, ποιο είναι το πρόγραμμα της ΝΙΚΗΣ για την επόμενη μέρα της χώρας μας;

Α.Ι.: Η ΝΙΚΗ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της. Μπορώ να αναφερθώ εν τάχει στο ότι η ΝΙΚΗ θέλει να αλλάξει τα πράγματα όσον αφορά την προστασία της οικογένειας. Δεν θέλουμε να καταργηθεί η προστασία της  οικογένειας και των πολυτέκνων, γιατί αυτό είναι μια πτυχή του δημογραφικού και της υπογεννητικότητας. Πρέπει πάση θυσία να δώσουμε βάρος στην βελτίωση των γεννήσεων. Με γεννήσεις, με κίνητρα για δημιουργία οικογενειών, σωστών οικογενειών. Η ΝΙΚΗ απαρτίζεται από ανθρώπους που είναι οικονομολόγοι, δικηγόροι, γιατροί, έχει προτάσεις για όλους τους τομείς της κοινωνίας η ΝΙΚΗ. Δεν θέλει μόνο να βγει στη βουλή και να πιάσει μια θέση και να κάνει έναν ξερό αντίλογο. Θέλει ουσιαστικά να βοηθήσει τον τόπο και να βοηθήσει και να προωθήσει τον κόσμο στο να κάνει την αλλαγή. Γιατί η χώρα μας είναι μοναδική, με ιστορία, με φυσική ομορφιά, με εξαιρετικές συνθήκες για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, έχει πλούτου μεγάλο, υποθαλάσσιο, ορυκτό, έχει κλίμα ιδανικό, όλοι μας ζηλεύουν. Έχουμε επίσης ανθρώπινο έμψυχο δυναμικό που δυστυχώς πολλά παιδιά έχουν φύγει έξω, γιατί; Πρέπει να δώσει κίνητρα να γυρίσουν πίσω. Για το θέμα του δημογραφικού, να στηρίξει τη μητρότητα, να επιδοτείται η μητέρα, για πέντε τουλάχιστον χρόνια. Να μεγαλώσει το παιδί της, να υπάρχει διορισμός στο δημόσιο και φοροαπαλλαγές σε πολυτέκνους και σε νέα ζευγάρια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Αυτά όλα θέλουμε να τα στηρίξουμε, να αγωνιστούμε για αυτά.

ΠτΘ: κ. Ιωακειμίδη, δίνεται μεγάλη έμφαση στην παιδεία. Τι λέει η ΝΙΚΗ για το κομμάτι της παιδείας;

Α.Ι.: Όπως λέει και ο πρόεδρός μας, θέλουμε παιδεία και παιδιά. Και αυτό λείπει από την Ελλάδα μας σήμερα. Άρα δημογραφικό και παιδεία είναι από τα πρώτιστα πράγματα που πρέπει να φροντίσει ένας κυβερνήτης. Ζήσαμε τα τελευταία χρόνια πράγματα που είναι αντίθετα με τις πατροπαράδοτες, ορθόδοξες βάσεις και θεμέλια της πίστης μας. Τα παιδιά πρέπει να τα προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού. Τα βιβλία τα τελευταία χρόνια είναι τελείως ακατάλληλα. Προβάλλουν άλλα πράγματα, ξένα με αυτές τις αρχές και αξίες που σας είπα.  Έχουμε πολλές προτάσεις για αυτά, όταν θα μπει η ΝΙΚΗ στη βουλή, θα αλλάξουν  πιστεύω πολλά. Γιατί πιστεύω ο έλληνας θέλει αυτή την αλλαγή, έχει την επιθυμία για το καλύτερο.

«Δεν γίνεται άλλο να συνεχίσουμε αυτόν τον κατήφορο»

ΠτΘ: Η ΝΙΚΗ σε ποιους απευθύνεται;

Α.Ι.: Δεν απευθύνεται συγκεκριμένα σε κάποια κοινωνική τάξη. Εγώ τόσα χρόνια ψήφιζα Νέα Δημοκρατία, αλλά δυστυχώς κατάλαβα ότι πρέπει να αλλάξει κάτι. Δεν ρωτηθήκαμε ποτέ για τίποτα, με ένα δημοψήφισμα. Για παράδειγμα δεν ερωτηθήκαμε για τα μνημόνια τα οποία μας έβαλαν πολύ κάτω. Μέχρι και τα εγγόνια μας είναι δεσμευμένα και υποχρεωμένα. Δεν ρωτηθήκαμε για τη λαθρομετανάστευση, την προδοσία της Μακεδονίας, τον διασυρμό της οικογένειας. Γιατί; 

Μεγάλο πρόβλημα επίσης στην κοινωνία μας είναι η ατιμωρησία των πολιτικών. Ένας απλός πολίτης όταν κάνει κάτι παράνομο είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και τιμωρείται. Ενώ ο πολιτικός δεν λογοδοτεί ποτέ. Γιατί αυτό; Η μείωση των πολιτικών από 300 σε 200 δεν θα ήταν καλύτερο, δεν θα εξοικονομούσε πόρους, όπως και η άμεση πληρωμή των δανείων που πήραν τα δυο μεγάλα κόμματα, δεν θα ήταν καλό για την οικονομία της χώρας μας; Η οικονομία της χώρας μας δεν θα μπορούσε να ορθοποδήσει καλύτερα, να κοιτάξει καλύτερα τον μέσο πολίτη και όλους τους πολίτες. Άρα η ΝΙΚΗ δεν απευθύνεται μόνο σε ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Απευθύνεται σε όλους. Η ΝΙΚΗ χρειάζεται τη στήριξη όλων για να δώσει μια μάχη στην ερχόμενη βουλή, γιατί η ερχόμενη βουλή θα είναι πολύ διαφορετική. Η αποχή δεν είναι λύση. Πρέπει να χτίσουμε μια Ελλάδα που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Δεν γίνεται άλλο να συνεχίσουμε αυτόν τον κατήφορο.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι τα προβλήματα δημιουργούνται επειδή είμαστε μακριά από τον Χριστό»

ΠτΘ: Το μήνυμά σας ως προς το διακύβευμα μεταξύ άλλων και της εκλογικής αναμέτρησης της προσεχούς Κυριακής.

Α.Ι.: Θα σας μιλήσω σαν Αθανάσιος Ιωακειμίδης, σαν απλός πολίτης αυτής της κοινωνίας που λέγεται Κομοτηνή, που λέγεται Ελλάδα. Δεν θα σας μιλήσω σαν βουλευτής, εννοείται. Δεν έχω καμία σχέση. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα προβλήματα δημιουργούνται επειδή είμαστε μακριά από τον Χριστό. Αν θυμάται κανείς την Παλαιά Διαθήκη, ας το δει. Όταν οι Ισραηλίτες έφευγαν μακριά από τον Θεό, τότε υπήρχαν προβλήματα και τους εγκατέλειπε ο Θεός. Δεν τους προστάτευε και πάθαιναν πολλά κακά. Όταν ξυπνούσαν και επανέρχονταν στην πίστη τους στον Θεό, τότε πήγαιναν όλα πολύ καλά. Άρα τα προβλήματα δημιουργούνται επειδή είμαστε μακριά από τον Χριστό. Ας τον πλησιάσουμε για το συμφέρον της πατρίδας και της οικογένειάς μας. Πιστεύω ότι μόνο έτσι θα  δοθεί διέξοδος σε όλα τα αδιέξοδα της πατρίδας μας. Ας μην αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για μας και τα παιδιά μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.