Αθανασιος Ελευθερακης: «Καλω ολους τους Ροδοπιτες να ενισχυσουν την τεταρτη δυναμη στον νομο, ωστε να αλλαξει η κατανομη των εδρων της Ροδοπης»

Ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με την «Ελληνική Λύση» επί του αποτελέσματος των εκλογών της 21ης Μαΐου, τις δηλώσεις Μπακογιάννη και την μειονοτική ψήφο, καθώς και τους στόχους του για τις εκλογές της Κυριακής

Πέντε μέρες μας χωρίζουν από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, όταν και ο ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει εκ νέου επί της επόμενης κυβέρνησης αλλά και επί των εκπροσώπων του στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Σε μία κατά τα άλλα άνευρη προεκλογική περίοδο η Θράκη και η Ροδόπη ειδικότερα συνεχίζει να πρωταγωνιστεί με επίκεντρο όλων τη μειονοτική ψήφο, και στόχο την αλλαγή του χρώματος του εκλογικού χάρτη.

Ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης της «Ελληνικής Λύσης» κ. Αθανάσιος Ελευθεράκης μίλησε στον «ΠτΘ» στο πλαίσιο των προεκλογικών συζητήσεών μας με ανθρώπους που διεκδικούν την ψήφο μας, σχολιάζοντας τόσο την «ενασχόληση» της  Αθήνας, με τη Ροδόπη σε πρωτόγνωρα επίπεδα, τις πρόσφατες δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη από την Άνω Βυρσίνη καθώς και τους στόχους τόσο του ιδίου όσο και του κόμματός του για τις επερχόμενες εκλογές.

Αθανάσιος Ελευθεράκης όμως…

«Η ενίσχυση της ΝΔ άνοιξε τον δρόμο για τη νομιμοποίηση της πολιτικής της ακρίβειας, της φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, των ιδιωτικοποιήσεων , της διαρροής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό»

ΠτΘ: κ. Ελευθεράκη, πώς κρίνετε το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου τόσο γενικά όσο και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Ελληνική Λύση;

Α.Ε.: Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι ιδιαίτερα αρνητικό για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και κυρίως τη νεολαία. Η ενίσχυση της ΝΔ άνοιξε τον δρόμο για τη νομιμοποίηση της πολιτικής της ακρίβειας, της φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, των ιδιωτικοποιήσεων, της διαρροής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. Από την άλλη, η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά μία αναδρομική «τιμωρία» για τα πολιτικά κι εθνικά εγκλήματα που διέπραξε από το 2015 σε βάρος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Υπό το ίδιο πρίσμα, το ΠΑΣΟΚ ασθμαίνει να διεκδικήσει τη θέση του στο αστικό πολιτικό σκηνικό. Βέβαια, η αποχή του 40% αποτελεί ένα σταθερό πρόβλημα, που αλλοιώνει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών κι αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες, δημιουργώντας εντυπώσεις «παντοδυναμίας» της ΝΔ.

Για την «Ελληνική Λύση» η τέταρτη θέση στη Ροδόπη είναι δηλωτική της αυξανόμενης δυναμικής της και σε βαθμό μεγαλύτερο από ό,τι πέτυχε πανελλαδικά. Αν αυτή η τάση δυναμώσει, η Ροδόπη θα αποκτήσει ισχυρό πολιτικό λόγο και θα αναδειχθεί σε ρυθμιστή των εξελίξεων. Απέναντι σε αυτή την προοπτική, έχουμε χρέος να κάνουμε τη ρήξη, να αλλάξουμε το πολιτικό τοπίο, να επενδύσουμε στη νέα γενιά και να της προσφέρουμε όραμα και πίστη για μία Θράκη δυναμική, αναπτυσσόμενη, που προστατεύει τα σύνορά της, την ιστορία της και κοιτάει με αυτοπεποίθηση το μέλλον.

«Είναι λυπηρό και συνάμα προκλητικό να μιλάει και να αποφασίζει η Αθήνα για τη Θράκη χωρίς τη Θράκη»

ΠτΘ: Η Ροδόπη πρωταγωνιστεί στην πολιτική πανελλαδική αντιπαράθεση, για το «ροζ» του χάρτη και τη μειονοτική ψήφο. Ποια η θέση σας ως Ροδοπίτη επί των όσων λέγονται για την Θράκη, χωρίς τους Θρακιώτες;

Α.Ε.: Πλήθος στελεχών της ΝΔ συρρέουν στη Ροδόπη σε μια προσπάθεια εκλογικής διαπαιδαγώγησης των Ροδοπιτών ώστε να αλλάξουν τον εκλογικό χάρτη από «ροζ» σε «μπλε». Αυτή η επιδρομή δεν μπορεί παρά να ερμηνευτεί ως άσκηση πίεσης και συμμόρφωσης του εκλογικού σώματος. Την ίδια στιγμή, η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ κορυφώνεται με τη Ροδόπη να αποτελεί το «μήλον της έριδος» στο κυνήγι των ψήφων και των μικροκομματικών συμφερόντων.

Πραγματικά, είναι λυπηρό και συνάμα προκλητικό να μιλάει και να αποφασίζει η Αθήνα για τη Θράκη χωρίς τη Θράκη. Η μειονοτική ψήφος αποτελεί τον εκλογικό στόχο, ενδυναμώνοντας την επιρροή του τουρκικού Προξενείου στην περιοχή. Αυτή η λογική παζαρέματος της Θράκης επιτρέπει στην Τουρκία να γίνει ο ρυθμιστής των εξελίξεων στην περιοχή, επιδεινώνοντας ραγδαία την κατάσταση παραγωγικά και αναπτυξιακά. Δυστυχώς, η ανικανότητα των κυβερνώντων να ενεργοποιήσουν τους γεωπολιτικούς παράγοντες που συνηγορούν στην αλματώδη ανάπτυξη της περιοχής την υποβιβάζει σε μία ακριτική περιοχή της χώρας και όχι ως δυνητικό της επίκεντρο.

«Οι ευθείες απειλές της αδερφής του πρωθυπουργού προς τη μειονότητα αποτελεί μία επίδειξη πολιτικής έπαρσης και αλαζονείας»

ΠτΘ: Η κ.Μπακογιάννη στην πρόσφατη επίσκεψή της στη Ροδόπη και οι δηλώσεις της από την άνω Βυρσίνη αποτέλεσε το «φιτίλι» για όλα τα προαναφερθέντα. Πώς τις σχολιάζετε;

Α.Ε.: Οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη κατά την επίσκεψή της στα ορεινά χωριά της Ροδόπης ήταν ωμά εκβιαστικές, απειλώντας με την  τιμωρητική συμπεριφορά που θα επακολουθήσει με παντοδύναμη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι ευθείες απειλές της αδερφής του πρωθυπουργού προς τη μειονότητα αποτελεί μία επίδειξη πολιτικής έπαρσης και αλαζονείας, δηλωτική του πολιτικού αμοραλισμού και κυνισμού της στο όνομα της κομματοκρατίας και της ψηφοθηρίας. Την ίδια στιγμή η πολιτική της «κωλοτούμπας» κάτω από την πίεση του Τύπου και η ρητή επιβεβαίωση του ενδιαφέροντός της για τη μειονότητα δεν μπορεί παρά να είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τις επιθυμίες της γειτονικής χώρας για την περιοχή της Θράκης, συναινώντας ουσιαστικά στην εκποίηση του θρακικού χώρου με αντάλλαγμα τη «γαλάζια» ψήφο.

«Η στήριξη των Ροδοπιτών μπορεί να δώσει στην “Ελληνική Λύση” τέτοιο ποσοστό, ώστε να κερδίσει τη μία αντιπολιτευτική έδρα»

ΠτΘ: Ποιος είναι ο στόχος της Ελληνικής Λύσης για την προσεχή εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου; Ποιο το μήνυμά σας προς τον ελληνικό λαό;

Α.Ε.: Το μήνυμα της «Ελληνικής Λύσης» είναι «Πρώτα η Ελλάδα – Πρώτα οι Έλληνες». Το μέλλον είναι ο πατριωτισμός, η ακεραιότητα της Πατρίδας, η ανεξαρτησία του Έθνους, η οικονομική ευημερία των Ελλήνων. Το όραμά μας είναι μία Ελλάδα εθνικά κυρίαρχη και υπερήφανη, που θα εγγυάται την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και θα προσφέρει μελλοντικές προοπτικές στους Έλληνες.

Γι’ αυτό στις εκλογές του Ιουνίου καλώ όλους τους Ροδοπίτες να ενισχύσουν την τέταρτη δύναμη στον νομό, την «Ελληνική Λύση», ώστε να αλλάξει η κατανομή των εδρών της Ροδόπης. Είναι ο μόνος τρόπος να δοθεί μία ηχηρή απάντηση στην παρεμβατικότητα του τουρκικού Προξενείου και τις μεθοδεύσεις των παράνομων και παρακρατικών στοιχείων που δρουν ασύδοτα και ανενόχλητα στη Θράκη. Πρόκειται για 13.000 περίπου ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα, των οποίων ο υποψήφιος της προτίμησής τους δεν βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση στις λίστες των ψηφοδελτίων. Τους καλώ να ψηφίσουν εθνικά, ελληνοκεντρικά, πατριωτικά. Η στήριξή τους μπορεί να δώσει στην «Ελληνική Λύση» τέτοιο ποσοστό, ώστε να κερδίσει τη μία αντιπολιτευτική έδρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.