Ασεβεια στο τριημερο πενθος για τα Τεμπη απεδωσε στη Διοικηση της ΠΑΜΘ η Περιφερειακη Συνθεση

Με αφορμή την μη αναβολή συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συνεδρίου και της Οικονομικής Επιτροπής της ΑΜΘ

Ασέβεια στην εθνική σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα καταλόγισε στην Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που επιμένει στην διεξαγωγή των συνεδριάσεων παρά την κήρυξη εθνικού πένθους, η παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης με ανακοίνωσή της.

Η παράταξη αναφερόταν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την Πέμπτη 02/03 (για την οποία κατέθεσαν και έγγραφη διαμαρτυρία προς το προεδρείο) και μία διά περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την Παρασκευή 03/03/2023 (η οποία τελικά αναβλήθηκε για την Δευτέρα 6 Μαρτίου).

Η παράταξη κατέθεσε από νωρίς την άποψη ότι ήταν εφικτή η μεταφορά τους σε ημερομηνία της επόμενης εβδομάδας καθώς αυτή η ενέργεια θα συνιστούσε ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν αλλά και στο πένθος των συγγενών τους.

Άλλωστε πιστεύουν πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι θεσμικός φορέας και ως εκ του ρόλου της θα έπρεπε να επιδεικνύει συνέπεια στις αποφάσεις της πολιτείας και όχι να ενεργεί κατά το δοκούν και εν τέλει να δίνει λανθασμένα παραδείγματα στους πολίτες, αλλά ταυτόχρονα να αποτελεί και αρνητικό παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα είχαν δηλώσει πως αν δεν άλλαζε η απόφαση της διοίκησης περί διεξαγωγής της συνεδρίασης του Συμβουλίου την Παρασκευή δεν αλλάξει, όλοι οι Σύμβουλοι της Περιφερειακής Σύνθεσης θα ψήφιζαν «παρών» σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Με την ανακοίνωσή οι Σύμβουλοι της Περιφερειακής Σύνθεσης εξέφρασαν την οδύνη τους για τον θάνατο των συμπολιτών μας, τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους τους και εγκάρδιες ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Επιπλέον εξέφρασαν τα συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη μας στους ανθρώπους που ανέλαβαν το έργο της διάσωσης στα συντρίμμια των δύο τρένων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.