Αργομισθιες αντιπεριφερειαρχων βλεπει η Ανεξαρτητη Ενωτικη Πρωτοβουλια

Στο στόχαστρο Τζ. Ιμάμογλου και Δ. Γαλανόπουλος

Για αργομισθίες περιφερειακών συμβούλων της συμπολίτευσης που κατέχουν χαρτοφυλάκια θεματικών αντιπεριφερειαρχών κάνει λόγο η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, σχολιάζοντας παράλληλα και τις προλήψεις έμμισθων συμβούλων. Πρώτος στο στόχαστρο της κριτικής της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης μπαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών κ. Τζιχάν Ιμάμογλου.

 «Προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε ποιες είναι αυτές οι κοινωνικές πολιτικές που αρμοδίως ασκεί η Περιφέρεια και δεν βρήκαμε απολύτως τίποτε» σημειώνει η περιφερειακή παράταξη αρχικά για να εξηγήσει πως «η χρηματοδότηση δράσεων κοινωνικού περιεχομένου, που συνήθως οργανώνονται από την Πολιτεία, είναι ανελαστική υποχρέωση του Περιφερειάρχη, που ασφαλώς φροντίζει να μας την υπενθυμίζει με δελτία τύπου που εξάρουν την …υπογραφή του».

«Ως μοναδικό λόγο ορισμού αντιπεριφερειάρχη «κοινωνικών πολιτικών», μιας και δεν αρκούσε μια «κοινωνική πολιτική», βρίσκουμε ότι είναι η ανταμοιβή για την τοποθέτηση σε θέση αργομισθίας, του προσφάτως μετακινηθέντος από την Παράταξη Τοψίδη στην Παράταξη Μέτιου, περιφερειακού συμβούλου Ροδόπης, Τζιχάν Ιμάμογλου» υπογραμμίζει η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία για να θίξει στη συνέχεια και την πρόσληψη στο πρόσωπο της κ. Μαργαρίτας Γουδετσίδου έμμισθης συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Πολιτικών.

«Να υποθέσουμε ότι ένα από τα προσόντα που ελήφθησαν υπόψη για την πρόσληψή της να συνδράμει στο “πλούσιο έργο” του κ. Ιμάμογλου, είναι η συμμετοχή της κ. Γουδετσίδου στο ψηφοδέλτιο του κ. Μέτιου στον Έβρο» σημειώνει σκωπτικά η περιφερειακή παράταξη για να εκφράσει την ελπίδα της, στο ίδιο ύφος, «με νέες τροπολογίες του σχετικού Νόμου, να αυξηθεί ο αριθμός των αντιπεριφερειαρχών, προκειμένου να γίνουν περισσότερες μεταγραφές, αλλά και να ικανοποιηθεί μισθολογικά, το σύνολο των υποψηφίων της Παράταξης Μέτιου σε όλη την Περιφέρεια».

«Ο κ. Γαλανόπουλος δεν έχει μιλήσει σχεδόν ποτέ»

Ακολούθησε και δεύτερη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία με την οποία αυτή τη φορά μπαίνει στο στόχαστρο της κριτικής ο αντιπεριφερειάρχης αναπτυξιακού προγραμματισμού, περιβάλλοντος, υποδομών και μεταφορών κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος.

Κατά την περιφερειακή παράταξη της αντιπολίτευσης, «καραμπινάτη περίπτωση αργομισθίας δεν αποτελεί μόνον ο αντιπεριφερειάρχης των πολλών κοινωνικών πολιτικών κ. Τζιχάν Ιμάμογλου, αλλά και ο παλιός θεματικός αντιπεριφερειάρχης, κατέχων και τον περισπούδαστο τίτλο του αρμόδιου για θέματα αναπτυξιακού προγραμματισμού, περιβάλλοντος, υποδομών και μεταφορών, κ. Δημήτριος Γαλανόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης. Σχεδόν δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Γαλανόπουλος δεν έχει μιλήσει σχεδόν ποτέ. Δεν μας έκανε ούτε την τιμή να μας γράψει δύο λόγια για τα “πεπραγμένα” του κατά τον ετήσιο απολογισμό».


Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία αναγνωρίζει πως «και βέβαια το αντικείμενό του είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού, σε κάθε συμβούλιο τα περισσότερα θέματα που αφορούν γνωμοδοτήσεις επί των περιβαλλοντικών όρων έργων ή επενδύσεων είναι της αρμοδιότητας του», αντιτείνοντας ωστόσο πως «τα θέματα αυτά τα εισηγείται αναρμοδίως, ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής κ. Γιώργος Ζιμπίδης, ο οποίος, τιμά, ακόμη και καθ’ υπέρβαση των υποχρεώσεων του, τον μισθό που λαμβάνει ως μέλος της παράταξης που στηρίχθηκε στις εκλογές από το ΚΙΝΑΛ αλλά ενσωματώθηκε κατ’ ευθείαν στην διοικούσα παράταξη που στηρίχθηκε από την ΝΔ, αποτελώντας τον ασφαλέστερο και πιο πιστό συμπαραστάτη και συνεργάτη του Περιφερειάρχη».


Παράλληλα η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία θυμίζει πως «προσφάτως προσελήφθη και σύμβουλος του κ. Γαλανόπουλου προκειμένου να τον συνδράμει στο… κοπιαστικό έργο του. Πρόκειται για τον πρώην περιφερειακό σύμβουλο Κίμωνα Παπαδόπουλο που είχε εκλεγεί με την παράταξη του εκλιπόντος Γιώργου Παυλίδη όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση». «Ο Κίμωνας Παπαδόπουλος, έμπειρος αυτοδιοικητικός και μηχανικός, ελπίζουμε ότι δεν θα επιλέξει και αυτός τον ρόλο του αργόμισθου και θα προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες. Μήπως αρχίσουμε να βλέπουμε και καμιά εισήγηση από τον κ. Γαλανόπουλο… Μήπως και ξαναβρεί τη… λαλιά του προκειμένου να διεκδικήσει με σθένος την παράταση της επιτυχημένης θητείας του και την επόμενη διετία την οποία αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και, οι διαγκωνισμοί, για κατάληψη έμμισθων θέσεων, έχουν ήδη αρχίσει» επισημαίνει κλείνοντας η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.