Αργει η μονιμη λυση για την οδο Χαλκοκονδυλη

Σε επαφή με τους ιδιοκτήτες ο Δήμος Κομοτηνής για να βρεθεί προσωρινή λύση μέχρι τη διάνοιξη

Λάσπη και λακκούβες η καθημερινότητα των κατοίκων

Το θέμα της οδού Χαλκοκονδύλη, και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη ασφαλτόστρωσή της, συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, με αφορμή ερώτηση της επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή κ. Ελένης Λαφτσή.

Η οδός Χαλκοκονδύλη, στο χάρτη του Δήμου, είναι μια ενιαία οδός παράλληλα από το Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, κάθετη της Τρικούπη που φτάνει μέχρι την Ανδρονίκου.

Στην πραγματικότητά όμως, η διάνοιξη δεν έγινε ποτέ, με τον δρόμο ασφαλτοστρωμένο στη μία πλευρά, μέχρι το Δικαστικό μέγαρο, ενώ το άλλο κομμάτι, από την πλευρά της Ανδρονίκου, παραμένει χωματόδρομος, που μετατρέπεται σε λάσπη κάθε φορά που παρατηρείται έντονη βροχόπτωση.

Όπως σημείωσε η κ. Λαφτσή, το πρόβλημα στο δρόμο αυτό, ιδιαίτερα κοντά στο Εφετείο Θράκης, δημιουργεί αρνητική εικόνα στους επισκέπτες της πόλης.

Το θέμα της ασφαλτόστρωσης του χώρου, σημείωσε, συζητείται εδώ και τουλάχιστον 5 με 6 χρόνια, για αυτό και ζήτησε να μάθε αν οι υπηρεσίες μπορούν άμεσα να κάνουν μια παρέμβαση, ώστε τουλάχιστον ο χώρος να μην παρουσιάζει αυτή την εικόνα.

Δύο φορές προσπάθησε ο Δήμος να κάνει παρέμβαση

Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης, εξήγησε πως η μόνιμη λύση του προβλήματος θα δοθεί με τις διανοίξεις, που όμως καθυστερούν λόγω και γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ως Δήμαρχος, επεσήμανε ο ίδιος, έκανε προσπάθειες να γίνει προσωρινή τσιμεντόστρωση στο χώρο, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία των περίοικων, που είναι απαραίτητη γιατί μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διάνοιξης και απαλλοτρίωσης, είναι οι ιδιοκτήτες του χώρου.

Ακόμα και όταν έγινε προσπάθεια να ρίξει χαλίκι στο χώρο ο Δήμος, πάλι απέτρεψαν την κίνηση, ζητώντας, όπως τουλάχιστον αναφέρθηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μόνιμη και όχι προσωρινή λύση.

«Και πέρυσι, και πρόπερσι, προσπαθήσαμε να τον φτιάξουμε και αρνήθηκαν» σημείωσε, τονίζοντας πως αντί να παραπονούνται ότι δεν γίνεται ο δρόμος, θα πρέπει να συμβιβαστούν με την τσιμεντόστρωση προς το παρόν, και σε δεύτερη φάση θα γίνει και η ασφαλτόστρωση.

«Το πρόβλημα δεν είναι του Δήμου. Εμείς είμαστε εδώ, ανά πάσα στιγμή. Αν συμφωνήσουν να κάνουμε την τσιμεντόστρωση θα πάμε να την κάνουμε» διαβεβαίωσε ο κ. Γκαράνης.

Τουλάχιστον 1,5 χρόνο για τις διοικητικές διαδικασίες της διάνοιξης

Στην πρόοδο της διάνοιξης αναφέρθηκε ο κ. Δημήτρης Καρασταύρου, ο οποίος τόνισε πως έχει ξεκινήσει η πράξη, είχαν κατατεθεί αρκετές ενστάσεις, και βρίσκεται στη διεκπεραίωση και η απάντηση των ενστάσεων.

Ακόμα όμως η πράξη δεν έχει κυρωθεί, για να μπορέσουν να πάνε σε καθορισμό τιμής μονάδας, να καταστούν κοινόχρηστοι οι χώροι, και να κάνει ο Δήμος τις απαραίτητες εργασίες όπως ασφαλτόστρωση και τσιμεντόστρωση.

Η διαδικασία αυτή θα πάρει περίπου 1,5 χρόνια τουλάχιστον για να ολοκληρωθεί, σημείωσε, εκτός και αν από κοινού οι ιδιοκτήτες δηλώσουν πως τα αφήνουν σε κοινή χρήση, χωρίς να αποποιηθούν το δικαίωμά τους για αποζημίωση. Αυτές οι διαδικασίες είναι γνωστές και στους ιδιοκτήτες, εξήγησε ο κ. Καρασταύρου, έχουν προσπαθήσουν να τους πείσουν για το θέμα, αλλά υπάρχουν αντιδράσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.