«Αποβαση» κυβερνητικων στελεχων στη Ροδοπη την Παρασκευη

Οι Νίκος Παπαθανάσης, Γιώργος Γεωργαντάς, Νίκη Κεραμέως και Στέλιος Πέτσας θα βρεθούν στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θράκη σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ροδόπης Γιάννη Τζαμπάζη

«Απόβαση» μιας σειράς «κορυφαίων» κυβερνητικών στελεχών θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή στην Θράκη και συγκεκριμένα στην Ροδόπη και τον Έβρο, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης διήμερης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ροδόπης κ. Γιάννη Τζαμπάζη ο Πρωθυπουργός θα «συνοδεύεται» από μια σειρά κυβερνητικών στελεχών μεταξύ των οποίων ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς, η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, καθώς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιος Πέτσας.

Και ενώ το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί όπως έκανε γνωστό ο κ.Τζαμπάζης ο κ.Παπαθανάσης θα «ανοίξει» τον «χορό» των συναντήσεων το πρωί της Παρασκευής στο Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, ο κ.Γεωργαντάς ακολούθως θα έχει σύσκεψη για τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής, η κ.Κεραμέως θα συναντηθεί με εκπαιδευτικούς μεταξύ άλλων και ο κ.Πέτσας θα προεδρεύσει σύσκεψης με τους δημάρχους της περιοχής.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα ξεκινήσει περίπου στις 12 το μεσημέρι από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης όπου και θα συναντηθεί με το νέο Πρυτανικό του σχήμα, ενώ εφόσον ο καιρός το επιτρέψει αναμένεται να βρεθεί και στους κεντρικούς εμπορικούς πεζόδρομους της Κομοτηνής. Το απόγευμα θα συναντηθεί με κομματικά στελέχη καθώς και βουλευτές του κόμματος στο Ξενοδοχείο Chris & Eve  για να καταλήξει στο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική πολιτική του ομιλία.

Η δεύτερη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θράκη σε διάστημα έξι μηνών

Ο κ.Τζαμπάζης έσπευσε να υπογραμμίσει πως πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Θράκη σε διάστημα μόλις έξι μηνών, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο καταδεικνύει το ενδιαφέρον του για την περιοχή αλλά και για την επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων της.

Ερωτηθείς σχετικά με το πιθανό περιεχόμενο των δηλώσεων του Πρωθυπουργού ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης εξέφρασε την άποψη ότι για αρχή θα υπάρχει ένας απολογιστικός των προεκλογικών του δεσμεύσεων που έχουν ολοκληρωθεί λόγος, ούτως ώστε να δείξει «τη συνέπεια, τη σταθερότητα και τη συνέχεια της κυβέρνησης της ΝΔ». Από εκεί και πέρα ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις για την περιοχή, υπογραμμίζοντας πως αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί και η επίσκεψη των προαναφερθέντων κυβερνητικών στελεχών με τα οποία εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας θα συζητήσουν για τα προβλήματα αλλά και τα βασικά ζητούμενα της περιοχής.

Τα ζητήματα της Ροδόπης

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα ο κ.Τζαμπάζης πρόταξε την επιδότηση στο καλαμπόκι από τις οποίες εξαιρούνται οι μικροκαλλιεργητές λόγω της απονιτροποίησης, το φράγμα του Κομψάτου αλλά και τις αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος, επί των οποίων αναζητούνται λύσεις τόσο για την βιωσιμότητα των καλλιεργειών όσο και για την στήριξη των αγροτών και των οικογενειών τους. Η στήριξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων αλλά και η ανάπτυξη κινήτρων για την προσέλκυση νέων επενδύσεων αποτελούν επίσης βασικές διεκδικήσεις για την περιοχή που μένουν να «απαντηθούν» συνοδευτικά με μια σειρά πλεονεκτημάτων όπως τα χαρακτήρισε της εθνικής πολιτικής που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα και περιλαμβάνει αύξηση των συντάξεων, νέα αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

«Θεωρώ ότι πριν από τις εκλογές θα δούμε εντυπωσιακές κινήσεις από τον Πρωθυπουργό που θα αποδεικνύουν και το ενδιαφέρον του για την περιοχή και την στήριξή του» επεσήμανε ο ίδιος, εξηγώντας πως ήδη τα μέλη της ΔΕΕΠ έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους ο καθένας στους τομείς δράσης που εργάζονται. «Έχουμε καθημερινή επικοινωνία και ο καθένας από το πόστο και το σημείο δράσης που έχει αναλάβει προσπαθεί να βγάλει το καλύτερο έργο» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «κάνουμε επισκέψεις σε χωριά, έχουμε τους πυρήνες μας, έχουμε τους εκλογικούς μας αντιπροσώπους και συντονίζουμε το κόμμα». Κλείνοντας ο ίδιος αναφέρθηκε και στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Ροδόπη τόσο σε ό,τι αφορά τις εθνικές όσο και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας πως «θα έχουμε ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο που αντιπροσωπεύει όλη την κοινωνία» για να υπογραμμίσει πως στην περίπτωση της αυτοδιοίκησης των συνδυασμών θα ηγούνται οι κ.κ. Χρήστος Μέτιος και Αντώνης Γραβάνης, στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τον Δήμο Κομοτηνής αντίστοιχα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.