Αποστολος Ιωαννου: «Ο εμβληματικος και ιστορικος οικισμος της Μαρωνειας, τοποθετειται και επισημως απο την Πολιτεια στη θεση που του αξιζει»

Ευκαιρία διοικητικής αποκέντρωσης σύμφωνα με τον επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Κοινωνίας Πολιτών»

Για ιστορική μέρα έκανε λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών και επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» κ. Απόστολος Ιωάννου, αναφερόμενος στην ανακήρυξη της Μαρώνειας ως ιστορικής έδρας του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.

«Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για το Δήμο μας. Και σε ηθικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο. Είναι μέρα χαράς και ικανοποίησης. Ημέρα προσδοκιών για ενδυνάμωση της ταυτότητας του Δήμου μας και αναθέρμανσης των ελπίδων όλων των δημοτών για την κοινή μας πορεία στο μέλλον. Ο εμβληματικός και ιστορικός οικισμός της Μαρώνειας, τοποθετείται και επισήμως από την Πολιτεία στη θέση που του αξίζει» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Ιωάννου σε δήλωσή του.

Παράλληλα ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να πρόκειται για μια ουσιαστική και όχι διακοσμητική ενέργεια από πλευράς της διοίκησης, που θα οδηγήσει στην αποκέντρωση των λειτουργιών του δήμου «με έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη που εκτός από τις απαιτούμενες υποδομές και τον αναγκαίο επαγγελματισμό θα βασίζεται στο φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και την παράδοσή μας, και φυσικά τους ανθρώπους μας».

Ο κ. Ιωάννου, έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει πως «σήμερα δεν είναι ημέρα κριτικής, παρά τις διαρκείς αφορμές για καθυστερήσεις σε ένα θέμα που εκκρεμεί από χρόνια ενώ η ίδια η απόφαση που ενεργοποιείται σήμερα, λήφθηκε από έτους» υπογραμμίζοντας πως «υπάρχουν άλλα πεδία για να λειτουργήσει η πολιτική αντιπαράθεση» και προτρέποντας «σήμερα ας μείνουμε στον πανηγυρικό χαρακτήρα της εκδήλωσης και ας δεσμευτούμε όλοι μας για ανάπτυξη και υποστήριξη δράσεων αξιοποίησης των δυνατοτήτων που δημιουργούνται με συνεργασία όλων μας».

«Ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κοινωνίας Πολιτών δεν θα μπω στον πειρασμό να εντοπίσω υστερόβουλη επικοινωνιακή τακτική στην επιλογή της προεκλογικής περιόδου για την πραγματοποίηση ευχάριστων γεγονότων» επανέλαβε ο κ. Ιωάννου λίγο πριν το κλείσιμο της δήλωσής του για να καταθέσει τη δέσμευση εκ μέρους σύνολης της παράταξης ότι «θα συμβάλλουμε άοκνα και με αγάπη για τον τόπο μας για την εμπέδωση πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των δημοτών μας και των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους με το βλέμμα στο μέλλον, για την αποτελεσματική συνεργασία με την Πολιτεία σε κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι δημότες και για την διαρκή προσπάθεια αναβάθμισης και προκοπής κάθε οικισμού στην πανέμορφη και προικισμένη περιοχή μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.