Αποστολος Ιωαννου: «Μεταδωσαμε την ελπιδα  στον κοσμο να προσδοκα απο εμας καλυτερες μερες»

Απολογισμό πεπραγμένων των 100 και πλέον πρώτων ημερών στην διοίκηση του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών έκανε ο Δήμαρχος αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη δημοτική αρχή

Τον απολογισμό των 100 και πλέον πρώτων ημερών της διοίκησής του στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών έκανε το απόγευμα της Τετάρτης, 24 Απριλίου, στην Ξυλαγανή ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ.Απόστολος Ιωάννου, στο πλαίσιο της 2ης ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας.

Ο κ.Ιωάννου έδωσε θετικό πρόσημο στην πρώτη αυτή περίοδο της θητείας του παρά το γεγονός της δύσκολης αρχής, όπως την χαρακτήρισε, αρχής γενομένης από τις δυσμενείς συνθήκες και την ζοφερή κατάσταση του Δήμου όπως του παραδόθηκε. Οι δυσκολίες όπως ανέφερε ο ίδιος που ξεχώρισαν ήταν η αρχική άρνηση συνεργασίας της απελθούσας δημοτικής αρχής μετά το πέρας των εκλογών του Οκτώβρη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «έως τις 2 Ιανουαρίου που μπήκαμε στον Δήμο είχαμε κλειστές πόρτες και αδιαπέραστο τοίχο σε όποια προσπάθεια ενημέρωσής μας ώστε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται να εργαστούμε την επόμενη ημέρα ανάληψης της διοίκησης». Ωστόσο η άρνηση αυτή δεν αποτέλεσε και στο σημαντικότερο εμπόδιο καθώς όπως κατήγγειλε αναλαμβάνοντας τη  διοίκηση διαπιστώθηκε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει να κάνει  με την οικονομική κατάσταση του δήμου, η οποία ακόμα και σήμερα δυσχεραίνει μέρα με την μέρα, καθώς καταφθάνουν στον Δήμο αγωγές και απαιτήσεις τρίτων, προμηθευτών, που σήμερα έχουν φτάσει σχεδόν σε σημείο ανεξέλεγκτο.

Μάλιστα κληθείς να δώσει περισσότερες πληροφορίες ο κ.Ιωάννου αναφέρθηκε σε συνολικές απαιτήσεις αγγίζουν περίπου τα 7 εκατ. ευρώ από διάφορους συνεργαζόμενους, στα οποία έρχονται να προστεθούν περίπου 2,7 εκατ. ευρώ ανείσπρακτων οφειλών προς τον Δήμο, που μαζί διαμορφώνουν «ένα τεράστιο οικονομικό μέγεθος που είναι πραγματικά εξαιρετικά δύσκολο να το διαχειριστούμε».

Ύδρευση και καθαριότητα σε προτεραιότητα

Παρά ταύτα ο ίδιος θέλησε να επικεντρώσει στα όσα έγιναν σε συνέχεια και των προεκλογικών του δεσμεύσεων, προς την επίτευξη του στόχου της αλλαγής σελίδας του Δήμου και τις δυναμικής αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών του.

Ξεκινώντας από τις προτεραιότητες της καθαριότητας και της ύδρευσης όπως τόνισε, «καταφέραμε να κρατήσουμε τα χωριά μας» παρεμβαίνοντας σε όσα προβλήματα δημιουργήθηκαν, ενώ με την επισκευή και την συντήρηση των άκρως απαραίτητων μηχανημάτων, «καταφέραμε και κρατήσαμε και την καθαριότητα σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

Τόσο στην ύδρευση όσο και στην καθαριότητα, έχουν γίνει αποκαταστάσεις πάγιων  εγκαταστάσεων, όπως για παράδειγμα στα εξωτερικά  δίκτυα του Χαμηλού,  ενώ εντός των πρώτων 10 ημερών του Μαΐου αναμένεται η δημοπράτηση έργου της τάξεως των 60.000 ευρώ που θα αφορά στις συνδέσεις του εσωτερικού δικτύου των Σαπών, ώστε το αργότερο μέχρι το ξεκίνημα του καλοκαιριού, να δοθεί σε χρήση το νέο εσωτερικό δίκτυο, το οποίο όπως τόνισε θα σηματοδοτήσει την οριστική λύση του προβλήματος της ύδρευσης των Σαπών, αλλά και του οικισμού του Αρσακείου.

Από εκεί και πέρα ανά τομέα, στο θέμα του πολιτισμού, ο ίδιος απαρίθμησε 15 οργανώσεις και συνδιοργανώσεις που υλοποιήθηκαν, ενώ όπως εξήγησε «για πρώτη φορά καλέσαμε και συνεργαστήκαμε με όλους τους συλλόγους για την υλοποίηση δράσεων που θα ξεκινήσουν και με υπερδιπλασιασμό των επιχορηγήσεών τους για την πλειοψηφία των περιπτώσεων προκειμένου να αναλάβουν οι ίδιοι να κάνουν τις δράσεις που επιθυμούν».

Παράλληλα δεν έλειψαν ενημερωτικές ημερίδες και εκδηλώσεις σε σχολεία, αλλά και συναντήσεις για το ευρύ κοινό τόσο με την ψυχιατρική και κοινωνική υπηρεσία, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων ν.Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» κ.α., ενώ αναφέρθηκε και στην διαχείριση των αδέσποτων που αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα, απαριθμώντας, έως τώρα 56  στειρώσεις, 17  περιθάλψεις και 27  εμβολιασμούς.

Σε πρώτη γραμμή η εξυπηρέτηση των πολιτών

Ο κ.Ιωάννου στάθηκε και στο διοικητικό κομμάτι, κάνοντας λόγο για εξαιρετική αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν στην εξυπηρέτηση του πολίτη, εξηγώντας πως «φτάσαμε επιτέλους σε σημείο να μπορούμε να δίνουμε άμεσα βεβαιώσεις και πιστοποιητικά που μέχρι πρότινος απαιτούσαν 4 και 5 μήνες».  Μια εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική κατά τον ίδιο, όπως και αυτή της αποκατάστασης των αγροτικών ιατρείων, σε Πάμφορο, Αμάραντα, Ίσαλο, Πρωτάτο και Ξυλαγανή, όπου αποκαταστάθηκαν πλήρως λειτουργικά και σήμερα είναι στη διάθεση των πολιτών των οικισμών προκειμένου να εξυπηρετούνται.

«Αυτό που θεωρώ ότι πετύχαμε ωστόσο και είναι πολύ σημαντικό, είναι ότι παρόλο το δύσκολο ξεκίνημα, μεταδώσαμε την ελπίδα  στον κόσμο να προσδοκά από εμάς καλύτερες μέρες βλέποντας κάποια απτά δείγματα των προθέσεών μας» ανέφερε κλείνοντας ο ίδιος για να τονίσει πως «αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση, ότι πετύχαμε να  μεταφέρουμε στον κόσμο την ελπίδα και την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο  μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.