Απορριφθηκε η προταση δυσπιστιας

Συμπαγής η κυβερνητική πλειοψηφία˙ 156 τα «όχι»

Απορρίφθηκε με 156 «όχι» και 143 «ναι» η πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε εναντίον της κυβέρνησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη στην Ολομέλεια, μετά από τριήμερη συζήτηση. Απουσίαζε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης.

Νωρίτερα οι πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε υψηλούς τόνους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Βουλή, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι υπεύθυνος «για πρωτοφανή θεσμική και συνταγματική εκτροπή και ότι είναι ο εντολέας των παρακολουθήσεων» και ανέφερε ότι «το σκοτάδι που επιβάλατε νικήθηκε.

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων, στήνουν σκηνικό πόλωσης και οξύτητας με διχαστική κι ακραία ρητορική για να εγκλωβίσουν τους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν μετέχει ούτε θα συμπράξει σ΄ αυτή την κακόγουστη παράσταση», τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, στην ομιλία του στη Βουλή για τη πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία θα υπερψηφίσει.

«Η αυτόνομη πορεία μας είναι στρατηγική επιλογή. Και καιρός είναι να το συνειδητοποιήσουν τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν θέλει να συνεργαστεί μαζί μας, αφού δεν κατάφερε πρώτα να μας εξοντώσει, όπως επιχείρησε», υπογράμμισε και άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Για το ζήτημα των υποκλοπών η κυβέρνηση και εγώ έχουμε τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή με ευθύτητα, αναλάβαμε πολιτικές ευθύνες και ψηφίσαμε νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ» είπε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ήρθατε κραδαίνοντας τελικά έναν φάκελο. Έγραφε απόρρητος. Έτσι δεν είναι; Τον κάνατε φείγ βολάν αλλά δεν μας απαντήσατε κ. Τσίπρα αν στην επιστολή υπήρχαν τα ονόματα; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο, αναφέρεστε σε ονόματα που δεν υπάρχουν. Στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Τότε ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς; Τι συμβαίνει εδώ πέρα; Άλλη σας έστειλε; Να μας πείτε αν στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα, ναι ή όχι; Απαντήστε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.