Απορριφθηκε η αιτηση του Δημου Κομοτηνης για βελτιωση της αγροτικης οδοποιιας στην Αιγειρο

Γ. Θεοχαρίδης, Σύμπραξη Προοπτικής: «Ένα εκατομμύριο ευρώ χάνεται, γιατί ο Δήμος Κομοτηνής κατάφερε να “τερματίσει” σχεδόν τελευταίος»

Εκτός χρηματοδότησης έμεινε ο Δήμος Κομοτηνής για έργα αγροτικής οδοποιίας στην Αίγειρο. Η σχετική πρόταση του Δήμου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατετάγη 276η σε σύνολο 294 προτάσεων και απορρίφθηκε.

Το γεγονός καυτηριάζει ο δημοτικός σύμβουλος της Σύμπραξης Προοπτικής κ. Γιώργος Θεοχαρίδης σε δήλωσή του, εξηγώντας πως «η πρόταση του Δήμου αφορά στην βελτίωση της βατότητας αγροτικής οδού πρόσβασης στον οικισμό της Αιγείρου και το ποσό της δημοσίας δαπάνης θα ανερχόταν στο ποσό του 1.000.000 ευρώ».

Ο ίδιος σημειώνει ότι τα έργα αγροτικής οδοποιίας είναι εξαιρετικά σημαντικά για την περιοχή και τους αγρότες,  καθώς η κατάσταση της αγροτικής οδοποιίας σε πολλούς οικισμούς είναι κακή, παρά τα εκατομμύρια που δαπανά ο Δήμος. «Οι εργολαβίες είναι στον “αυτόματο πιλότο” (όπως όλα στο Δήμο Κομοτηνής) και οι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με ζημιές και καταστροφές στα μηχανήματα τους» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Σύμπραξης Προοπτικής ζητά  από την διοίκηση να καταθέσει προσφυγή, τεκμηριωμένη και εντός χρονοδιαγράμματος εφόσον υπάρχει δυνατότητα υπογραμμίζοντας πως «για τους αγρότες της Αιγείρου χάνεται μία σημαντική ευκαιρία με το συγκεκριμένο έργο… δυστυχώς η πρόταση κατετάγη μόλις στην 276η θέση από τις 294, και δεν επιλέχθηκε. Σχεδόν τελευταίος δηλαδή, όπως μας έχει συνηθίσει η συγκεκριμένη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής…».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.