Απολογισμος του εκλογικου αποτελεσματος της 20η Σεπτεμβρη για τη ΝΟΔΕ Ροδοπης

Στα θετικά η άνοδος των ποσοστών και η υποψηφιότητα του Μουσταφά Κατραντζή - Στα αρνητικά η μη εκλογή βουλευτή της ΝΔ

Tον απολογισμό των αποτελεσμάτων της εκλογικής αναμέτρησης της 20ης του Σεπτέμβρη έκαναν στη ΝΟΔΕ Ροδόπης κατά την προχθεσινή συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της παρουσία των μελών της παράταξης στο νομό Ροδόπης.
 
Η άνοδος των ποσοστών της ΝΔ σε σχέση με αυτά του Ιανουαρίου και η συμμετοχή του κ. Μουσταφά Κατραντζή στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου της ΝΔ αλλά και η μη εκλογή βουλευτή της παράταξης είναι θέματα τα οποία τέθηκαν επί τάπητος, ενώ η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην κινηθεί και γύρω από τις εσωκομματικές διεργασίες της ΝΔ και την εκλογή νέου προέδρου που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα. 

Ντίνος Μορφακίδης «Μεγάλη τιμή για εμάς η υποψηφιότητα του Μουσταφά Κατραντζή, γιατί ανταποκρίθηκε στα δύσκολα και έβαλε τις βάσεις για το μέλλον στη Ροδόπη»

Σύμφωνα και με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Ντίνο Μορφακίδη στα θετικά σημεία που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της απολογιστικής συνεδρίασης συγκαταλέγονται η άνοδος του ποσοστού της ΝΔ στο νομό Ροδόπης σε σχέση με αυτό των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, αλλά και η αλλαγή που έγινε στα ψηφοδέλτια με την προσθήκη στην δεύτερη θέση του Μουσταφά Κατραντζή, εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών της ΠΑΜ-Θ.
 
Όπως επεσήμανε ο ίδιος «θέλαμε την αλλαγή, θέλαμε την ισότητα, την ισονομία και την ισόρροπη εκπροσώπηση του τόπου. Αποτελούσε προτεραιότητα για εμάς και έτσι το υλοποιήσαμε. Ο κ. Μορφακίδης αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια για τον υποψήφιο βουλευτή κ. Κατραντζή τονίζοντας πως «η επιλογή των προσώπων μας ήταν ό, τι καλύτερο και η συμμετοχή του Μουσταφά, ένα από τα στελέχη της ΝΔ στην μειονότητα, αποτέλεσε για εμάς μεγάλη τιμή. Έτσι λοιπόν τον τιμά όλη η παράταξή μας, γιατί ανταποκρίθηκε στα δύσκολα και έβαλε μάλιστα τις βάσεις για το μέλλον στην Ροδόπη». 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προέταξε το κομματικό και πολιτικό του συμφέρον»

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης ωστόσο άφησε αιχμές για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως η ισόρροπη εκπροσώπηση των δύο πληθυσμιακών στοιχείων της περιοχής μας, δεν τηρήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έθεσε στην κορυφή της λίστας του δύο μουσουλμάνους υποψηφίους με αποτέλεσμα « να μείνει χωρίς εκπροσώπηση το χριστιανικό στοιχείο, κάτι που προσβάλλει την αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας, την αρχή της ισότητας και θα πρέπει ως κόρη οφθαλμού την επόμενη φορά να μην το επιτρέψουμε να συμβεί και να το διαφυλάξουμε, γιατί αυτό σηματοδοτεί και η ειρηνική μας συνύπαρξη και συμβίωση»
 
Μάλιστα ο κ. Μορφακίδης υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προέταξε « το κομματικό και πολιτικό του συμφέρον» επιλέγοντας «δίχως να έχει καμία υποχρέωση να τοποθετήσει τον κ. Μουσταφά Μουσταφά και τον κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ στις πρώτες θέσεις της λίστας, έναντι των άλλων υποψηφίων, οι οποίοι στις εκλογές του Γενάρη είχαν λάβει την πλειοψηφία των σταυρών προτίμησης» για να καταλήξει πως αυτό έγινε «για να αποκομίσει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ περισσότερα κομματικά οφέλη». 

«Οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση και πράξη διενεργείται στη Θράκη από πολιτικούς θα πρέπει να διαφυλάττει την ειρηνική μας συνύπαρξη και να μην βάζει τα νούμερα πάνω από όλα»

«Χριστιανοί και μουσουλμάνοι μάθαμε να ζούμε ελεύθεροι με εδραιωμένες πεποιθήσεις και αντιλήψεις και κυρίως με σεβασμό ο ένας στον άλλο» τόνισε ο κ. Μορφακίδης για να καταλήξει πως «κανένα κόμμα και κανένας πολιτικός αρχηγός δεν μπορεί αυτό να το διαταράξει για να αποκομίσει ο ίδιος κομματικά συμφέροντα και οφέλη». «Αυτό θα πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό από όλους, ότι δηλαδή οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση και πράξη διενεργείται στη Θράκη από πολιτικούς θα πρέπει να διαφυλάττει την ειρηνική μας συνύπαρξη και να μην βάζει τα νούμερα πάνω από όλα, γιατί κέντρο της πολιτικής πρέπει να είναι ο άνθρωπος». 

«Θα πρέπει να γίνει κοινή πεποίθηση όλων ότι αυτοί οι οποίοι υπηρετούν την ΝΔ θα πρέπει να διακρίνονται από δημοκρατικά ιδεώδη και να σέβονται πάνω από όλα την ισονομία και την ισοπολιτεία»

Ο κ. Μορφακίδης αναφερόμενος στην μη εκλογή βουλευτή από την παράταξη της ΝΔ στη Ροδόπης τόνισε πως αυτό οφείλεται στον υφιστάμενο εκλογικό νόμο αλλά και στη μεγάλη αποχή που σημειώθηκε, ενώ ολοκληρώνοντας τόνισε πως «η ΝΔ είναι μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη, μία δεξαμενή στην οποία χωρούν άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Σε λίγο καιρό, όπως έχω ανακοινώσει, θα αποχωρήσω για να δώσω την ευκαιρία στη νέα γενιά να συνεχίσει το έργο μας και να κάνει καλύτερα πράγματα από εμάς». «Θα πρέπει να γίνει κοινή πεποίθηση όλων ότι αυτοί οι οποίοι υπηρετούν αυτή την παράταξη θα πρέπει να διακρίνονται από δημοκρατικά ιδεώδη και ιδεώδη ανθρωπισμού και να σέβονται πάνω από όλα την ισονομία και την ισοπολιτεία τουλάχιστον στην περιοχή μας».

«Δεν υποτιμούμε, δεν υποβιβάζουμε κανέναν, ούτε όμως και υπερτιμούμε κάποιον όλοι οι υποψήφιοι είναι ισότιμοι»

Αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία που αναμένεται να λάβει χώρα στο εσωτερικό της ΝΔ το προσεχές διάστημα για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης έκανε λόγο για μία δημοκρατική διαδικασία στην οποία δήλωσαν «παρόντες» τέσσερα άτομα «καθόλα ικανά και άξια, που μπορούν να ηγηθούν του κόμματος την επόμενη μέρα».
 
«Δεν υποτιμούμε, δεν υποβιβάζουμε κανέναν, ούτε όμως και υπερτιμούμε κάποιον, όλοι είναι ισότιμοι» επεσήμανε ο ίδιος για να επισημάνει πως από την πλευρά της η ΝΟΔΕ Ροδόπης θα φροντίσει για την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας που θα πραγματοποιηθεί ευχόμενος τέλος «αυτός που θα εκλεγεί να κάνει πράγματα στη ΝΔ, γιατί όπως σε μία επιχείρηση η ανανέωση και η εξέλιξη είναι απαραίτητη για τη βιωσιμότητά της, έτσι και στη ΝΔ, όπως και σε κάθε κόμμα, θα πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.