Απολογισμος με «αιχμες» προς προηγουμενες διοικησεις απο τον Οντερ Μουμιν

Με Θουκυδίδη απάντησε στις διαδικτυακές επιθέσεις εναντίον του, δηλώνοντας πως θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Τον απολογισμό του προηγούμενου έτους της θητείας του έκανε ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν την Κυριακή 29 Αυγούστου, αναφερόμενος σε έργα και δράσεις που έγιναν όλη την προηγούμενη χρονιά, χωρίς να αποφύγει όμως και τις «αιχμές» προς τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, που θεωρεί πως αδιαφόρησαν για τους δημότες.

Έστειλε δε πολιτικό μήνυμα προς «υβριστές, λασπολόγους και συκοφάντες» με… Θουκυδίδη.

Έμφαση στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου

Αρχικά αναφέρθηκε στη λειτουργία του δημοτικού καταστήματος στους Ασώματους, την έγκριση του νέου οργανισμού Εσωτερικής υπηρεσίας, αλλά και την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του παλιού Δημοτικού Σχολείου στον Ίασμο και την αύξηση των εσόδων του Δήμου.

Μίλησε μάλιστα για «πανηγυρική κατάργηση του μονοπωλίου με συγκεκριμένους εργολάβους, εμποροβιοτέχνες και προμηθευτές κατά την θητεία του προκατόχου μου» με ίση αντιμετώπιση από τη διοίκηση όλων των προμηθευτών του Δήμου.

Ο Ίασμος λειτουργεί το μόνο δημοτικό γραφείο απασχόλησης στην Περιφέρεια, με 197 εγγεγραμμένους, ενώ έχει καταθέσει αίτημα για σύνδεση του Ιάσμου με το Φυσικό αέριο, και έχει καταθέσει προτάσεις στην διακομματική επιτροπή της Θράκης συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ. Μουμίν έκανε εκτενή αναφορά στα μέτρα που λήφθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, σε αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ συνεργάστηκαν με τους συλλόγους Αιμοδοτών και Καρκινοπαθών. Ήταν δε ο δεύτερος Δήμος στην ΑΜΘ, μετά το Δήμο Ορεστιάδας, που υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Χαμόγελο του Παιδιού.

Έμφαση στην κοινωνική πολιτική

Όταν ανέλαβε τη διοίκηση, σημείωσε, τα κτιριακά ζητήματα ήταν πολλά, με προβλήματα ακόμα και για την αποθήκευση των νωπών ειδών του προγράμματος ΤΕΒΑ, με αποτέλεσμα μάλιστα να κλαπούν νωπά προϊόντα από το χώρο που είχαν αναγκαστεί να τα βάλουν.

Αυτές οι μέρες, σημείωσε, είναι παρελθόν, έχοντας ήδη αξιοπρεπή χώρο αποθήκευσης, ενώ γενικότερα ο κ. Μουμίν εκτιμά πως κανένας Δήμος της Ροδόπη δεν παρέχει τις υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος Ιάσμου, το Κέντρο Κοινότητας του οποίου εξυπηρετεί 1657 ωφελούμενους. Την ίδια ώρα στο Βοήθεια στο Σπίτι εγγράφηκαν 151 νέοι ωφελούμενοι, φτάνοντας στους 356 συνολικά, ανοίγοντας την δομή στην κοινωνία, σε αντίθεσή με τον προκάτοχό του. «Έννοιες κοινωνική πολιτική, παροχές υγείας, προστασία των ηλικιωμένων ήταν άγνωστες για τον Δήμο μας» ανέφερε.

Στον τομέα της παιδείας, ανακαίνισαν τα Νηπιαγωγεία Μεγάλου Πιστού και Ασωμάτων, τα μειονοτικά Δημοτικά σχολεία Σάλπης, Πολυάνθου, Κοπτερού, με παρεμβάσεις και στους εξωτερικούς χώρους σχολείων.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου μίλησε για διαρκή δράση στον έλεγχο και τη λειτουργία των υδρευτικών και αρδευτικών δικτύων, και τη μείωση των τελών ύδρευσης.

Ειδική αναφορά έκανε στις εργασίες που γίνονται σε όλο το πλάτος του Δήμου Ιάσμου από το στόλο των μηχανημάτων έργων τους, σε αντίθεση με προηγούμενες διοικήσεις. Στόλος ο οποίος ενισχύθηκε μέσω του Φιλόδημου και δωρεάς του TAP.

Τέλος ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσθήκη 13 ακόμα παιδικών χαρών, με στόχο όλοι οι οικισμοί να μην μείνουν χωρίς παιδική χαρά στο τέλος της θητείας του.

Πόλεμος στους λίγους λασπολόγους

Κλείνοντας, θέλησε να στείλει ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα: «Φόβος μνήμην εκπλήσσει, τέχνη δε άνευ άλκης ουδέν ωφελεί» (Ο φόβος ακυρώνει τη μνήμη, και η γνώση χωρίς θάρρος δεν ωφελεί σε τίποτα).

«Δεχόμαστε απειλές, ύβρεις λάσπη, συκοφαντία, ιδίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» ανέφερε ο κ. Μουμίν, ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση πως «δεν θα το ανεχθούμε, δεν φοβόμαστε. Όσο είμαι Δήμαρχος Ιάσμου, οι υβριστές, λασπολόγοι και συκοφάντες θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης και θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» ανέφερε.

Και αυτό γιατί θεωρεί πως η τιμή, η υπόληψη, η ακεραιότητα του Δήμαρχου Ιάσμου, είναι συνώνυμη με την τιμή, την υπόληψη, και την ακεραιότητα του κάθε δημότη. «Ο Δημότης Ιάσμου είναι σεμνός, ταπεινός, μετρημένος, σοβαρός, προοδευτικός, διαλλακτικός, μαχητής, εργατικός και πάντα αξιόπιστος και αξιόλογος. Είναι τιμή να είσαι δημότης Ιάσμου, και αυτή η τιμή δεσμεύει τον καθένα μας και μας ακολουθεί» τόνισε, για αυτό και δεν θα επιτρέψει σε ελάχιστο να αμαυρώσουν την εικόνα τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.