Απολογισμος κοινοβουλευτικου εργου για τον Δ. Χαριτου… με προεκλογικα μηνυματα

«Τα τρία αυτά χρόνια έδωσα έμπρακτα δείγμα γραφής το πώς είναι να είσαι εδώ, να υπερασπίζεσαι τους ανθρώπους και να διεκδικείς για τα συμφέροντα του τόπου»

Τον ετήσιο απολογισμό της κοινοβουλευτικής του παρουσίας έκανε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου, αναδεικνύοντας ένα ευρύ φάσμα παρεμβάσεων για όλα τα ζητήματα που απασχόλησαν την Ροδόπη.

«Στόχος των παρεμβάσεών ήταν η υπεράσπιση των αναγκών των ανθρώπων μας από τις πληγές που άνοιξε η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, τα προβλήματα που προκάλεσαν ακραία καιρικά φαινόμενα» εξήγησε ο βουλευτής σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για να ανατρέξει αναλυτικά τα θέματα που έθιξε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως οι ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού στη Ροδόπη, οι ρευματοκοπές, η αδικία σε βάρος της Ροδόπης με τη διάσπαση των ενιαίων, μέχρι σήμερα επενδυτικών κινήτρων για τη Θράκη στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Ταυτόχρονα επιχείρησε να θεραπευτούν χρόνια ελλείματα από τη μετεγκατάσταση του οικισμού Αλάν Κογιού ή την απόδοση των  τίτλων ιδιοκτησίας στον οικισμό του Ηφαίστου έως  την επαναλειτουργία στο ΚΕΦΙΑΠ.

Κατά τον απολογισμό του ο βουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα σε κομβικά όπως τα χαρακτήρισε θέματα, για την ανάπτυξη της περιοχής όπως το φράγμα Κομψάτου στον Ίασμο και το Φράγμα Ιασίου την επαναλειτουργία της βιομηχανίας Shelman και την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου Θεσσαλονίκης – Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, όπως και τα εμπόδια που βάζει η ΕΤΑΔ στην αξιοποίηση των ακινήτων της στην παραλιακή ζώνη.  Πρόκειται για θέματα που για πρώτη φορά τα τελευταία, τουλάχιστον, χρόνια τέθηκαν και συζητήθηκαν στη Βουλή.

«Τίποτα από όλα αυτά που κάναμε δεν πήγε χαμένο»

«Επιδιώξαμε και αξιοποιήσαμε κάθε χαραμάδα, κάθε δυνατότητα να προβάλλουμε, να αναδείξουμε τις ανάγκες των ανθρώπων μας και τα συμφέροντα του τόπου» τόνισε ο βουλευτής για να επισημάνει με έμφαση πως «τίποτα από όλα αυτά που κάναμε δεν πήγε χαμένο. Όλα έχουν την αξία και τη σημασία τους».

Ο βουλευτής θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργάστηκε για την ανάδειξη των θεμάτων αλλά και τους πολίτες που του κατέθεσαν τις αγωνίες του για να στείλει και το δικό του μήνυμα με έντονο προεκλογικό άρωμα.

«Βρισκόμαστε λίγο πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου» επεσήμανε συγκεκριμένα ο βουλευτής για να συμπληρώσει: «θέλω να απευθυνθώ σε κάθε προοδευτικό, φιλελεύθερο πολίτη, σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης και να του πω.  Τα τρία αυτά χρόνια έδωσα έμπρακτα δείγμα γραφής το πώς είναι να είσαι εδώ, να υπερασπίζεσαι τους ανθρώπους και να διεκδικείς για τα συμφέροντα του τόπου».

«Θέλουμε την επόμενη των εκλογών να συνεχιστεί αυτή η δυναμική παρουσία;»

«Είναι ώρα» προέτρεψε ο βουλευτής «να σκεφτούμε όλοι μαζί βάζοντας το χέρι στην καρδιά και να απαντήσουμε. Θέλουμε την επόμενη των εκλογών να συνεχιστεί αυτή η δυναμική παρουσία που έχει ανάγκη ο τόπος; Ή θα συμβιβαστούμε με την ιδέα των αδύναμων και από απόσταση παρεμβάσεων;

Θέλουμε την επόμενη των εκλογών να συνεχιστεί αυτή η δυναμική παρουσία με την ωριμότητα και εμπειρία για την προώθηση των προβλημάτων όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας  ή θα αποδεχθούμε ό,τι επιχειρούν με άκομψο τρόπο, είναι αλήθεια, να επιβάλλουν;

Να σκεφτούμε όλοι μαζί, θέλουμε στη νέα προοδευτική κυβέρνηση που έρχεται να υπάρχει την επόμενη μέρα των εκλογών μία ισχυρή φωνή που γνωρίζει τις ανάγκες, τις προτεραιότητες, τι πρέπει να γίνει ή θα αφήσουμε να χαθεί αυτή η ευκαιρία;».

«Απευθύνομαι σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μου που προβληματίζονται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα με όσα συμβαίνουν. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση τους. Τους καλώ να μην υποκύψουν σε διλήμματα. Να ακυρώσουν με τις επιλογές τους σχεδιασμούς, παρεμβάσεις ισχυρών συμφερόντων ή άλλων κύκλων, βάζοντας πάνω από όλα τις ανάγκες και τα συμφέροντα του τόπου μας. Η λύση είναι στο δικό τους χέρι» τόνισε κλείνοντας ο βουλευτής.

Ο απολογισμός του Δ. Χαρίτου σε αριθμούς

Ο απολογισμός θα μπορούσε αριθμητικά να συνοψιστεί ως εξής:

  • 38 ερωτήσεις στη Βουλή
  • 19 αναφορές στη Βουλή
  • 24 ομιλίες σε Νομοσχέδια στη Ολομέλεια ή σε Επιτροπές της Βουλής
  • 10 επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.