«Απογνωση και θυμο εχουν οι πολιτες για την ακριβεια»

Ομιλία του Ιλχάν Αχμέτ στην Ολομέλεια της Βουλής

«Oι πολίτες δεν έχουν απλά “δυσκολίες” και “αγωνίες” όπως είπε ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του. Οι πολίτες είναι σε απόγνωση και αισθάνονται θυμό», κατήγγειλε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο: «Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας «Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Α.Ε.» και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

Ο Ιλχάν Αχμέτ επεσήμανε πως η απόγνωση και ο θυμός των πολιτών δεν πρόκειται να θεραπευτούν από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. «Τα μέτρα αφενός έρχονται με καθυστέρηση, αφετέρου δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, που ταλαιπωρεί την κοινωνία», επεσήμανε. 

Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει τα μέτρα και τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής αν πραγματικά ενδιαφέρεται για τους πιο ευάλωτους και αδύναμους της κοινωνία.

Ειδικότερα ο κ. Αχμέτ ζήτησε να μπει πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής «με την οποία παραμιλάει» όλη η κοινωνία», να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών, να μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, δίνοντας προοπτική στους νέους και να αποδοθεί σεβασμός και αξιοπρέπεια στους χαμηλοσυνταξιούχους με ένα νέο ΕΚΑΣ.

«Είναι τα ελάχιστα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τους πιο ευάλωτους της κοινωνίας», κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.