Αποδοση των συνδρομων που εχουν καταβληθει μεταξυ 2018-2022 για την ενισχυση των συνδικαλιστικων τους οργανωσεων ζητουν οι συνταξιουχοι

Αναφορά Δημήτρη Χαρίτου προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου ζητά από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να προχωρήσει στην έκδοση υπουργικής απόφασης ώστε να αποδοθούν οι συνδρομές που έχουν καταβάλει οι συνταξιούχοι μεταξύ 2018-2022 και αφορούν την ενίσχυση των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.

Με αναφορά που κατέθεσε την Τετάρτη στη Βουλή καταθέτοντας το υπόμνημα της «Ένωσης Συνταξιούχων του πρώην ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) και τώρα ΕΦΚΑ Ν. Ροδόπης», επισημαίνει στον υπουργό ότι εκκρεμεί η έκδοση της υπουργικής απόφασης, ενώ όφειλε με βάση το Ν.4387/2016 να έχει προχωρήσει, με αποτέλεσμα να μην έχουν αποδοθεί οι συνδρομές της τελευταίας πενταετίας και οι οργανώσεις  να αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Ο βουλευτής καλεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να αποδώσει χωρίς άλλη χρονοτριβή τα οφειλόμενα, που προέρχονται από τις συντάξεις και όχι  από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.