Αποχωρησε απο τον ΣΥΡΙΖΑ (και) ο Πετρος Κοκκαλης

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ίδρυση νέου κόμματος

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ανεξαρτητοποίησή του από την ευρωομάδα του κόμματος, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής κ. Πέτρος Κόκκαλης. Ο κ. Κόκκαλης ανέφερε για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται σε μια νέα φάση, επεξηγώντας τους λόγους που αποφάσισε την ανεξαρτητοποίησή του. «Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση του ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζονται σαφείς κατευθύνσεις και αποφάσεις, τις οποίες μπορώ να υπηρετήσω καλύτερα ανεξάρτητος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αιχμηρά ήταν τα σχόλιά του για την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και την απουσία του από αυτή, όπου σχολίασε και τη δίωρη καθυστέρηση για την έναρξη της διαδικασίας. «Δεν είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά όταν έχουμε μια τόσο σημαντική συνεδρίαση, δεν γίνεται να υπάρχει καθυστέρηση δύο ωρών. Να σεβόμαστε τους θεσμούς και τους ανθρώπους».

Ο κ. Κόκκαλης μίλησε και για τις ευθύνες που φέρουν πρόσωπα, για τη σημερινή εικόνα του κόμματος, αποδίδοντας το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στον Στέφανο Κασσελάκη, μετά τις δηλώσεις του μάλιστα, στις οποίες ανέφερε ότι ανέλαβε την ηγεσία ενός «άρρωστου κόμματος».

Σε άλλο σημείο σχολίασε και την έντονη δραστηριότητα που έχει το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πήρε απόσταση μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος. «Έχουμε μιλήσει και δεν μου ζήτησε να μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορώ να πω τι θα μπορούσε να κάνει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, χαίρομαι γι’ αυτά που κάνει κι ελπίζω να είναι αποτελεσματικά» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ο Πέτρος Κόκκαλης να δημιουργήσει το δικό του πολιτικό κόμμα, αλλά και τα “κενά” που υπάρχουν στο χώρο της Αριστεράς, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ηγεσία δεν είναι στη δική μου πολιτική κουλτούρα. Βλέπω ένα πολιτικό κενό, βλέπω μια αναδιάταξη του χώρου, πρέπει να επανατοποθετηθούν οι ιδεολογικές βάσεις και να συνδεθούν ξανά μετά τις ευρωεκλογές».

Μάλιστα ο ανεξάρτητος πλέον ευρωοβουλευτής με γραπτή του δήλωση επανήλθε στο ίδιο θέμα τονίζοντας πως «με την αποχώρησή μου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλείνει ένας κύκλος, αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ».

«Τα επόμενα βήματα δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση αλλά συλλογική καθώς υπάρχει έντονη και γόνιμη αγωνία στον προοδευτικό κόσμο για αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου. Θα συμμετάσχω στη κοινή προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο πολιτικό κενό πού υπάρχει» τονίζει και προσθέτει «το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να συνθέσουμε και να βάλουμε τις βάσεις για ένα ανθρώπινο αύριο, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για όλους, με όρους κοινωνικής και κλιματικής δικαιοσύνης. Υπάρχει εναλλακτική, υπάρχει σχέδιο, υπάρχει προοπτική στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μας πορείας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.