Αποχαιρετισμων συνεχεια στη Φωφη Γεννηματα

Συλλυπητήρια μηνύματα από τους Δημάρχους Μαρωνείας-Σαπών, Ιάσμου και τον ΠΑΣΥΠ

Η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά έχει βυθίσει στη θλίψη την πολιτική -κι όχι μόνο- σκηνή της χώρας, με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής να αφήνει την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 57 ετών, μετά από μία γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μετά από 13 ημέρες στον «Ευαγγελισμό», έφυγε από τη ζωή στις 12:03 το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Όπως γράφαμε χθες πολιτικοί και από τη Ροδόπη έσπευσαν χθες να στείλουν τα δικά τους συλλυπητήρια μηνύματα για την ξαφνική απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Συλλυπητήρια μηνύματα έστειλαν επίσης ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν και ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων.

Ντ. Χαριτόπουλος: «Το σπάνιο ήθος της και η μοναδική ηθική της στάση είναι στοιχεία που θα λειτουργούν ως οδοδείκτες στο κοινό μας μέλλον»

«Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μιας σπουδαίας προσωπικότητας, προσωπικής φίλης και συμμάχου της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι ένα δραματικό γεγονός για την Ελλάδα, την κοινωνία, την πολιτική. Το σπάνιο ήθος της και η μοναδική ηθική της στάση είναι στοιχεία που θα λειτουργούν ως οδοδείκτες στο κοινό μας μέλλον.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια, στην οικογένεια της και στο ΚΙΝΑΛ» έγραψε στο μήνυμα του  ο κ. Χαριτόπουλος.

Ο. Μουμίν: «Αποχαιρετούμε με θλίψη και σεβασμό τη γενναία Φώφη Γεννηματά»

Και ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά. 

«Αποχαιρετούμε με θλίψη και σεβασμό τη γενναία Φώφη Γεννηματά. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της και σε ολόκληρη την οικογένεια του Κινήματος Αλλαγής», ανέφερε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ιάσμου.

ΠΑΣΥΠ: «Η ανυστερόβουλη δράση της και η πίστη της σε αξίες και ιδανικά άφησαν μια τεράστια κληρονομιά στην ελληνική κοινωνία» 

Τέλος ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμά του:

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τη γυναίκα, μητέρα και πολιτικό Φώφη Γεννηματά που έδωσε μια μάχη με  αξιοπρέπεια, γενναιότητα, θάρρος,  σθένος και δύναμη απέναντι στον καρκίνο.  

Η πρόταξη του κοινού καλού, η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η συνέπεια στις αρχές της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας, και  της αξιοκρατίας ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και του έργου της.

Η ίδια μύησε τους ανθρώπους στην πολιτική, αγωνίστηκε  για τη διασφάλιση της εθνικής ταυτότητας και ευαισθητοποίησε την κοινή γνώμη γύρω από τα κοινωνικά προβλήματα ενισχύοντας τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και  τη συνεκτικότητα της κοινωνίας. 

Η ανυστερόβουλη δράση της, η πίστη της σε  αξίες και ιδανικά, η συνείδηση του κοινωνικού της  ρόλου , η αγωνιστική στάση ζωής της και η συνέπεια στο όραμα της άφησαν μια τεράστια κληρονομιά στην ελληνική κοινωνία. 

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.