Αποχαιρετισμοι στη Φωφη Γεννηματα απο τη Ροδοπη

Άνθρωποι της περιοχής που συνάντησαν και συναντήθηκαν με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ την αποχαιρετούν

Άνθρωποι από τη Ροδόπη που τη γνώρισαν ή/και συνεργάστηκαν μαζί της έσπευσαν κι αυτοί να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον πρόωρο χαμό της Φώφης Γεννηματά.

Ι. Αχμέτ: «Υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες πολιτικούς που είχα την τύχη να συνεργαστώ και να γνωρίσω»

«Είμαι συντετριμμένος στο άκουσμα της θλιβερής είδησης της απώλειας της Φώφης Γεννηματά. Υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες πολιτικούς που είχα την τύχη να συνεργαστώ και να γνωρίσω όλα αυτά τα χρόνια. Στέκομαι σήμερα με δέος μπροστά στην ανθρώπινη απώλεια, και εύχομαι ο Θεός να την αναπαύσει. Θερμά συλλυπητήρια στον Ανδρέα και τα παιδιά της…» τονίζει σε δήλωσή του ο Ιλχάν Αχμέτ.

Δ. Χαρίτου: «Πολλές και σημαντικές οι παρακαταθήκες σου»

Συλλυπητήρια εξέφρασε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου ο οποίος τόνισε: «Σε αυτή την άνιση αναμέτρηση με τον θάνατο, στάθηκες μέχρι την τελευταία στιγμή με σθένος και αξιοπρέπεια, όπως έμαθες σε όλη την πολιτική σου διαδρομή, στέλνοντας το δικό σου ξεχωριστό μήνυμα σε όσους παλεύουν με τον καρκίνο. Οι παρακαταθήκες που αφήνεις πίσω σου, πολλές και σημαντικές. Θα θυμόμαστε τη νέα πολιτικό, γυναίκα, μητέρα και σύζυγο. Καλό σου ταξίδι! Τα συλλυπητήριά μου στους οικείους και τους συντρόφους σου».

Γ. Γκαράνης: «Ας είναι το παράδειγμα της ακατάβλητης γενναιότητάς της, φωτεινός φάρος για όλους μας»

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, επισημαίνοντας τα εξής: «Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά μάς συγκλονίζει και μας θλίβει όλους βαθύτατα. Μια γενναία γυναίκα και μια σημαντική πολιτικός έχασε σήμερα την άνιση μάχη με τον καρκίνο. Μάχη, που έδωσε με περίσσιο θάρρος όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς ταυτόχρονα να εγκαταλείψει ποτέ την πάλη για έναν καλύτερο κόσμο από τον στίβο της πολιτικής. Άξιο τέκνο του σπουδαίου Γιώργου Γεννηματά, εργάστηκε για το καλό του τόπου και για το στέριωμα της δημοκρατίας στη χώρα μας. Με αξιοπρέπεια, ήθος και συνέπεια, υπηρέτησε τις ιδέες της και το όραμά της για την Ελλάδα του αύριο. Ας είναι το παράδειγμα της ακατάβλητης γενναιότητάς της, φωτεινός φάρος για όλους μας, και η μνήμη της αιώνια».

Δ. Δαμιανός: «Φώφη Γεννηματά σε ευχαριστούμε και υποκλινόμαστε»

Την τελευταία του συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά θυμήθηκε στον αποχαιρετισμό του ο Δάμων Δαμιανός, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, γράφοντας τα εξής:

―Είναι φορές που τα λόγια είναι φτωχά. Αυτό το κλισέ ως σχήμα λόγου,  στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας απέκτησε σήμερα πραγματική υπόσταση. Μια νέα γυναίκα, η πρόεδρος  της Δημοκρατικής Παράταξης, του Κινήματος Αλλαγής,  έφυγε από την ζωή άδικα και πρόωρα. 

Την είδα όπως και πολλοί άλλοι σύντροφοι μαζί μου για τελευταία φορά στις 2 και 3 Οκτώβρη στην Αθήνα. Το απόγευμα εκείνου του Σαββάτου αρχικά μπήκε στο αμφιθέατρο της ΓΕΣΕΒΕ,  για την κομματική σύσκεψη, λαμπερή,  χαμογελαστή και αποφασισμένη.  Χαιρέτισε έναν  έναν σχεδόν τους συμμετέχοντες και ήρθε προς εμένα και τον Ιλχάν:  « ωω και η Κομοτηνή εδώ.  Χαίρομαι που σας βλέπω»,  είπε,  χαιρέτισε βάζοντας το χέρι της στην καρδιά της και πήγε προς τους άλλους φίλους που καθόταν πίσω μας.

«Ακούστε σύντροφοι, δεν είμαι διατεθειμένη να υποκύψω σε καμία πίεση. Την ενότητα της Παράταξης την υπηρέτησα με κόπους, κόστος και αγώνα τα χρόνια αυτά.  Δεν θα κάνω τώρα πίσω, δεν θα υποστείλουμε καμία σημαία. Το μείζον,  είναι η ενότητα και η προοπτική».

Την επόμενη μέρα στην Κ.Ε. στο Καραβελ,  ξεδίπλωσε με την ομιλία της όλο το πλαίσιο της υποψηφιότητάς της. «Έκανα τα πάντα για να προστατεύσω το ΠΑΣΟΚ, την ιστορία του, να αποκαταστήσω τη διαδρομή του, μαζί με πολλούς ανθρώπους που πίστεψαν και πιστεύουν σε αυτό το εγχείρημα και καταφέραμε σήμερα, όχι απλά να μη βρίζουν το ΠΑΣΟΚ, αλλά να νοσταλγούν οι παλιότεροι τις καλύτερες μέρες που έζησαν μ’ αυτό. Αυτό δεν έγινε στον αυτόματο πιλότο. Έγινε με σχέδιο, με προσπάθεια, με δουλειά και με στρατηγική».

Η Φώφη ήταν γόνος μιας μεγάλης πολιτικής οικογένειας. Έγινε φορέας της πολιτικής παρακαταθήκης για τη συνέχεια μιας παράταξης που την παρέλαβε στην παρακμή της. Και σε αυτόν τον ρόλο ανταποκρίθηκε άμεσα και καταλυτικά. Έδωσε τις μάχες της και κέρδισε τον σεβασμό και την εκτίμηση φίλων και ―κυρίως―  πολιτικών της αντιπάλων.  Έμεινε όρθια ως το τέλος.  Έδωσε μηνύματα ζωής σε όλες τις γυναίκες της Ελλάδας που πάσχουν από καρκίνο του μαστού.  Έζησε μαζί με τον καρκίνο για δύο σχεδόν δεκαετίες.  Δεν δείλιασε ούτε στιγμή.

Φώφη Γεννηματά σε ευχαριστούμε. Και υποκλινόμαστε.

Γιώργος Μανανάς: «Σε όλη την πολιτική της διαδρομή η Φωτεινή (Φώφη) Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος και την ευγένεια»

«Καλό Παράδεισο Φώφη! Ήσουν γενναία πάντα συντρόφισσα!» έγραψε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης κ. Γιώργος Μανανάς και συμπλήρωσε «ήσουν μία γυναίκα μόλις 56 ετών. Μία γυναίκα που σε όλη της τη ζωή μαχόταν. Μία γυναίκα που πάλεψε με ήθος και αξιοπρέπεια. Μία δυνατή γυναίκα. Παράδειγμα για κάθε άνθρωπο που δίνει αυτή την άνιση μάχη.  Σε όλη την πολιτική της διαδρομή η Φωτεινή (Φώφη) Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την αγάπη της για τα κοινά και τις κοινωνικές ευαισθησίες της. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

Παύλος Δαμιανίδης: «Τι να πεις και πώς να αποδεχτείς την απώλεια μιας τέτοιας προσωπικότητας που φεύγει τόσο νωρίς »

«Το σοκ είναι τεράστιο. Τι να πεις και πώς να αποδεχτείς την απώλεια μιας τέτοιας προσωπικότητας που φεύγει τόσο νωρίς. Είναι αδύνατο να περιγράψεις με λόγια αυτό που αισθάνεσαι» ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο γραμματέας της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ στη Ροδόπη  Παύλος Δαμιανίδης. «Όλοι εμείς που συμπορευτήκαμε μαζί της, κρατάμε ως οδηγό της ελπίδας την αξιοπρέπεια, το ήθος, την ευγένεια, τον πολιτικό πολιτισμό, την γενναιότητα, την αγωνιστικότητα και τις ιδέες της. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας» έγραψε.

Χρήστος Μέτιος: «Έδωσε τη μάχη για τη ζωή με αξιοπρέπεια και γενναιότητα»

 «Είμαι συγκλονισμένος από την είδηση του θανάτου της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, η οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή με αξιοπρέπεια και γενναιότητα. Δε θα ξεχάσω το ενδιαφέρον της για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την πολύ καλή επικοινωνία και συνεργασία που είχαμε σε κάθε μας συνάντηση. Κρίμα. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της» έγραψε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ.Χρήστος Μέτιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.