Αποχαιρετισμοι και συλλυπητηρια

Μετά το άκουσμα του θανάτου του Τάσου Βαβατσικλή

Δεκάδες ήταν τα συλλυπητήρια μηνύματα που εκδόθηκαν με την είδηση του θανάτου του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής Τάσου Βαβατσικλή. Από το Κίνημα Αλλαγής, «επίγονο» κομματικό οργανισμό του ΠΑΣΟΚ που ο Τάσος Βαβατσικλής υπηρέτησε επί δεκαετίες, πολιτικούς του συνοδοιπόρους, τα στελέχη της δημοτικής παράταξης «ξε-ΚΙΝΗΜΑ για την πόλη», φίλους αγαπημένους και πολλούς ακόμη άλλους  με τους οποίους «συμπορεύτηκαν» στο πέρασμα των ετών και ανταμώθηκαν στα αυτοδιοικητικά έδρανα αλλά και στον στίβο της ζωής.


 

Κίνημα Αλλαγής Ροδόπης
«Υπηρέτησε με θέρμη τις αξίες και τις αρχές του ΠΑΣΟΚ για δεκαετίες»

 
«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Τάσο Βαβατσικλή, πρώην δήμαρχο Κομοτηνής και δημοσιογράφο. Ο Τάσος ήταν ένας πραγματικός κοινωνικός αγωνιστής και σπουδαίος αυτοδιοικητικός, που υπηρέτησε με θέρμη τις αξίες και τις αρχές του ΠΑΣΟΚ για δεκαετίες».


 

Χρήστος Μέτιος, περιφερειάρχης ΑΜ-Θ
«Υπήρξαν φορές που αντιπαρατεθήκαμε έντονα, είχαμε όμως πάντοτε αισθήματα αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού»

 
 «Με αισθήματα θλίψης πληροφορήθηκα το θάνατο του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής Τάσου Βαβατσικλή, ενός ανθρώπου με μακρά πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και σημαντική προσφορά στον τόπο και τους πολίτες. Υπήρξαν φορές που αντιπαρατεθήκαμε έντονα στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, είχαμε όμως πάντοτε αισθήματα αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».


 

Ντίνος Χαριτόπουλος, δήμαρχος Μαρωνείας- Σαπών
«Αγωνιστής της Δημοκρατίας ο Τάσος Βαβατσικλής»

 
«Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορήθηκα τον θάνατο του αγαπητού Τάσου Βαβατσικλή, πρώην Δημάρχου Κομοτηνής. Μιας σπουδαίας προσωπικότητας που υπηρέτησε με συνέπεια την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία. Ενός αγωνιστή της Δημοκρατίας. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γης της Κομοτηνής που θα τον σκεπάσει».


 

ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, πρόεδρος κ. Ανέστης Βαφειάδης
«Θα τον θυμόμαστε ως ένα συμπαραστάτη μας, συναγωνιστή στο πλευρό της αγοράς»

 
«Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και σύσσωμος ο επαγγελματικός, βιοτεχνικός και εμπορικός κόσμος του νομού εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Κομοτηνή Αναστάσιου Βαβατσικλή. Θα τον θυμόμαστε ως ένα συμπαραστάτη μας, συναγωνιστή στο πλευρό της αγοράς. Ήταν ένας “πολιτικός”, Δήμαρχος που ξεπερνούσε αγκυλώσεις προκειμένου να γίνει αρωγός. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Να είναι ελαφρύ το χώμα της Κομοτηνής που θα τον σκεπάσει».
 
Αντώνη Γραβάνης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Κομοτηνής
«Ο Τάσος Βαβατσικλής ακούραστος μαχητής και αγωνιστής της τοπικής αυτοδιοίκησης»
 
 «O Τάσος Βαβατσικλής ήταν ένας ακούραστος μαχητής και αγωνιστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον Δήμο Κομοτηνής. Τον Τάσο Βαβατσικλή τον γνώρισα προσωπικά όταν εκλέχτηκα για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος, και δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη του και το πάθος του για τον θεσμό. Καλό Παράδεισο».


 

Πέτρος Ζωγράφου, δημοτικός σύμβουλος με τη δημ. Παράταξη «ξε ΚΙΝΗΜΑ για την πόλη»
«Κάθε μας συζήτηση ήταν και ένα σεμινάριο για την τοπική αυτοδιοίκηση»

 
«Οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι, να πορευτούμε μαζί… Ήσουν ανεξάντλητη πηγή γνώσεων. Κάθε μας συζήτηση ήταν και ένα σεμινάριο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Η αγάπη σου και η προσφορά σου γι' αυτόν τον τόπο δεν είχε όριο. Δήμαρχε Τάσο Βαβατσικλή το κενό που προκαλεί ο χαμός σου είναι τεράστιο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει».


 

Αθανάσιος Κλωνίδης, υπ. δημοτικός σύμβουλος  της δημ. Παράταξη «ξε ΚΙΝΗΜΑ για την πόλη»
«Ένα σημαντικό πολιτικό- αυτοδιοικητικό κεφάλαιο της πόλης, έκλεισε πρόωρα σε καιρούς που η αυτοδιοίκηση έχει εδώ και καιρό πτωχεύσει»

 
«Έφυγε λοιπόν πρόωρα από τη ζωή ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Ο πρώην Δήμαρχος Τάσος Βαβατσικλής. Ο φίλος Τάσος με τον οποίο ανέπτυξα ιδιαίτερη προσωπική σχέση και ο οποίος μου έκανε την τιμή να με επιλέξει ως υποψήφιο της παράταξή του στις δημοτικές εκλογές του 2019.
 
Ένας πραγματικός «άνθρωπος» της κοινωνίας μας με όλη την σημασία της λέξης. Συνάμα, ένα σημαντικό πολιτικό-αυτοδιοικητικό κεφάλαιο που είχε να δώσει τόσα πολλά στον τόπο, έκλεισε δυστυχώς πρόωρα σε καιρούς όπου η αυτοδιοίκηση έχει εδώ και καιρό πτωχεύσει.
 
Μας αφήνεις φτωχότερους Τάσο Βαβατσικλή σε μία ήδη “φτωχή” εποχή.
Καλό Παράδεισο αδελφέ Τάσο».

 
«Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Κατσιμίγα
«Ηγετική μορφή της δημοκρατικής παράταξης, με βαθειά μόρφωση και ουσία στο έργο του»

 
«Εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής Τάσου Βαβατσικλή. Ο Τάσος Βαβατσικλής υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και προσέφερε έργο ουσίας στον Δήμο Κομοτηνής, όχι μόνο την τετραετία που διετέλεσε Δήμαρχος (2003-2006) αλλά και από άλλες θέσεις στην συμπολίτευση ή την αντιπολίτευση. Ήταν ηγετική μορφή της δημοκρατικής παράταξης, με βαθειά μόρφωση και ουσία στο έργο του. Ελπίζουμε ότι η Δημοτική αρχή της Κομοτηνής θα τον τιμήσει όπως του αξίζει. Τα συλλυπητήρια της παράταξής μας στη σύζυγό του, τον γιο του, τα εγγόνια του και όλους τους οικείους του».


 

Περιφερειακή Σύνθεση, με επικεφαλής τον κ. Χριστόδουλο Τοψίδη
«Ακάματος υπηρέτης της αυτοδιοίκησης»

 
«Ο επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για τον θάνατο του πρώην δημάρχου Κομοτηναίων Τάσου Βαβατσικλή. Ο Τάσος Βαβατσικλής υπήρξε ένας ακάματος υπηρέτης της αυτοδιοίκησης που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο Δήμο Κομοτηναίων, από όλες τις θέσεις που υπηρέτησε. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».


 

Γιώργος Μανανάς, πρ. αντιδήμαρχος Κομοτηνής
«Η Κομοτηνή οφείλει να τιμήσει τον Τάσο Βαβατσικλή όπως του αρμόζει»

 
«KAΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΗΜΑΡΧΕ! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΤΑΣΟ! Για το μεγάλο και τελευταίο του ταξίδι αναχώρησε σήμερα ο πρώην Δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Τάσος Βαβατσικλής. Ο Τάσος Βαβατσικλής ανάρρωνε τους τελευταίους μήνες συνέπεια ενός πολύ σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη το καλοκαίρι. Ήταν 70 χρονών.
 
Ο Τάσος Βαβατσικλής υπήρξε από τους μακροβιότερους δημοτικούς συμβούλους της μεταπολίτευσης και με την παρουσία σφράγισε τα αυτοδιοικητικά δρώμενα της πόλης. Υπήρξε σε δύσκολη εποχή για την προοδευτική παράταξη υποψήφιος Δήμαρχος το 1978 και έκτοτε ανελλιπώς εκλέγονταν σύμβουλος και επί 4 τετραετίες Αντιδήμαρχος Οικονομικών του αείμνηστου Δημάρχου Γιώργου Παπαδριέλλη. Το 2002 εξελέγη Δήμαρχος Κομοτηνής (συν 5μήνες μετά τον θάνατο του Γ.Παπαδριέλλη, εκλογή απ’ τους δημ. συμβούλους της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ) επί μία τετραετία, καθώς και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ. Αποστασιοποιήθηκε για 8 χρόνια από τα δημοτικά πράγματα και επανάκαμψε πριν από 2 χρόνια εκλεγόμενος στο συμβούλιο εκ νέου ως επικεφαλής της παράταξης.
 
Στο τέλος της δεκαετίας του 70 μαζί με τον Παναγιώτη Μανταζή άνοιξαν το αγαπημένο βιβλιοπωλείο όλων στο οποίο συνεργάστηκε επί χρόνια και η αγαπημένη μου μητέρα Κατερίνα με την οποία είχαν ιδιαίτερη φιλική σχέση!
 
Από τα βασικά στελέχη της εφημ. “ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ” και απ’  τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ, το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια και θέρμη, όπως και τις ιδέες και ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ!!! Ο Τάσος Βαβατσικλής ήταν απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  ενώ ως δημοσιογράφος εργάστηκε και συνταξιοδοτήθηκε τελικά από το Υπουργείο Τύπου και Μέσων ΜΜΕ. Αντιμετώπισε με στωικότητα μαζί με τη σύζυγο του Μαρία τον αδόκητο χαμό του ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ ΝΙΚΟΥ! Στη σύζυγό του Μαρία και τον γιο του Χάρη, στον αδερφό του Γιάννη, στη νύφη του και στα εγγόνια του θερμά συλλυπητήρια από όλη την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΝΑΝΑ! ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ! Η Κομοτηνή οφείλει να τιμήσει τον Τάσο Βαβατσικλή όπως του αρμόζει, ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!»


 

Παύλος Δαμιανίδης, γραμματέας ΚΙΝΑΛ Ροδόπης
«Ο θαυμασμός μου, η εκτίμησή μου και η ευγνωμοσύνη μου θα παραμείνουν αναλλοίωτα»

 
 «Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που του οφείλω πολλά. Του οφείλουν πολλά και η πόλη και η αυτοδιοίκηση, αλλά και η Δημοκρατική Παράταξη. Έφυγε ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής. Ένας άνθρωπος που με στήριξε, μου έδωσε ευκαιρίες και με εμπιστεύτηκε, όσο ελάχιστοι στη ζωή μου.
 
Η συνεργασία μας, ένα μεγάλο σχολείο και ένα μεγάλο παράδειγμα για μένα, σημάδεψε και καθόρισε την όποια πολιτική μου πορεία. Ο θαυμασμός μου, η εκτίμηση μου και η ευγνωμοσύνη μου θα παραμείνουν αναλλοίωτα, όπως αναλλοίωτη θα παραμείνει για εμένα και η μνήμη του.
 
Καλό ταξίδι κ. Δήμαρχε…
 
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».


 

ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης
«Σημάδεψε με την έντονη προσωπικότητά του μια ολόκληρη εποχή στα δημόσια πράγματα της πόλης»

 
Η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Τάσου Βαβατσικλή.  Ο Τάσος Βαβατσικλής πρόσφερε επί δεκαετίες στα δημόσια πράγματα της πόλης τόσο από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, όσο και του αντιδημάρχου και του Δημάρχου Κομοτηναίων. Προσωπικότητα πολυσχιδής ασχολήθηκε με μεράκι τόσο με την πολιτική όσο και με τον πολιτισμό. Σταθερά προσανατολισμένος στη δημοκρατική – προοδευτική παράταξη υπερασπίσθηκε με το πάθος που τον χαρακτήριζε τους αδύναμους. Σημάδεψε με την έντονη προσωπικότητά του μια ολόκληρη εποχή στα δημόσια πράγματα της πόλης. Ο ΣΥΡΙΖΑ  Ροδόπης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της θρακικής γης που θα τον δεχτεί».


 

Λαϊκή Συσπείρωση Κομοτηνής
«Αγωνίστηκε για τα πιστεύω του και δραστηριοποιήθηκε στις κοινές υποθέσεις του Δήμου Κομοτηνής εκφράζοντας με σθένος τις απόψεις του»

 
«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον θάνατο του Τάσου Βαβατσικλή. Ο εκλιπών υπηρέτησε, πιστός στις ιδέες του, την Τοπική Διοίκηση και τον Δήμο Κομοτηνής για πολλά χρόνια και από πολλές θέσεις, με κορυφαία αυτή του Δημάρχου. Αγωνίστηκε για τα πιστεύω του και δραστηριοποιήθηκε στις κοινές υποθέσεις του Δήμου Κομοτηνής εκφράζοντας με σθένος τις απόψεις του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».


 

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, πρόεδρος  Παντελής Μαγαλιός
«Ένας σπουδαίος άνδρας της αυτοδιοίκησης που σημάδεψε με την παρουσία του την ιστορία του τόπου μας»

 
«Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Κομοτηναίων Αναστάσιου Βαβατσικλή. Ένας σπουδαίος άνδρας της αυτοδιοίκησης που σημάδεψε με την παρουσία του την ιστορία του τόπου μας. Διακρίθηκε για την εντιμότητά του, την ειλικρίνεια και την μαχητικότητά του.
 
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, να είναι ελαφρύ το χώμα της Κομοτηνής που θα τον σκεπάσει»
 
Βούλα Ελευθεριάδου, υπ. δημοτική σύμβουλος με τη «Νέα Πορεία», γιατρός
«Ήταν ένας γνήσιος Αυτοδιοικητικός με αγάπη για τον τόπο και έργο»
 
«Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Τάσου Βαβατσικλή. Ήταν ένας γνήσιος Αυτοδιοικητικός με αγάπη για τον τόπο και έργο για τον Δήμο Κομοτηνής».


 

Φελίνα Καζάκου, Περιφερειακή Σύμβουλος Ροδόπης
«Δε θα ξεχάσω ποτέ τον σεβασμό του»

 
 «Το ήθος των ανθρώπων τους συνοδεύει για πάντα… Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον σεβασμό του Τάσου Βαβατσικλή στο πρόσωπό μου, όταν το 2008 μετά από 22 χρόνια, μόλις 35 ετών τότε, ανέλαβα τα καθήκοντα της 2ης γυναίκας Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Αν και από διαφορετικές παρατάξεις, ο χειμαρρώδης και έμπειρος τότε Αυτοδιοικητικός, προκαλούσε πάντα σεβασμό. Οι ιδέες του, η εμπειρία του, άφησαν το αποτύπωμά του στην νεότερη γενιά των Αυτοδιοικητικών.
 
Σας ευχαριστώ Δήμαρχε, καλό παράδεισο… Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 
 

Σοφία Μενεσελίδου, πρ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής
«Καλό σου ταξίδι και καλή σου ανάπαυση εκεί, στα “Ηλύσια Πεδία της Μνήμης των Δικαίων” αυτής της πόλης»

 
«Αεράκια οι ζωές των ανθρώπων. Περνούν και χάνονται και το μόνο που αφήνουν πίσω τους είναι το αποτύπωμα της αύρας τους στις ζωές των άλλων. Έφυγε σήμερα για το μακρινό επέκεινα ένας ωραίος Άνθρωπος. Ένας σπουδαίος πολίτης, με όλην την αρχαιοελληνική σημασία της λέξης. Ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής, ο Τάσος ο Βαβατσικλής. Τον γνώρισα όταν ήμουν παιδάκι ακόμη. Στήσαν, αυτός ως Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ, ο Πέτρος ο Βαφειάδης και ο Γιάννης ο Σιούλας, ως υπεύθυνοι Νεολαίας, τη μαθητική οργάνωση του κόμματος, στην οποία εντάχθηκα.
 
Ξανασυναντηθήκαμε πολιτικά το 1998, όταν εκλέχτηκα Δημοτική Σύμβουλος με τη Νέα Πορεία του Παπαδριέλλη, της οποίας ήταν βασικό στέλεχος. Έκτοτε, συμπορευτήκαμε αυτοδιοικητικά δώδεκα ολόκληρα χρόνια. Και σήμερα, συνάντησε, όπως λέει κι ο Σοφοκλής: “τον Χάρο τον ανέραστο, τον ατραγούδιστο, τον Χάρο τον αχόρευτο”. Αυτός, που λάτρευε τη μουσική κι έγραφε το παραμύθι της ζωής του με τη χαρά του γλεντιού και της συνεύρεσης με τους άλλους.
 
Γενναιόψυχος, ακούραστος, έντιμος, πάντα ενεργός και μάχιμος,  με την ασπίδα του γυαλισμένη, έτοιμη για νέους αγώνες. Έζησε τη νεότερη ιστορία της πόλης εκ των ένδον, ως ακάματος πρωταγωνιστής της. Και τη διηγούνταν σε μας τους νεότερους σαν ένα συναρπαστικό παραμύθι, που δεν ήθελε επ’ ουδενί ν’ αφήσουμε να ξεχαστεί. Η φωτογραφημένη μνήμη μου προσπάθησε απόψε ν’ ανασύρει στην επιφάνειά της ψήγματα διάσπαρτα στιγμών όμορφων, που ιστορούν πόσο γελαστός κι ευαισθητοποιημένος πολιτιστικά άνθρωπος, αλλά και πόσο μεγάλος και συνειδητός πολίτης υπήρξε. Δήμαρχε, θα σε θυμόμαστε τα βράδια που θα τραγουδάμε με τις παρέες μας το αγαπημένο σου τραγούδι: “Τίποτα δεν πάει χαμένο στη χαμένη σου ζωή…Σκυφτός στα καφενεία, στους δρόμους σκεφτικός, μα χθες μες την πορεία περνούσες γελαστός.
 
” Καλό σου ταξίδι και καλή σου ανάπαυση εκεί, στα “Ηλύσια Πεδία της Μνήμης των Δικαίων” αυτής της πόλης».


 

Κώστας Κρεμμύδας, εκδότης του Περιοδικού «Μανδραγόρας»
«Ο Τάσος Βαβατσικλής είχε στη φύση του την ανατροπή, τις αντιθέσεις, τον πόλεμο και την ειρήνη»

 
«Η ζωή και η τέχνη ενέχουν στη φύση τους [κάποτε θα λέγαμε στο DNA τους] την ανατροπή. Με συμβάσεις δεν γίνεται η τέχνη ούτε  κι η ζωή αντέχεται. Ο Τάσος Βαβατσικλής είχε στη φύση του την ανατροπή, τις αντιθέσεις, τον πόλεμο και την ειρήνη. Μπροστά από την εποχή και τον τόπο του. Και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να επιβάλει αυτή την αντισυμβατική βλ. επαναστατική σκέψη του. Όποιος το είδε κι όποιος το κατάλαβε. Δεν έχει πια, ποτέ δεν είχαν καμιά σημασία οι λεπτομέρειες. Φτάνει που οι δρόμοι μας αντάμωσαν. Αρκεί που κάναμε πολλά μαζί, με τον Μανδραγόρα στην καρδιά και το γραφείο του. Άλλωστε βαθειά τα διαπιστευτήριά του από την εποχή που ο Χρήστος Ηλιόπουλος, ο μικρότερος συλληφθείς στη χούντα του ’67, φαντάρος πλέον της μεταπολίτευσης βρέθηκε πού αλλού στο βιβλιοπωλείο του Τάσου συνταιριάζοντας κι οι δυο τα οράματά τους για μιαν άλλη κοινωνία.
Δεν χρειάζονται επιτύμβιοι, και τελετές. Ο Τάσος Βαβατσικλής με την διαρκή παιδικότητα και το υπολανθάνον χαμόγελο, με τον γρήγορο λόγο και την ανοιχτή αγκαλιά ήξερε [κι εξακολουθεί] να διακρίνει το ξεχωριστό από το τετριμμένο. Ένα αντίο αρκεί. Κάποτε οι δρόμοι μας Τάσο ξανά θα συγκλίνουν. Άλλωστε συνέκλιναν στους δύσκολους δρόμους της ζωής. Στις λεωφόρους των Παραδείσων θα κωλώσουμε;»
 
Ένα αντίο Δήμαρχε όμως αρκεί…
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.