Απο δωρεες το κονδυλιο για το Δημοτικο Σχολειο του Κοσμιου

Διευκρινίσεις από την δημοτική αρχή μετά την επικοινωνία της με την Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού

Αντιδράσεις επί των «πελατειακών σχέσεων» από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων


Από δωρεές και όχι από επιπλέον κονδύλιο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού προέρχεται, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Δήμου Κομοτηνής, η χρηματοδότηση που αφορά στο Δημοτικό Σχολείο του Κοσμίου.

Υπενθυμίζουμε ότι με επιστολή του προς την Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης  εξέφρασε την διαφωνία του για την επιλογή μόνο της εν λόγω σχολικής μονάδας έναντι του συνόλου των σχολικών μονάδων της Κομοτηνής που έχουν επαυξημένες ανάγκες σε σχέση με την κρατική χρηματοδότηση, κάνοντας μάλιστα λόγο για  «πελατειακές λογικές τύπου “Μπάρμπα στη Κορώνη”».

Στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή εξηγεί πως σε επικοινωνία της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού επί του ζητήματος διευκρινίστηκε πως «το κονδύλιο της χρηματοδότησης δεν προέρχεται από την Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, αλλά από δωρεές», ενώ τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε τοπικές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης δεν ισχύουν.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής»:

Η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού κατόπιν ενημέρωσης από δημοσιεύματα σχετικά με την επιστολή του Δημάρχου Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, για τη χρηματοδότηση του σχολείου του Κοσμίου, ανταποκρίθηκε άμεσα και υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

Διευκρινίστηκε ότι τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε τοπικές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης δεν ισχύουν κι ότι το κονδύλιο της χρηματοδότησης δεν προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, αλλά από δωρεές.

Υπήρξε, επίσης, δέσμευση ότι η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού θα είναι πάντα στη διάθεση του Δήμου και των πολιτών του, προκειμένου να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων με πνεύμα συνεργασίας και αλληλοενημέρωσης.

Αντιδρά στις αναφορές για «Πελατειακές Λογικές» το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου

Αξίζει να σημειωθεί πως επί της επιστολής του Δημάρχου προς την Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού εκφράστηκαν αντιδράσεις όπως αυτή της προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ανδριάνας Δελέγκου, η οποία σε ανάρτησή της μεταξύ άλλων χαρακτήρισε ως «προσβλητικά για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές» τα περί «πελατειακών σχέσεων».

Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Δελέγκου έχει ως εξής:

«Mε μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε σήμερα την επιστολή του Δημάρχου Κομοτηνής προς τoν Γενικό Γραμματέα στην οποία γίνεται αναφορά σε “πελατειακές λογικές” στη χρηματοδότηση του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου. Προς ενημέρωση λοιπόν θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής: μετά από πολλά αιτήματα της διεύθυνσης του σχολείου προς τη σχολική επιτροπή τα οποία δεν απαντήθηκαν επί σειρά ετών, η Διευθύντρια του Σχολείου έστειλε έγγραφο στο Μαξίμου (αρ. πρωτ. 252/13.12.2021) το οποίο απαντήθηκε άμεσα και εγκρίθηκε. Στη συνέχεια ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή. Για τη φύση των εργασιών ζητήσαμε την τεχνική γνώμη μελών του ΤΕΕ Θράκης. Ο Δήμος έχει ενημερωθεί για τα παραπάνω. Τα περί πελατειακών σχέσεων είναι άκρως προσβλητικά για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Ο Σύλλογος δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει πολιτικό χρώμα. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοσμίου νοιάζεται ΜΟΝΟ για την εκπαίδευση και την ασφάλεια των μαθητών/ τριών. Αξιότιμε κ. Δημητριάδη εκ μέρους του Δ.Σ. σας ευχαριστούμε από καρδιάς που πράξατε τα αυτονόητα κάτι που δεν έκαναν οι τοπικοί φορείς.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Ανδριάνα Δελέγκου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.