Απληρωτοι οι κτηνοτροφοι που επληγησαν απο την ευλογια των προβατων κατα το ετος 2014

Ερώτηση του Ιλχάν Αχμέτ

Ερώτηση απευθυνόμενη προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε την Τετάρτη ο βουλευτής Ροδόπης με τη ΔΗΣΥ κ. Ιλχάν Αχμέτ. Στην ερώτησή του ο βουλευτής θίγει το θέμα της αποζημίωσης κτηνοτρόφων της Ροδόπης που επλήγησαν το 2014 από την ευλογιά των προβάτων. Όπως επισημαίνει ο βουλευτής μέχρι και σήμερα οι δικαιούχοι αποζημίωσης παραμένουν απλήρωτοι εξ ου και ρωτά τον αρμόδιο υπουργό πότε τελικά θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι-δικαιούχοι. 

Αναλυτικά η ερώτηση: 

«Από τις 18-12-2014 η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ απέστειλε  προς την Διεύθυνση Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου σας τις επικαιροποιημένες καταστάσεις με τους δικαιούχους αποζημιώσεων από την καταστροφική  ζωονόσο της ευλογιάς των προβάτων στην Π.Ε. Ροδόπης.
 
Έκτοτε, οι 94 δικαιούχοι αποζημίωσης που καταγράφονται στο με αριθμό πρωτοκόλλου 1892/178359/18-12-2014 έγγραφο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της ΠΑΜ-Θ, παραμένουν απλήρωτοι, παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει τρία χρόνια από την τεράστια καταστροφή που υπέστη το ζωικό τους κεφάλαιο.
 
Ερωτάσθε:
 
Πότε τελικά θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι- δικαιούχοι αποζημιώσεων της Π.Ε. Ροδόπης που επλήγησαν κατά το έτος 2014 από την ζωονόσο της ευλογιάς των προβάτων και παραμένουν απλήρωτοι από τότε, παρά τις κατά καιρούς ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που τούς έχουν δοθεί;».   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.