Απεργιακη συγκεντρωση την Τεταρτη 9 Νοεμβριου στην Κεντρικη Πλατεια Κομοτηνης

Κάλεσμα συμμετοχής από τρία σωματεία

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής απευθύνουν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης.

Όπως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, τα τρία σωματεία σε σχετική τους ανακοίνωση «τώρα είναι η ώρα να  δοθεί μαζική και συντονισμένη απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, να βγουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των εργαζομένων».

Παράλληλα τονίζουν πως «η κατάσταση με τις τιμές βασικών προϊόντων είναι ανεξέλεγκτη! Καθημερινά δεχόμαστε επιδρομή στο εισόδημά μας από τις διψήφιες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση πανηγυρίζοντας για την ανάπτυξη που ξεπέρασε το 7,5% στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο δίνει “μέρισμα” στους εργαζόμενους ορισμένα επιδόματα που εξανεμίζονται την πρώτη εβδομάδα λόγω της τεράστιας αύξησης του πληθωρισμού».

Τα τρία σωματεία υποστηρίζουν πως «μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργασιακό χώρο, στη γειτονιά μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις στους μισθούς, με πραγματικά μέτρα ανακούφισης του εργαζόμενου λαού απέναντι στην ακρίβεια!». Εξ ου και υπογραμμίζουν πως «η απεργία του Νοέμβρη είναι σημαντικός αγωνιστικός σταθμός για να σταματήσει το αίσχος της κυβερνητικής παρέμβασης στον κατώτερο μισθό. Η υπογραφή και το ύψος του κατώτερου μισθού να καθορίζεται από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Τα αιτήματα

Το πλαίσιο αιτημάτων της απεργιακής συγκέντρωσης είναι το εξής:

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών Συμβάσεων, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης και των τριετιών.
  • Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των υπηρεσιών των Δήμων με βάση τις ανάγκες. Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους που σηκώνουν ανάστημα. Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Δήμου Ιάσμου.
  • Όχι στο ξεζούμισμα των εργαζομένων, με την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο σε μεγάλους χώρους εργασίας, εργοστάσια. Προσλήψεις με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με βάση τις ανάγκες.
  • Κρατική χρηματοδότηση για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Ούτε ευρώ για σίτιση, στέγαση, μεταφορά, αναλώσιμα. Να λυθεί με ευθύνη του κράτους, του Δ.Π.Θ. ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των φοιτητών της Κομοτηνής.
  • Αύξηση στη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος λειτουργίας των σχολείων (θέρμανση, ρεύμα, ΔΕΚΟ, υλικοτεχνική υποδομή). Καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.
  • Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.
  • Εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους εργασίας σε κάθε σχολείο.
  • Κανένας μαθητής χωρίς κάλυψη παράλληλης στήριξης.
  • Αραίωση των μαθητών στα τμήματα. Κανένα σχολικό Τμήμα με πάνω από 15 μαθητές. Κατάργηση τώρα κάθε τάξης container.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.