Απαραιτητο να συνεχιστει απροσκοπτα η λειτουργια των δομων του ΚΕΜΕΑ

Νίκος Σωτηρακόπουλος, πρόεδρος ΚΕΜΕΑ «Είναι δομές οι οποίες προσφέρουν ένα κοινωνικό έργο»

Την ανάγκη να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως πριν οι δομές του ΚΕΜΕΑ, όπως τα ΚΑΠΗ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Κομοτηνής, μετά την επερχόμενη κατάργησή του, τόνισε ο κ. Νίκος  Σωτηρακόπουλος, πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ Δήμου Κομοτηνής μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής.

Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα νομοθετήθηκε η κατάργηση των κοινωφελών οργανισμών και σε αυτούς περιλαμβάνεται και το ΚΕΜΕΑ, με τις υπηρεσίες να περνούν απευθείας στο Δήμο.

Αυξάνεται η γραφειοκρατία

Ο κ. Σωτηρακόπουλος ήταν ο πρώτος πρόεδρος του νεοσυσταθέντος τότε ΚΕΜΕΑ, στον Καλλικρατικό πλέον Δήμο Κομοτηνής, το 2011, και έχει, με κάποια διαλείμματα, συνεχίσει σε αυτή τη θέση μέχρι σήμερα, και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το έργο που παράγει, αλλά και την ανάγκη που υπάρχει στην κοινωνία της Κομοτηνής για τις δομές τους.

«Πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν γιατί είναι δομές οι οποίες προσφέρουν ένα κοινωνικό  έργο» σημείωσε, τονίζοντας πως ενώ θα είναι λίγο πιο  δυσλειτουργικό στην  αρχή, μετά θα προσαρμοστούν.

Βέβαια αυτή ήταν απόφαση της κυβέρνησης θέλοντας να πάρουν το προσωπικό και να το εντάξουν στον κορμό του Δήμου, όμως στον Δήμο Κομοτηνής, όπου το ΚΕΜΕΑ δεν είχε διοικητικό προσωπικό και έπρεπε να το «παίρνει» από το Δήμο, δεν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Σταθεροί εργαζόμενοι και δομές

Εκτίμησή του είναι ότι θα χρειαστεί να δημιουργηθεί μια αντιδημαρχία που θα περιλαμβάνει τις υπηρεσίες του ΚΕΜΕΑ, και πως θα προχωρήσουν όπως πριν, αλλά λίγο πιο δύσκολα. «Για  παράδειγμα μου ζητούσαν από  ένα ΚΑΠΗ από έναν  οικισμό του δήμου μας να γίνει μια γιορτή. Αμέσως εμείς  συνεδριάζαμε, βλέπαμε το αίτημα, και αποφασίζαμε  να το κάνουμε  ή να μην το κάνουμε» τόνισε, αντίθετα τώρα θα πρέπει να γίνεται προγραμματισμός, να περνά από Οικονομική Επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχει μια γραφειοκρατική διαδικασία και θα απαιτείται σχεδιασμός μηνών.

Σε αντίθεση με τη ΔΚΕΠΠΑΚ, οι υπηρεσίες θα μείνουν ως έχουν και στο χώρο τους, και θα ενταχθούν στο Δήμο, με τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ και τα Κέντρα Φροντίδας Παιδιού και Οικογένειας σε κάθε οικισμό να συνεχίζουν να λειτουργούν.

«Οι  εργαζόμενοι κατά την  άποψή μου  κατοχυρώνονται, μπαίνουν σε έναν μεγαλύτερο οργανισμό που είναι ο δήμος, και ίσως να απορροφηθούν κάποιοι σε υπηρεσίες, γιατί κι  εμείς  δουλεύαμε με δανεικούς υπαλλήλους του δήμου» τόνισε, μην παραλείποντας να ευχαριστήσει το προσωπικό του Κέντρου, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια ήταν άψογο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.