Απαντηση Θεοδωρικακου σε ερωτηση: Ιλχαν Αχμετ: Προκηρυσσονται 11 θεσεις αστυνομικων για τη Ροδοπη μεσω τακτικων μεταθεσεων

Μέσω του Σχεδίου «ΑΚΡΙΤΑΣ» η Δ.Α. Ροδόπης ενισχύεται με 47 αστυνομικούς και με 19 αδαπάνως για το δημόσιο

«Κατά τις τακτικές μεταθέσεις έτους 2023 έχει ληφθεί μέριμνα για την ενίσχυση της Δ.Α. Ροδόπης, με την προκήρυξη -11- θέσεων αστυνομικού προσωπικού διαφόρων βαθμών.

Πλέον των ανωτέρω, προς το σκοπό της βέλτιστης διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και στο πλαίσιο του υλοποιούμενου σχεδίου «ΑΚΡΙΤΑΣ», η Δ.Α. Ροδόπης ενισχύεται με -47- αστυνομικούς (με δαπάνες δημοσίου), καθώς και με -19- αστυνομικούς (αδαπάνως για το δημόσιο), ενώ την 20-01-2023 υπηρετούσαν επιπλέον -8- αστυνομικοί με απόσπαση σε αυτή».

Τα παραπάνω αναφέρονται μεταξύ άλλων στην απάντηση της ερώτησης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, που κατατέθηκε από τον βουλευτή Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ και ήταν η έμπρακτη ανταπόκρισή του στην έκκληση του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης προς τον πολιτικό κόσμο της περιοχής μας.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος επισημαίνει στην απάντησή του πως «το Αρχηγείο καταβάλλει προσπάθειες για την πλέον επαρκή στελέχωση των περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών, αξιοποιώντας όλες τις παρεχόμενες δυνατότητες που προκύπτουν από την ισόρροπη κατανομή της συνολικής δύναμης του Σώματος, σε συνάρτηση με τις ειδικές προβλέψεις του κανονισμού που διέπει τις μεταθέσεις και τις εν γένει μετακινήσεις του ένστολου προσωπικού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.