Απαντηση Π. Δαμιανιδη στη Συντονιστρια της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδοπης

«Αδυνατεί να κατανοήσει ότι ο Εκτελεστικός Γραμματέας ανήκει στο υπηρεσιακό και όχι στο πολιτικό προσωπικό της Περιφέρειας»

Στα όσα του «καταλόγισε» η συντονίστρια της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης κ. Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, απαντά ο νέος εκτελεστικός γραμματέας της ΠΑΜΘ κ. Παύλος Δαμιανίδης. «Η τοπική συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος δηλαδή που θέλει «να ελέγξει κομματικά όλους τους αρμούς της εξουσίας όταν ξαναγίνει κυβέρνηση» (ευτυχώς ποτέ), είναι λογικό να αντιλαμβάνεται και την αυτοδιοίκηση ως έναν από αυτούς» σημειώνει αρχικά ο κ. Δαμιανίδης στη δήλωσή του για να προσθέσει πως «ευτυχώς στην περιοχή μας υπάρχουν και κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αντιλαμβάνονται, ιδιαίτερα στα θέματα της αυτοδιοίκησης, την αξία και την αναγκαιότητα της συνεννόησης και της συνεργασίας για το καλό του τόπου».

Παράλληλα ο ίδιος σημειώνει: «την τοπική συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ όμως την ενοχλούν οι συνεργασίες στην αυτοδιοίκηση (φυσικά μόνον στην περίπτωση που δεν συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές) όπως η συνεργασία Μέτιου-Σιμιτσή. Ξεχνάει βέβαια, ότι πέρα από τις συνεργασίες που βασίζονται σε προγραμματικές συμφωνίες και κοινές στοχεύσεις για την τοπική ανάπτυξη και πρόοδο, υπάρχουν σήμερα σχεδόν σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας “αναγκαστικές” συνεργασίες, ακόμη και μεταξύ ανθρώπων και παρατάξεων από αντιδιαμετρικά αντίθετες πολιτικές προελεύσεις, προκειμένου να συγκροτηθούν οι απαραίτητες πλειοψηφίες και να σχηματιστεί διοίκηση, μετά το απόλυτο μπάχαλο που επέφερε στην αυτοδιοίκηση ο απαράδεκτος Νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που καθιστούσε πρακτικά αδύνατη την άσκηση διοίκησης από μόνη την παράταξη που κέρδισε τις εκλογές».

Όσο για την τοποθέτησή του στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέας υπογραμμίζει: «Την ενοχλεί και η δική μου τοποθέτηση στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας, διότι δεν είμαι λέει καν στο αυτοδιοικητικό σχήμα του Σιμιτσή, αδυνατώντας να κατανοήσει ότι ο Εκτελεστικός Γραμματέας ανήκει στο υπηρεσιακό και όχι στο πολιτικό προσωπικό της Περιφέρειας, ότι εκ του Νόμου απαγορεύεται η τοποθέτηση στη θέση αυτή αιρετών και ότι τα προσόντα που θα πρέπει να αξιολογούνται δεν είναι κομματικά αλλά η γνώση και η εμπειρία γύρω από την διοίκηση, την λειτουργία των υπηρεσιών και τις θέσεις ευθύνης. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι τέτοιου είδους διαχωρισμοί είναι δύσκολοι για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τώρα στο «ποιανού είναι το πρόβλημα», σίγουρα δεν είναι ούτε του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, ούτε της τοπικής Ν.Ε., δεδομένου ότι η αποδοχή της πρότασης που μου έγινε ήταν προφανώς μια προσωπική επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη και όλα τα δεδομένα που προανέφερα».

«Το πρόβλημα είναι προφανώς του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει ότι πολύ σύντομα θα είναι πλέον τρίτο κόμμα και την μεγάλη δημοκρατική παράταξη του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, με τη νέα της ηγεσία, να επιστρέφει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο και στην διακυβέρνηση της χώρας» τονίζει κλείνοντας ο κ. Δαμιανίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.