Απαντηση Αγαπηδακη για την αποδυναμωση του Ακτινολογικου Εργαστηριου Κομοτηνης

«Η απόφαση ελήφθη με βάση αντικειμενικά κριτήρια εξυπηρέτησης των πολιτών»

«Η Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ έχει αποδείξει ότι το πρώτιστο κριτήριο για την λήψη αποφάσεων είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών. Εφόσον διαφοροποιηθεί η σύνθεση του προσωπικού της ειδικότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, ή αλλάξουν τα δεδομένα που λήφθηκαν υπόψη η απόφαση και πάλι με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών θα διαφοροποιηθεί αναλόγως». 

Πρόκειται για το περιεχόμενο της απάντησης της αναπληρώτριας υπουργού κ. Ειρήνης Αγαπηδάκη στην αναφορά του βουλευτή Ροδόπης με θέμα την Αποδυνάμωση του Ακτινολογικού εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ είχε μεταφέρει προς τον Υπουργό Υγείας την διαφωνία των εργαζομένων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της Θράκης για την απόφαση μετακίνησης τριών υπαλλήλων του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής, στο ακτινολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. 

Στην απάντησή της η κ. Αγαπηδάκη, εξηγεί πως η απόφαση της Διοίκησης ελήφθη με βάση αντικειμενικά κριτήρια εξυπηρέτησης των πολιτών, παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο των απεικονιστικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιου του 2023, τόσο στο Νοσοκομείο της πόλης μας όσο και στο ΚΥ Κομοτηνής, θέλοντας να καταδείξει τον αυξημένο φόρτο εργασίας του πρώτου. Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία στο πρώτο διενεργήθηκαν στο επτάμηνο 41.662, έναντι 4.975 στο δεύτερο.

Επιπλέον η κ. Αγαπηδάκη παραθέτει αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο των υπηρετούντων στις δύο δομές υγείας, σημειώνοντας πως το ΓΝ Κομοτηνής βρίσκεται πέραν του πρωϊνού τακτικού ωραρίου σε καθημερινή εφημερία, σε αντίθεση με το ΚΥ Κομοτηνής το οποίο ως πρώην Μονάδα Υγείας (ΙΚΑ) λειτουργεί καθημερινές 08.00-15.00.Γι’ αυτό το λόγο μετακινήθηκαν εκ περιτροπής οι τρεις υπάλληλοι του Κέντρου Υγείας – ένας ανά μήνα, για τους επόμενους τρεις μήνες.

«Με την μετακίνηση αυτή» όπως επισημαίνει η υφυπουργός Υγείας «και το Κέντρο Υγείας μπορεί να συνεχίσει να παρέχει τις απεικονιστικές εξετάσεις που γίνονται σε αυτό αλλά και το αντίστοιχο εργαστήριο του Νοσοκομείου ενισχύθηκε με ένα υπάλληλο ανά μήνα για να συνεχίσει επίσης να παρέχει τις υπηρεσίες που παρείχε στους πολίτες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.